Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presedintele UDMR Marko Bela s-a intalnit cu lideri ai CNS

Joi, 02 Octombrie 2008, ora 20:05
927 citiri
Presedintele UDMR Marko Bela s-a intalnit cu lideri ai CNS

Marko Bela s-a intalnit, joi, la Targu Mures, cu presedintele Consiliului National Secuiesc, Balasz Ijak si cu Fodor Imre, presedintele Scaunului Mures, iar cu aceasta ocazie liderii CNS i-au inmanat presedintelui UDMR un dosar cu documentele lor privind demersurile pentru obtinerea autonomiei.

CNS intentioneaza sa initieze un referendum privind autonomia tinutului Secuiesc, iar data aleasa pentru organizarea acestuia este 30 noiembrie, data alegerilor parlamentare.

Mai multi reprezentanti ai UDMR au declarat ca acea data nu este oportuna pentru un astfel de referendum.

Intalnirea de joi dupa-amiaza a avut loc la cabinetul lui Marko Bela din Targu Mures si a durat mai putin de o jumatate de ora.

Liderul CNS, Balasz Ijak, a declarat ca i-a inmanat presedintelui UDMR, Marko Bela, un dosar continand mai multe documente privind demersurile intreprinse pana acum de Consiliul National Secuiesc pentru obtinerea autonomiei.

La randul sau, presedintele UDMR a spus ca i-au fost inmanate documente din partea CNS pe care le va studia si ca va fixa o alta intalnire cu liderii secuilor.

Conducerea Consiliului National Secuiesc (CNS) a anuntat, luna trecuta, la Sfantu Gheorghe, ca le va solicita in scris consiliilor locale din Covasna, Harghita si Mures sa organizeze referendumuri oficiale in data de 30 noiembrie, in aceeasi zi in care au fost programate si alegerile parlamentare.

Presedintele CNS, Izsak Balazs, a declarat atunci ca va inainta Parlamentului statutul de autonomie al Tinutului Secuiesc ca initiativa legislativa cetateneasca, iar, potrivit legii, organizarea unui referendum in aceasta situatie este obligatorie.

Intrebarea care ar fi adresata la referendum atat romanilor, cat si maghiarilor, ar suna cam in felul urmator: "Sunteti de acord cu modificarea limitelor teritoriale ale judetului, in vederea infiintarii unitatii administrativ autonome Tinutul Secuiesc?"

Erdogan s-a întâlnit la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh. Au discutat despre o pace echitabilă și durabilă în regiune VIDEO
Erdogan s-a întâlnit la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh. Au discutat despre o pace echitabilă și durabilă în regiune VIDEO
Președintele turc Tayyip Erdogan a discutat cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, sâmbătă, 20 aprilie, la Istanbul, despre eforturile de a furniza ajutor umanitar Gaza și de a se ajunge la o pace...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Marko Bela, #intalnire, #cns, #referendum, #autonomie, #Tinutul Secuiesc , #Tinutul Secuiesc