Ce spune Marko Bela despre vizita lui Viktor Orban la Basescu

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 11:42
3312 citiri
Ce spune Marko Bela despre vizita lui Viktor Orban la Basescu
Foto: Realitatea TV

Liderul senatorilor UDMR, Marko Bela, regreta faptul ca intalnirile romano-ungare sunt atat de rare in ultimii ani. El considera ca decizia presedintelui Traian Basescu de a-l primi pe premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost una corecta.

"Mie imi pare rau ca aceasta intalnire de fapt este o exceptie in ceea ce priveste relatiile Romaniei cu Ungaria. Daca ne uitam foarte bine, vom vedea ca in acesti ani, practic, cele doua guverne nu s-au intalnit, nu exista o relatie permanenta, o colaborare permanenta intre Romania si Ungaria, in timp ce de acum sapte-opt-zece ani, am afirmat ca intre cele doua tari exista un parteneriat strategic si ca ar fi nevoie in continuare de un astfel de parteneriat", a comentat Marko Bela intalnirea de vineri de la Cotroceni dintre presedintele Traian Basescu si premierul Ungariei, Viktor Orban, la RFI Romania.

Viktor Orban, inainte de intalnirea cu Basescu: Nu vom renunta la niciun maghiar

Traian Basescu, intalnire privata cu premierul Ungariei

Intrebat daca a procedat corect Traian Basescu primindu-l pe Viktor Orban, Marko Bela a raspuns: "Pai, da. Repet, este nevoie de dialog, este nevoie de o relatie cat mai stransa. Ceea ce nu inseamna ca daca Ungaria are critici fata de Romania, sa nu spuna acest lucru sau daca Romania are probleme cu Ungaria, sa nu-si formuleze criticile. Tocmai dialogul ne creeaza aceasta posibilitate".

Cum apreciaza Marko Bela prezenta lui Vikor Orban in Romania, in plina campanie? "Eu n-am observat ca domnul Orban ar fi folosit aceasta prezenta pentru a face campanie vreunui candidat si nici nu ar fi fost bine", raspunde senatorul UDMR.

Citeste mai multe despre Marko Bela: Traian Basescu a procedat corect primindu-l pe Viktor Orban, e nevoie de dialog pe site-ul RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marko Bela Basescu vizita Orban, #Basescu vizita privata Viktor Orban, #Marko Bela relatii Romania Ungaria , #UDMR