Ziare.com

Ce spune Marko Bela despre vizita lui Viktor Orban la Basescu

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 11:42

   

Ce spune Marko Bela despre vizita lui Viktor Orban la Basescu
Liderul senatorilor UDMR, Marko Bela, regreta faptul ca intalnirile romano-ungare sunt atat de rare in ultimii ani. El considera ca decizia presedintelui Traian Basescu de a-l primi pe premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost una corecta.

"Mie imi pare rau ca aceasta intalnire de fapt este o exceptie in ceea ce priveste relatiile Romaniei cu Ungaria. Daca ne uitam foarte bine, vom vedea ca in acesti ani, practic, cele doua guverne nu s-au intalnit, nu exista o relatie permanenta, o colaborare permanenta intre Romania si Ungaria, in timp ce de acum sapte-opt-zece ani, am afirmat ca intre cele doua tari exista un parteneriat strategic si ca ar fi nevoie in continuare de un astfel de parteneriat", a comentat Marko Bela intalnirea de vineri de la Cotroceni dintre presedintele Traian Basescu si premierul Ungariei, Viktor Orban, la RFI Romania.

Viktor Orban, inainte de intalnirea cu Basescu: Nu vom renunta la niciun maghiar

Traian Basescu, intalnire privata cu premierul Ungariei

Intrebat daca a procedat corect Traian Basescu primindu-l pe Viktor Orban, Marko Bela a raspuns: "Pai, da. Repet, este nevoie de dialog, este nevoie de o relatie cat mai stransa. Ceea ce nu inseamna ca daca Ungaria are critici fata de Romania, sa nu spuna acest lucru sau daca Romania are probleme cu Ungaria, sa nu-si formuleze criticile. Tocmai dialogul ne creeaza aceasta posibilitate".

Cum apreciaza Marko Bela prezenta lui Vikor Orban in Romania, in plina campanie? "Eu n-am observat ca domnul Orban ar fi folosit aceasta prezenta pentru a face campanie vreunui candidat si nici nu ar fi fost bine", raspunde senatorul UDMR.

Citeste mai multe despre Marko Bela: Traian Basescu a procedat corect primindu-l pe Viktor Orban, e nevoie de dialog pe site-ul RFI Romania.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3000 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor