Marko Bela, despre decizia CCR pe Legea Educatiei: Pentru mine este o satisfactie

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 15:32
1693 citiri
Marko Bela, despre decizia CCR pe Legea Educatiei: Pentru mine este o satisfactie
Foto: romanialibera.ro

Vicepremierul Marko Bela a declarat, marti, ca decizia CCR de a declara constitutionala Legea Educatiei este o satisfactie si si-a exprimat increderea ca proiectul care se afla in continuare in dezbaterea Senatului nu va primi sustinerea majoritatii guvernamentale.

"Pentru mine este o satisfactie aceasta decizie fiindca de la inceput am spus ca nu exista niciun motiv procedural pentru care adoptarea Legii Educatiei nu ar fi constitutionala, am spus de la inceput ca asumarea raspunderii Guvernului este un act constitutional.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste continutul, este un moment foarte important fiindca zilele urmatoare deja Ministerul Educatiei poate sa inceapa implementarea reformei intr-un domeniu vital pentru intreaga societate. Si asa am intarziat foarte mult, dar totusi iata ca putem incepe aplicarea reformei", a spus Marko.

Liderul UDMR a comentat si faptul ca, la nivelul Senatului, in calitate de camera decizionala, se afla in continuare un proiect al Legii Educatiei, care urmeaza a fi supus votului plenului.

"Legea adoptata prin asumarea raspunderii este legea Guvernului si in acelasi timp a majoritatii guvernamentale. Deci majoritatea guvernamentala n-are niciun motiv sa sustina un alt proiect si nici nu va sustine un alt proiect dupa ce s-a adoptat aceasta lege", a afirmat Marko Bela.

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, marti, ca Legea Educatiei, pe care Guvernul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului, este constitutionala, dupa de judecatorii au respins sesizarile depuse de seful Senatului si de parlamentari ai PSD, PC si PNL.

Astfel, judecatorii CCR au decis, marti, sa respinga ca inadmisibila sesizarea formulata de presedintele Senatului, Mircea Geoana, in timp ce sesizarea depusa de parlamentari ai PSD, PC si PNL a fost respinsa ca inadmisibila in ceea ce priveste criticile pe forma, iar critcile pe fond au fost respinse ca nefondate.

Legea Educatiei, pe care Executivul si-a asumat raspunderea, urmeaza sa mearga la promulgare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Curtea Constitutionala legea educatiei, #Marko Bela UDMR , #UDMR