Marko Bela il acuza pe Laszlo Tokes ca aduce deservicii comunitatii maghiare

Duminica, 21 Decembrie 2008, ora 15:04
935 citiri
Marko Bela il acuza pe Laszlo Tokes ca aduce deservicii comunitatii maghiare

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, la lucrarile CRU, ca episcopul Tokes Laszlo a facut un mare deserviciu comunitatii maghiare prin criticile pe care le-a adus UDMR, dar si prin incurajarea independentilor sa candideze la alegerile parlamentare.

"Ba mai mult, este incontestabil ca si in interiorul comunitatii maghiare din Romania au aparut in mod marcant adevarati "politicieni de partid", politicieni "innascuti", care sunt, in mare, de aceeasi parere, arata NewsIn.

Surprinzator, in aceasta privinta in frunte se afla unul din episcopii nostri, care, ba lepadandu-se de mantie, ba reimbracand-o, ba predicand, ba aducand injurii, a facut tot timpul campanie impotriva UDMR, si nici acum nu-si da seama ca este capabil sa verse, odata cu apa de baie, si pruncul, atunci cand califica si Partidul Social Democrat ca "intelept" in raport cu noi, si mai degraba ii lauda pana la cer pe politicienii romani, pe toti, pana la unul, conferindu-le luciditate, responsabilitate, numai ca nimeni sa nu creada cumva ca fara UDMR, guvernarea ar putea-o lua, eventual, in directie proasta, devenind antimaghiara", a spus Marko Bela.

Liderul UDMR considera ca episcopul se erijeaza in politician de partid, care dicteaza ce se intampla in cadrul comunitatii.

"Domnul episcop, europarlamentar in civil, stie la fel de bine ca noi, ca lucrurile nu stau asa, dar dupa cum am spus, el este de-acum singurul nostru "politician de partid" pentru care este totuna daca este sau nu adevarat ceea ce afirma, nu conteaza ca se incurca in fraze, cand spune ca, vezi, doamne, "am castigat peste puterile noastre" - important este sa ne loveasca. Ne imparte in partide, ne divizeaza, si ne dojeneste.

Dar, slava domnului, asta constituie, azi, doar exceptie, oricat de departe se aude. Am avea nevoie de criticile domniei sale, dar, prin ura sa patimasa fata de UDMR, incet-incet ramane singur si oamenii nu-l vor mai asculta nici cand observatiile sale sunt corecte", a adaugat liderul unional.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Marko Bela, #Lazlo Tokes, #deservicii comunitate maghiara , #UDMR