Marko Bela: Nu e un lucru sanatos sa faci afaceri si politica in acelasi timp

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 20:56
656 citiri
Marko Bela: Nu e un lucru sanatos sa faci afaceri si politica in acelasi timp

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat vineri, la sedinta CRU de la Tg Mures, ca pe viitor politicienii ar trebui sa fie pusi sa aleaga intre politica si afaceri, problema care ar trebui solutionata institutional, afirmand ca "nu e un lucru sanatos sa faci afaceri si politica in acelasi timp".

"Problema coruptiei e grava si trebuie sa recunoastem ca nu am reusit sa gasim solutii adecvate, asa ca nu trebuie sa respingem nicio initiativa, nicio propunere si nicio solutie in acest sens.

Din acest punct de vedere, am afirmat si reafirm ca politica si afacerile nu trebuie sa fie amestecate si cel care si-a ales o menire politica sa-si urmeze calea, iar cel care si-a ales o menire in lumea de afaceri sa-si urmeze calea", a declarat Marko Bela.

Liderul unional a recunoscut ca si in UDMR sunt politicieni cu afaceri si a afirmat ca masura de separare a politicii de afaceri nu se poate aplica la cei care sunt deja in politica.

"Ma gandesc la cei care vin in politica si as exclude o compatibilitate intre afaceri si politica pentru viitor. Cei care deja au afaceri si sunt implicati in politica sunt rezultatul unei perioade de 20 de ani cand nu am clarificat acest lucru. Dar, pentru viitor, as incerca foarte ferm sa separ cele doua lucruri. Nu e un lucru sanatos sa faca afaceri si sa faca politica in acelasi timp", a declarat Marko Bela.

Politicianul sustine ca problema trebuie solutionata institutional.

"Acum e alta intrebare, care sunt institutiile care sunt eficiente in acest sens. In primul rand, noi trebuie sa cream un cadru legal adecvat, inclusiv problema licitatiilor, problema contractelor cu statul si asa mai departe. Pana nu rezolvam foarte sever aceste lucruri, degeaba infiintam fel de fel de institutii. Iar in cazul ANI sau a altor institutii, problema este ca unii incearca sa foloseasca aceste institutii ca un instrument de a constrange adversarul politic. Pana ce avem un astfel de climat sau vor exista astfel de incercari nu vom reusi sa avem institutii eficiente", a declarat presedintele UDMR.

CRU a stabilit ca in perioada 26-27 februarie 2011 va avea loc Congresul UDMR, la care vor fi alegeri la nivelul conducerii. Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca se mai gandeste daca mai candideaza la un nou mandat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#marko bela afaceri politica , #UDMR