Marko Bela: Nu va avea loc o schimbare radicala in politica UDMR

Autor: Ana Ilie
Duminica, 27 Februarie 2011, ora 12:38
1175 citiri
Marko Bela: Nu va avea loc o schimbare radicala in politica UDMR

Fostul presedinte UDMR, Marko Bela, apreciaza ca nu vor exista schimbari radicale in politica formatiunii si se declara impotriva unui premier tehnocrat.

"Nu va avea loc o schimbare radicala in politica UDMR. Rezultatul Congresului, care pot spune ca ma satisface, a intarit politica dusa pana acum de UDMR, politica dialogului, prezenta parlamentara atunci cand este posibila...Incepand de maine, continuam munca noastra, noua conducere, noul presedinte insemana o sansa de a aduce modificari, imbunatatiri", a apreciat Marko Bela.

In ceea ce-l priveste pe succesorul sau, Kelemen Hunor, Bela a spus: "Eu l-am sustinut, ma satisface aceasta alegere, nu ca in UDMR nu ar exista mai multi politicieni capabili, dar e nevoie de un politician care este capabil sa construiasca in continuare UDMR".

"UDMR e cunoscuta ca o formatiune foarte inchegata dar in interior noi avem mult mai multe divergente ca un partid politic", a subliniat fostul presedinte UDMR.

In ceea ce priveste ofertele facute UDMR, chiar la Congres, de catre liderii Opozitiei, demonstreaza ca "UDMR are o importanta, eu le multumesc si colegilor din Opozitie, cu totii au fost foarte eleganti in ceea ce priveste discursul, nu stiam de aceste oferte". Cu toate acestea, "UDMR a fost si va fi in continuare o formatiune stabila si transparenta, nu suntem o formatiune a surprizelor, daca am facut o intelegere si nu au intervenit intre timp elemente noi, nu vad un motiv" pentru iesirea de la guvernare, a spus udemeristul.

In opinia sa, in aceasta decizie "intervin si niste considerente de ordin moral, noi ne-am chinuit foarte mult cu Legea educatiei si colegii din Opozitie nu ne-au ajutat. Faptul ca s-a reusit aceasta lege pentru noi este un rezultat foarte important, nu insemana ca ne-am bazat alianta pe aceasta lege dar daca legea se blocheaza, se ajunge la un impas, ne va pune pe ganduri".

In ceea ce priveste documentul ce urmeaza a fi semnat zilele urmatoare, "nu e vorba de un nou program guvernamental, ci de reactualizarea intelegerii prin includerea unor prioritati recente, in cazul nostru legea statutului minoritatilor, regiunile economice".

Nominalizarea unui premier tehnocrat nu ar fi o actiune sustinuta de UDMR, spune fostul presedinte al formatiunii.

"Sarcina nominalizarii unui prim ministru, daca se pune problema schimarii, din punctul nostru de vedere nu se pune, dar daca presedintele vrea, el are prerogative. Cel mai mare partid de coalitie are dreptul de a nomininaliza premierul, noi avem dreptul de a fi de acord sau nu. Nu cunosc nominalizari, nu stiu daca va continua aceasta discutie, noi nu vom impulsiona aceasta dezbatere, dar daca s-ar pune problema, eu n-as opta si nici nu l-as sfatui pe Kelemen Hunor sa optam pentru un prim ministru tehnocrat, n-ar putea rezolva problema necorelarii intre Parlament si Guvern".

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Marko Bela UDMR, #marko bela nominalizare premier, #marko bela congres udmr , #UDMR