Marko Bela: UDMR are candidati tineri

Miercuri, 22 Octombrie 2008, ora 13:24
1139 citiri
Marko Bela: UDMR are candidati tineri

Prezent la conferinta de presa de la sediul UDMR, liderul UDMR Marko Bela a anuntat ca 110 dintre candidati ai partidului au fost propusi de organizatia de tineret, si ca Bela Karoly va candida pentru un post de senator intr-un colegiu din strainatate.

Marko Bela a adaugat ca lista de candidati UDMR contine si o serie de personalitati, cum ar fi Bela Karoli, care va candida pentru un colegiu de senator in strainatate, si ca multi dintre candidatii partidului sunt proprusi de organizatia de tineret. El a declarat ca va fi prezent joi la depunerea de coroane la monumentul fostului prim-ministrului ungar, Imre Nagy, de la Snagov.

"Maine este sarbatoarea nationala a Ungariei si sarbatorim revolutia din 1956. Aceasta este foarte importanta pentru noi, pentru ca si in Romania au existat ecouri si represalii foarte dure din partea regimului comunist. Au fost persoane intemnitate: preoti, studenti, intelectuali. De aceea, cand comemoram revolutia ungara comemoram si victimele din Romania", a declarat Marko Bela.

In ceea ce priveste sedinta comuna celor doua guverne, Marko Bela a declarat ca aceasta a devenit "o traditie" care ajuta la crearea unui parteneriat strategic, si ca s-au luat anumite decizii importante in ceea ce priveste cooperarea in domeniul energetic.

"Mai avem inca multe de facut in domeniu: in domeniul energetic in special trebuie corelate strategiile, si s-au luat cateva decizii importante, spre exemplu in ceea ce priveste codnucta de gaze Arad: Szeghed", a adaugat liderul UDMR.

Citeste si:
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat joi, 2 decembrie, că raportul de forțe în actuala coaliție s-a schimbat, în condițiile în care PNL, UDMR şi minorităţi au împreună numărul de...
PSD&PNL: (ne)așteptatele compromisuri și simulări?
PSD&PNL: (ne)așteptatele compromisuri și simulări?
Noua construcție guvernamentală pare nu doar nepotrivită, ci și bolnavă. Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, devenit premier și neobișnuit cu lectura, a citit cu greu schița programului...