Marko Bela: UDMR n-a avut intelegeri preelectorale cu PNL sau PSD

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 15:44
903 citiri
Marko Bela: UDMR n-a avut intelegeri preelectorale cu PNL sau PSD

Presedintele UDMR a declarat, marti, ca Uniunea nu a avut nicio intelegere preelectorala cu niciun alt partid, insa a admis ca au existat discutii atat cu presedintele PSD, Mircea Geoana, cat si cu presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu.

"N-am avut vreo intelegere preelectorala. Au fost discutii si cu domnul Geoana si cu domnul Tariceanu, dar n-am avut cu nimeni nicio intelegere. Am avut, din pacate, cu PD-L dupa alegeri, dar nu a fost respectata", a spus Marko intr-o conferinta de presa.

Declaratia presedintelui UDMR survine dupa ce Mircea Geoana a declarat ca UDMR a "dezertat" dintr-o intelegere tripartita PSD-PNL-UDMR prin care aceste formatiuni erau de acord sa formeze impreuna coalitia guvernamentala de dupa alegerile din 30 noiembrie.

In replica, Marko Bela spune ca presedintele PSD nu este in masura sa aduca acuzatii de neloialitate UDMR.

"In 2004, PSD a avut o alianta cu PC care i-a parasit, apoi s-a intors, asa ca nu cred ca Mircea Geoana nu ar putea sa ne dea lectii privind cuvantul dat. Ii reamintesc ca, in perioada 2000-2004, PSD a guvernat foarte confortabil cu un guvern minoritar pentru ca am avut o intelegere cu ei si am respectat-o", a afirmat presedintele UDMR.

El le-a reprosat si democrat-liberalilor faptul ca acestia au incalcat acordul initial cu udemeristii in favoarea coalitiei cu PSD.

"Am inteles faptul ca PSD este un partid mai cu greutate. In perspectiva, vom afla si daca este un partid mai de incredere decat UDMR", a adaugat Marko Bela.

Marko a negat si faptul ca UDMR ar fi fost contactata de catre presedintele Basescu, cu ocazia depunerii motiunii de cenzura a PSD impotriva cabinetului Tariceanu, pentru discutii legate de constituirea unei majoritati formate din PSD si PD-L. "Nu-mi amintesc si nici nu cred ca s-ar fi referit la noi pentru pentru ca la vremea respectiva eram la guvernare", a conchis Marko Bela.

Presedintele Traian Basescu a spus, luni seara la TVR 1, ca a discutat cu Mircea Geoana despre un Guvern PSD-PDL in septembrie 2007, cand in Parlament era depusa motiunea de cenzura, dar si cu alti lideri politici, mai putin cu cei ai PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Marko Bela, #UDMR, #intelegeri prelectorale , #UDMR