Ziare.com

Marko Bela: UDMR nu voteaza motiunea, sustine masurile de austeritate (Video)

de Teodor Burnar
Luni, 14 Iunie 2010, ora 14:02

   

Marko Bela: UDMR nu voteaza motiunea, sustine masurile de austeritate (Video)
Marko Bela a declarat luni ca UDMR nu sustine motiunea de cenzura, dar a subliniat ca masurile de austeritate pe care si le asuma Executivul nu sunt suficiente, reforma statului fiind legata organic de continuarea si accelerarea procesului de descentralizare.

"Votul (de sprijin, n. r.) a fost dat saptamana trecuta in grupul parlamentar. De altfel e si firesc, noi fiind intr-o coalitie de guvernamant. In acest moment nu se pune problema desolidarizarii de coalitia de guvernamant.

Si astazi in Consiliul Permanent al UDMR, am adoptat o declaratie prin care afirmam ca, pentru ca masurile restrictive sa devina eficiente, este necesara impunerea si accelerarea unor masuri de reforma. UDMR poate accepta aceste masuri numai daca alaturi de ele, se va aplica o reforma profunda, incluzand continuarea si accelerarea procesului de descentralizare", a spus Bela.

El a afirmat ca actuala reforma este cea mai serioasa din ultima perioada, in Romania, de aceea se loveste de impotriviri: "Este cel mai important val de reforma in acesti ani. In ce priveste descentralizarea, am luptat pentru trecerea spitalelor in administrarea consiliilor locale si judetene, trebuie sa continuam cu invatamantul.

Dar si in alte domenii este nevoie de o asemenea descentralizare, prin care am ajunge la o regandire a intregului sistem de stat. Noi vrem sa impunem o accelerare a acestor masuri. Stim cat ne-am chinuit in domeniul sanatatii, cu transferul spitalelor la consiliile locale si judetene, de cate proteste ne-am lovit, si probabil asa va fi si in celelalte domenii. Trebuie sa trecem de aceste impotriviri".

Bela a mai opinat ca o restructurare a administratiei este imperativa, intrucat masurile de austeritate sunt temporare.

"Reducerea salariilor si pensiilor este o masura temporara, pana pe 31 decembrie trebuie sa regandim toate masurile. Sa vedem ce se afla in subordinea ministerelor, ce departamente si alte entitati, care trebuie desfiintate, sau ce trebuie infiintat nou. E nevoie urgent de o restructurare a intregii administratii.", a avertizat liderul UDMR.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 760 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Husarul si stupul de miere!

Mie mi se pare că Boc IV a avut in componentă pentru ultima dată gruparea ude mereu!
Nici liberalii si nici ce a mai rămas din social democrati,nu trebuie să le mai dea fotolii de ministri,După capacitate si unii o au,pot fi secretari de stat,directori la deconcentrate,acolo unde sunt sprcialisti.Dar nu sussinere de 8% că sunt parlamentari.Si pentru faptul că s-au putut
carpi toti cu ei,nu s-a realizat distinct intentii de doctrină social-democrată sau liberală!
Pa Marko!
ps /EBa votează Tokes?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor