Marko Bela: UDMR va promova in campanie reorganizarea administrativa

Marti, 22 Aprilie 2008, ora 14:57
818 citiri
Marko Bela: UDMR va promova in campanie reorganizarea administrativa

Una dintre temele campaniei UDMR va fi reorganizarea adiminstrativa a tarii si a sustinut ca actulalele judete, trasate inainte de 1989, sunt mult prea mici pentru strategii ample de dezvoltare, a declarat, marti, presedintele UDMR Marko Bela, transmite NewsIn.

Potrivit liderului UDMR, dministratiile locale vor avea un rol important in ceea ce priveste pregatirea reorganizarii adiminstrative."In 1968, pe vremea dictaturii lui Ceausescu, a fost impusa actuala impartire.

Au trecut 40 de ani si noi inca vrem sa pastram aceasta impartire. In ceea ce ne priveste, UDMR nu vrea sa pastram actuala impartire si suntem convinsi ca in anii urmatori trebuie sa regandim aceasta impartire", a sutinut Marko Bela.

Marko Bela a explicat ca atunci cand s-a facut actuala impartire s-a mers pe principiul omogenizarii societatii si nu s-au luat in calcul traditia, istoria, caracterul cultural sau etnic al populatiei din fiecare zona a tarii.

Liderul Uniunii a sustinut ca aceasta impartire nu mai poate continua pe termen lung. Marko Bela a lansat doua variante pentru a face reorganizarea adimistrativa, fie se urmeaza exemplul Frantei unde, regiunile de dezvoltare economica sunt mult mai mici decit la noi, dar mai mari decat actualele judete sau varianta in care se "reorganizeaza tot ce exista, inclusiv judetele", care vor fi mult mai mari decat cele actuale. Marko Bela a apreciat ca actualele judete sunt prea mici pentru a se aplica si elabora strategii de amploare in ceea ce priveste infrastructura si economia.

Alte deziderate pe lista UDMR sunt modernizarea in zonele din Ardeal, in ceea ce priveste infrastrucura, precum si automonia. Continuarea procesului de descentralizare este o prioritate pentru formtiunea condusa de Marko Bela, el apreciind ca nu numai Guvernul si Parlamentul trebuie sa se ocupe de acest lucru, si primarii si consilierii locali au o anumita raspundere in procesul de descentralizare, deoarece de ei depinde cum este folosit bugetul si cum se folosesc posibilitatiile existente.

Actrița de filme pentru adulți, alături de soldați ucraineni care au suferit amputații VIDEO
Actrița de filme pentru adulți, alături de soldați ucraineni care au suferit amputații VIDEO
Iulia Seniuk, alias Josephine Jackson, este o actriță de filme pentru adulți ucraineană care a adunat peste 200 de milioane de vizualizări pe platformele dedicate. Ea a devenit ambasadoare...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#campanie, #Marko Bela, #UDMR , #UDMR