Marko despre intentia lui Boc de a demisiona: Nu stiu, dar e clar ca e pus pe ganduri

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 19:03
1933 citiri
Marko despre intentia lui Boc de a demisiona: Nu stiu, dar e clar ca e pus pe ganduri
Foto:Arhiva

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat joi, ca nu are cunostinta despre intentia retractata a premierului Emil Boc de a demisiona, dar a adaugat ca "e clar ca domnul Emil Boc si toti colegii sunt pusi pe ganduri" ce sa faca pentru a iesi din impasul generat de decizia CCR privind Legea educatiei.

Intrebat daca premierul Boc ar fi intentionat sa-si prezinte demisia miercuri seara, Marko Bela a spus: "Nu am cunostinta de asa ceva, dar e clar ca domnul Emil Boc si toti colegii sunt pusi pe ganduri ce sa faca, si cum sa iesim din acest impas".

"Cand te uiti la TV si vezi ca propriul tau coleg in Parlament aplauda esecul tau, atunci ce crezi...", a comentat liderul Uniunii, referindu-se la atitudinea senatorului PDL Mihail Hardau, care a aplaudat miercuri decizia CCR privind neconstitutionalitatea asumarii raspunderii Guvernului pe legea educatiei.

Ulterior, Marko a afirmat ca subiectul demisiei nu a fost abordat miercuri in Guvern si ca discutia a fost despre "ce sa facem, cum sa facem si daca putem sa mergem mai departe sau nu". El a comentat ca orice decizie luata miercuri ar fi fost prematura.

Premierul Emil Boc s-a gandit, miercuri, dupa aflarea deciziei Curtii Constitutionale privind Legea educatiei, sa-si dea demisia, potrivit unor surse guvernamentale.

Seful Guvernului nu a anticipat aceasta decizie a CCR si a considerat ca o solutie dupa acest esec al Guvernului ar fi demisia sa. Anuntul privind ideea demisiei a fost facuta la Guvern, in cerc restrans, dar apoi atat democrat-liberalii si liderii UDMR au incercat sa-l convinga pe Emil Boc sa renunte la acest demers, au declarat pentru NewsIn surse din Guvern. Premierul a renuntat la varianta demisiei.

Boc a primit miercuri noapte, la Palatul Victoria, si vizita sefului statului, Traian Basescu. Boc renuntase deja la ideea demisiei si cei doi au discutat despre variantele pe care le are Guvernul pentru a corecta Legea educatiei, in conditiile in care demersul de asumare a fost declarat neconstitutional.

Orice varianta de ajustare a legii prespune insa ca actul normativ sa fie adoptat de Parlament, mai spun sursele citate. Potrivit acestora, Emil Boc nu si-a pierdut sprijinul presedintelui Basescu chiar si in urma incidentului provocat de decizia CCR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Marko Bela demisie Boc, #Emil Boc demisie Guvern , #UDMR
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Nu inteleg ce a fost in mintea alora care l-au propus pe acest Hardau ministru la invatamant . Chiar a Dlui Boc insusi . Uite ca i-o trage Hardau si lui Boc , si PDL ului si lui Basescu si Romaniei .