Opinii: UDMR, pasibila de puscarie?

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 07:42
6379 citiri

Daca un ziarist, sau un om amarat, "fara sustinere", ar incerca sa "conditioneze" o informatie, un fapt, un serviciu cuiva, ar fi imediat saltat de organele de ordine, "sesizate din oficiu" si inchis pentru 29 de zile, timp in care casa ii e data cu fundul in sus, calculatorul stors de ultimele resurse, telefoanele ascultate la zi, in devans si in avans cu stenograme si ale convorbirilor ce se vor face peste un an.

Conform Codului Penal, Art. 211 (1) "Constrangerea unei persoane, prin violenta sau amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta este comisa spre a dobandi un folos injust, pentru sine sau pentru altul, se pedepseste cu inchisoare stricta de la un an la 5 ani".

Tot in acel document se precizeaza ca "sa faca ceva inseamna ca victima este constransa la a presta o activitate (de exemplu, a semna un act, a evacua o incapere sau imobil, a face o declaratie, a retrage o plangere etc.)".

Nu mai dau definitia din DEX, este si mai larga si mai incriminatoare, dar nu are valoare juridica.

Acestea sunt actele. Acum sa vedem faptele. Pai mai trebuie explicatii? Ziarele sunt pline, televiziunile dezbat la infinit, analistii politici fac previziuni, politicienii tremura sau spera, iar omul de rand priveste, citeste si ia antivomitive. UDMR "negociaza" cu PD-L ramanerea la putere.

Adica, conform declaratiei televizate a domnului Marko Bela, acesta "conditioneaza" sustinerea legilor Guvernului in Parlament de votarea Legii Educatiei, indiferent sub ce forma.

Sa incerc sa caut pe undeva "instigarea la comiterea unei infractiuni"? Pai tot la presiunea UDMR, Guvernul a fost fortat prin intimidare sa isi asume raspunderea pe legea in discutie, asumare declarata de catre Curtea Constituionala drept "neconstitutionala".

Pai ia sa vedem daca inteleg eu bine:

1. Constitutia este legea fundamentala a Romaniei si a oricarei democratii.

2. Orice prevedere constitutionala este legala.

3. Orice fapta comisa impotriva Constitutiei si a prevederilor Constitutiei este neconstitutionala, deci ilegala, pentru ca, asa cum stim, "Constitutia Romaniei este legea fundamentala a statului roman care reglementeaza, printre altele, principiile generale de organizare a statului, drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale ale cetatenilor si autoritatile publice fundamentale".

4. Ei bine, asta inseamna ca UDMR tocmai a fortat si inca forteaza guvernul Romaniei sa comita din nou o ilegalitate. Iar Guvernul, dupa ce a comis o data o ilegalitate, vrea sa o mai comita o data, pentru ca domnul Marko tocmai i-a amenintat ca "fara o Lege a Educatiei, fara o noua lege a educatiei nu putem merge mai departe".

Dar stiti care e culmea? Toti ziaristii, toate televiziunile, toti analistii, toti politicienii pun pariu pe reactia unuia sau altuia la "negociere", daca "negocierea" va tine, daca PD-L va reusi sa dea curs "invitatiei" UDMR la comiterea unei noi infractiuni, dar nimeni nu vede ce se ascunde sub aceasta "reevaluare".

Nimeni nu vorbeste despre actul juridic, nimeni nu vede cum este siluita legea fundamentala de catre cei alesi sa o faca, sa o pazeasca, sa o respecte.

In ce tara traim?

Citeste si:
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Ludovic Orban spune că Florin Cîțu are zilele numărate la șefia PNL. Motivul pentru care Ciucă sau Bode nu îi vor succeda în funcție
Fostul lider al liberalilor, Ludovic Orban, e de părere că actualul șef al PNL, Florin Cîțu, își va pierde funcția „în curând”, însă următorul nume la președinția partidului este...
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Fostul lider PNL, Ludovic Orban, susţine că nu a fost implicat în achiziţiile făcute de compania UNIFARM sau de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) în perioada pandemiei....
Comentarii
DAN-795
rank 5
Aduceti-o pe Rodica Stanoiu sa-i lumineze pe bizoni desi, cred ca la asta se pricepe si titulescu-breton-gelat...