Țara care închide frontierele pentru călătorii care vin din China "pentru a evita un nou val de contaminări" cu coronavirus

Duminica, 01 Ianuarie 2023, ora 09:26
4550 citiri
Țara care închide frontierele pentru călătorii care vin din China "pentru a evita un nou val de contaminări" cu coronavirus
Decizia a fost luată "în lumina evoluţiei situaţiei sanitare legate de COVID-19 în China" FOTO Pixabay

Marocul a anunţat sâmbătă, 31 decembrie, că va interzice intrarea pe teritoriul său a călătorilor din China începând cu 3 ianuarie "pentru a evita un nou val de contaminări" cu coronavirus, notează AFP.

"Autorităţile marocane au decis să interzică accesul pe teritoriul Regatului Maroc tuturor călătorilor, indiferent de naţionalitate, care vin din Republica Populară Chineză", potrivit unui comunicat Ministerului de Externe.

Interdicţia va intra în vigoare "din 3 ianuarie şi până la noi ordine", a precizat sursa.

O decizie luată "în lumina evoluţiei situaţiei sanitare legate de COVID-19 în China" şi "pentru a evita un nou val de contaminări în Maroc şi toate consecinţele acestuia", a explicat ministerul.

La trei ani de la apariţia primelor cazuri de coronavirus la Wuhan, în centrul Chinei, Beijingul pus capăt brusc, pe 7 decembrie, politicii sale draconiene aşa-numită "zero Covid".

O ridicare a restricţiilor care a făcut să explodeze cazurile de contaminare cu COVID-19 în ţară.

Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, precum Statele Unite sau Coreea de Sud, au decis săptămâna aceasta să impună un test negativ pentru COVID-19 călătorilor care vin din China. Lor li s-a adăugat sâmbătă Canada.

Suedia, care deţine preşedinţia prin rotaţie a UE de la 1 ianuarie, a indicat că europenii se vor reuni miercuri pentru a reflecta asupra unui răspuns comun.

#maroc, #frontiere inchise, #calatori, #China, #contaminari, #covid , #stiri internationale