Jucătoarele din Ucraina se revoltă împotriva șefilor WTA: "Am primit doar tăcere"

Sambata, 25 Martie 2023, ora 01:26
2099 citiri
Jucătoarele din Ucraina se revoltă împotriva șefilor WTA: "Am primit doar tăcere"
Marta Kostyuk

Conducerea WTA se va întâlni cu jucătoarele ucrainene pentru a discuta despre îngrijorările sportivelor, în contextul în care sunt tensiuni în circuit între reprezentantele Ucrainei şi concurentele din Rusia şi Belarus, relatează AFP.

Joi, ucraineana Marta Kostyuk a acuzat boardul WTA că a ignorat solicitarea jucătoarelor de a avea loc o întâlnire cu conducerea forului.

“Voiam o întâlnire cu boardul şi nu am avut. Nu am primit nici măcar un răspuns, nimic, doar tăcere”, a spus Kostyuk.

Un purtător de cuvânt al WTA a declarat că forul a primit o solicitare de la jucătoare şi că o întâlnire va avea loc atunci când se va găsi o dată potrivită pentru acest lucru.

WTA a menționat că solicitările precedente pentru întâlniri cu jucătoarele ucrainene au fost acceptate şi că întâlnirile au avut loc.

Tensiunile din circuitul mondial au crescut în ultima perioadă, după ce jucătoare ruse şi-aau afișat susținerea pentru Kremlin.

Marta Kostyuk a refuzat să dea mâna cu rusoaica Anastasia Potapova după un meci la Miami. Potapova a purtat înaintea unui meci de la Indian Wells un tricou al echipei de fotbal Spartak Moscova.

La începutul săptămânii, belarusa Aryna Sabalenka a vorbit despre ura împotriva sa pe care a simţit-o în vestiar.

#marta kostyuk, #tenis, #miami open, #wta, #steve simon, #Sabalenka , #stiri tenis