Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO

Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 04:32
26968 citiri
Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO
Marte ar putea fi transformată într-o planetă locuibilă FOTO: IE

James Green, fostul director științific de la NASA, a dat un interviu incitant în publicația americană New York Times, în care a venit cu o veste extraordinară pentru toată omenirea. El a afirmat că două planete din Sistemul Solar, Marte și Venus pot fi transformate în lumi locuibile, prin construirea unui scut magnetic uriaș, care ar permite acestora să capteze mai multă căldură și să încălzească clima suficient pentru a le face potrivite pentru oameni.

Expertul a lucrat la Agenția Spațială americană din anul 1980, iar 12 ani a fost director al Diviziei de științe planetare. Green a ocupat funcția de șef al Departamentului științific al NASA în ultimii trei ani, contribuind cu peste 100 de lucrări publicate în cele mai prestigioase reviste din lume, potrivit NYTimes.

”Da, transformarea lui Marte într-un pământ este fezabilă. Marte va începe să se formeze, ca o altă Terra. Asta ne dorim: planeta să participe la asta, în orice mod este posibil”, a spus Green.

Fostul director de la NASA a afirmat că există mai multe moduri diferite de a putea concepe un scut magnetic. ”Încerc să public o lucrare, pe care o pregătesc de doi ani. Nu va fi bine primită.

Comunității planetare nu-i place ideea de a transforma ceva în Terra. Dar știți, cred că noi putem schimba și Venus, cu ajutorul unui scut fizic, care reflectă lumina. Concepem un scut și întreaga temperatură va începe să scadă”, a explicat Green.

Extincția în masă a început pe Pământ, anunță savanții din America. Când au avut loc celelalte cinci VIDEO

Cercetătorul a denumit acest proces, la care pot fi supuse Marte și Venus, ”Terraformare”, el fiind conceput pentru a crea condiții propice pentru oameni, la temperatura și atmosfera potrivite, plus apă lichidă.

El crede că acest scut magnetic uriaș ar putea fi plasat între planetă și Soare, permițând primei să capteze mai multă căldură și să-și încălzească clima. Dacă acest scenariu s-ar pune în practică, Green susține că dioxidul de carbon din calota polară ar reveni în atmosfera lui Marte și Venus, sporind efectul de seră.

Don’t Look Up! NASA avertizează că 5 asteorizi se îndreaptă în direcția Pământului în ianuarie 2022 VIDEO

Acest lucru ar elibera apa ascunsă sub suprafață, permițând ca a șaptea parte din vechile oceane să curgă pe sol. Apoi, oamenii ar putea începe procesul de creștere a plantelor în sol, susține fostul director de la NASA.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...