Masacrul comis în Africa de jihadiștii parteneri ai Hamas: sute de persoane ucise în chinuri cumplite în ultimele zile. "Vreun protest pe tema asta?" VIDEO

Miercuri, 08 Noiembrie 2023, ora 10:53
15994 citiri
Masacrul comis în Africa de jihadiștii parteneri ai Hamas: sute de persoane ucise în chinuri cumplite în ultimele zile. "Vreun protest pe tema asta?" VIDEO
Persoane de culoare fugărite pe străzi de milițiile jihadiste FOTO Twitter

Milițiile jihadiste afiliate grupării teroriste Hamas comit un adevărat genocid în ultimele zile într-o țară africană aflată în apropierea Orientului Mijlociu.

"Milițiile jihadiste au ucis peste 800 de africani de culoare din tribul Massalit din Darfur, din Sudan, în ultimele zile.

În acest videoclip, jihadii aliați Hamas se filmează prinzând africani de culoare pe străzi și biciuindu-i.

Vreun marș de protest planificat la Londra pe tema asta?", se întreabă sarcastic jurnaliștii publicației online Visegrád 24.

De la declararea independenței în 1956, Sudanul, stat învecinat cu Egiptul la nord și cu Marea Roșie la est, a trecut prin 35 de lovituri de stat, tentative de lovituri de stat și comploturi de lovitură de stat – mai mult decât orice altă țară africană.

Când revolta din 2019 împotriva dictatorului Omar al-Bashir a creat un guvern de tranziție militar-civil, sudanezii au sperat că țara lor va trece la o guvernare democratică.

"Dar speranțele lor au fost spulberate în octombrie 2021, când Abdel Fattah al-Burhan a condus o lovitură de stat împotriva omologilor săi civili din guvernul de tranziție.

În cea mai recentă rundă de conflict, care a început la 15 aprilie 2023, războiul civil se profilează ca actori de securitate care au beneficiat de pe urma căderii lui Bashir", arată o analiză detaliată privitoare la situația din Sudan.

Evenimentele din ultimele zile îl au în prim-plan pe generalul Abdel Fattah Al-Burhan, un islamist radical aflat în parteneriat cu gruparea teroristă Hamas care, în aprilie 2023, a ordonat bombardamente din MIG-uri rusești asupra unor părți din Sudan, unde populația civilă manifesta rezistență.

Al-Burhan controlează Forțele de Sprijin Rapid (RSF), o grupare militară independentă formată din miliții aliate. La mijlocul lunii august 2023, organizația Human Rights Watch sesiza faptul că militarii din RSF au violat câteva zeci de femei și fete în capitala Darfurului de Vest, El Geneina, și pe cele care încercau să fugă în Ciad.

Atacatorii par să fi vizat oameni din cauza etniei lor - Massalit și, în unele cazuri, pentru că erau activiști cunoscuți.

De la începutul conflictului armat din Sudan între Forțele Armate Sudan și RSF pe 15 aprilie, RSF și milițiile aliate predominant arabe au efectuat atacuri repetate asupra orașelor și satelor din statul Darfurul de Vest. Aceste atacuri au vizat în principal zonele locuite de una dintre principalele comunități non-arabe, Massalit.

Peste 365.000 de oameni, membri ai comunităților non-arabe, au reușit să fugă din Sudan în 2023 în țara vecină Ciad.

„Forțele de Sprijin Rapid și milițiile aliate sunt responsabile pentru un număr înfricoșător de violuri și alte crime de război în timpul atacului lor asupra El Geneina”, a declarat Belkis Wille, director asociat la Human Rights Watch. „Consiliul de Securitate al ONU ar trebui să le arate celor responsabili de abuzuri pe care lumea îi urmărește, luând măsuri urgente pentru a pune capăt acestor atrocități”, a adăugat acesta pentru site-ul organizației.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Primar trecut de la PNL la PSD: „Ce să rămân, să iau șuturi în fund întruna?” VIDEO
Primar trecut de la PNL la PSD: „Ce să rămân, să iau șuturi în fund întruna?” VIDEO
Primarul comunei Mihai Eminescu din județul Botoșani, Verginel Gireadă a anunțat că trece de la PNL la PSD cu „60 la sută din comună”. „Cu toată echipa PNL voi trece la PSD. Și...
Ședință de Guvern. Înființarea unor noi agenții cu sute de angajați, pe ordinea de zi
Ședință de Guvern. Înființarea unor noi agenții cu sute de angajați, pe ordinea de zi
Guvernul va aproba în şedinţa de miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea agenţiilor teritoriale pentru întreprinderi mici şi mijlocii în turism....
#masacru sudan, #militie jihadista, #aliati hamas , #Sudan