Cum s-a ajuns la masacrul asupra recruților de la Belgorod. Replica unui comandant rus care a stărnit mânia soldaților tadjici FOTO

Luni, 17 Octombrie 2022, ora 18:54
14345 citiri
Cum s-a ajuns la masacrul asupra recruților de la Belgorod. Replica unui comandant rus care a stărnit mânia soldaților tadjici FOTO
Federația Rusă a spus că a fost un atac terorist FOTO Telegram

Motivul masacrului asupra mai multor recruți ruși de pe terenul de antrenament din satul Soloti, regiunea Belgorod, ar putea fi un conflict pe motive religioase.

Pe 15 octombrie, la poligonul de la Soloti, mobilizatii au deschis focul în timpul exercițiilor. Ca urmare, 11 persoane au murit pe loc și alte 15 au fost rănite. Federația Rusă a spus că a fost un atac terorist.

Jurnaliştii de la publicația ASTRA au discutat cu unul dintre cei mobilizaţi, care ar fi fost la poligon în ziua tragediei şi ar fi fost rănit. Sursa susține că militarul se află acum într-unul dintre spitalele din Valuyek.

Potrivit acestuia, mai mulți soldați, originari din Daghestan, Azerbaidjan și Adîgheia, au spus că nu vor să meargă la război și au decis să scrie o cerere de demisie.

După un timp, locotenent-colonelul Andrei Lapin i-a adunat de urgență și a început să vorbească despre faptul că acum se desfășoară un „război sfânt” în Ucraina. Toate acestea s-au întâmplat pe platforma unității.

Nativii din Tadjikistan, ca răspuns la cuvintele lui Lapin, au spus că un „război sfânt” este atunci când musulmanii luptă împotriva necredincioșilor.

„Allah este un laș dacă nu permite soldaților să lupte pentru țara lor”, a răspuns locotenent-colonelul Lapin.

Aceste cuvinte au fost un șoc pentru mulți musulmani, care nu erau doar printre soldați, ci și printre ofițeri. După spusele martorului, pe terenul central al unității a fost un mic conflict, dar toată lumea s-a împrăștiat.

Deja după o oră și jumătate, în timpul exercițiilor, trei militatri tadjici au început să tragă cu mitraliere în mulțime. Lapin a murit pe loc. Soldatul susține că 30 de oameni au fost uciși, iar dacă numărăm și pe cei doi trăgători, atunci sunt 32.

Răniții au fost duși cu elicoptere la spitalele din Belgorod și Valuyek. Cu câteva minute înainte de începerea împușcăturiilor, soldații musulmani le-au cerut celor de acceași religie să se retragă. Numele trăgătorilor sunt Anoușe, Ami și Bikzot.

Unul a reușit să scape, iar doi au fost uciși de Ensign Semionov. Ami a scăpat printr-o gaură din gardul de sârmă și încă nu a fost prins.

Pe 16 octombrie au apărut pe internet primele imagini de la terenul de antrenament de lângă Belgorod, unde trei tadjici i-au împușcat pe mobilizați.

Noi atacuri rusești în Herson și Harkov. Ambele tabere anunță interceptarea a zeci de drone VIDEO
Noi atacuri rusești în Herson și Harkov. Ambele tabere anunță interceptarea a zeci de drone VIDEO
Cel puţin o persoană a fost ucisă în regiunea ucraineană Herson (sud), iar alte patru au fost rănite în regiunea Harkov, în atacuri ruseşti, anunţă autorităţile regionale, relatează...
Actrița de filme pentru adulți, alături de soldați ucraineni care au suferit amputații VIDEO
Actrița de filme pentru adulți, alături de soldați ucraineni care au suferit amputații VIDEO
Iulia Seniuk, alias Josephine Jackson, este o actriță de filme pentru adulți ucraineană care a adunat peste 200 de milioane de vizualizări pe platformele dedicate. Ea a devenit ambasadoare...
#masacru, #belgorod, #motiv, #replica, #comandant rus ucis, #soldati, #Tadjici , #Rusia