România iese oficial din starea de alertă. Klaus Iohannis: „Nu mai prelungim dincolo de 8 martie”

Vineri, 04 Martie 2022, ora 14:47
14728 citiri
România iese oficial din starea de alertă. Klaus Iohannis: „Nu mai prelungim dincolo de 8 martie”
Anunțul a fost făcut de președintele României Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a avut vineri, 4 martie, o conferință de presă în care a anunțat data la care România va ieși oficial din starea de alertă.

Totodată, președintele a vorbit și despre renunțarea la obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber.

„Nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă pe teritoriul României. O dată cu ridicarea străii de alertă vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile vor fi explicate de autoritățile abilitate”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că ne aflăm la sfârșitul valului 5 al pandemiei de COVID-19.

Surse de la Cotroceni au susținut anterior pentru Ziare.com că Marcel Ciolacu, liderul PSD, susține ridicarea stării de alertă din 8 martie, pe când Raed Arafat se opune.

Pe de altă parte, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a declarat vineri, 4 martie, că încă nu s-a luat o decizie în privința stării de alertă.

"Poziţia ministrului de Interne se prezintă, în primul rând, în structurile decizionale ale statului român, după care se prezintă public. Nu am luat încă o astfel de decizie cu privire la anularea stării de alertă, cu privire la ce măsuri concrete de restricţii vor fi anulate, dacă păstrăm anumite măsuri, de exemplu, cele legate de portul măştii în zonele aglomerate. Toate aceste chestiuni vor fi discutate şi astăzi de la ora 14.00, la Cotroceni. Vom avea aceste discuţii în cadrul Guvernului. Evident că Ministerul Afacerilor interne şi-a făcut propria analiză pe responsabilităţile care îi revin în gestionarea pandemiei”, a explicat Lucian Bode.

El a precizat că un răspuns legat de această problemă trebuie dat cât mai repede deoarece în 8 martie expiră starea de alertă.

"Un răspuns va trebui să vină cât mai repede cu putinţă pentru că, aşa cum ştim, pe data de 8 martie expiră cele 30 de zile, perioadă în care a fost prelungită starea de alertă şi cu certitudine astăzi, mâine la nivelul instituţiilor statului vom lua o decizie şi va fi comunicată public”, a transmis ministrul de Interne.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#masca aer liber, #stare alerta Romania, #ridicare restrictii , #eliminare restrictii