Ce se va întâmpla cu decizia CCR privind anularea obligativității purtării măștilor în aer liber

Miercuri, 16 Februarie 2022, ora 11:48
2353 citiri
Ce se va întâmpla cu decizia CCR privind anularea obligativității purtării măștilor în aer liber
CCR a constatat că este neconstituţională Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 192/2020 prin care se instituia, printre altele, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice FOTO Pixabay

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, că aşteaptă soluţii de la Guvern în contextul deciziei CCR privind portul măştii de protecţie.

"E o bună întrebare, cred că trebuie să o puneţi Guvernului care era atunci şi nu a respectat paşii legali. Era un alt premier, care astăzi dă lecţii, am văzut pe la televizor", a spus Cîţu, întrebat cum justifică Executivul decizia CCR.

El a fost chestionat şi dacă a discutat cu juriştii PNL despre necesitatea unei reglementări suplimentare pentru evitarea eliminarea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice.

"Nu. Aşteptăm de la Guvern soluţiile. Sunt sigur că decizia CCR va fi pusă în vigoare în 45 de zile", a spus liderul PNL.

Întrebat dacă există riscul să nu mai se mai poarte mască în spaţiile publice, el a răspuns: "Nu ştiu".

Marţi, CCR a constatat că este neconstituţională Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 192/2020 prin care se instituia, printre altele, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

#masca de protectie obligatorie, #masca de protectie, #CCR, #Florin Citu , #PNL