Masca de protecție este reintrodusă în mai multe orașe din Europa. Destinații turistice notorii unde măsura redevine obligatorie

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 16:31
5164 citiri
Masca de protecție este reintrodusă în mai multe orașe din Europa. Destinații turistice notorii unde măsura redevine obligatorie
Numărul cazurilor noi de COVID-19 crește din nou FOTO Pixabay

Guvernele anumitor țări sau orașe din Europa au început deja să reintroducă obligativitatea măștii de protecție pe măsură ce numărul cazurilor de coronavirus a început din nou să crească.

Cipru a reintrodus masca de protecție în spațiile închise la doar o lună după ce eliminase măsura, iar orașul francez Nisa a anunțat că masca va fi obligatorie în toate mijloacele de transport în comun.

Renumitul oraş turistic Nisa, considerat capitala Coastei de Azur, a decis să reimpună de luni purtarea măştii sanitare în transportul public, în contextul celui de-al şaptelea val de COVID-19 care afectează Franţa, relatează AFP.

"Am decis (...) ca toată lumea, începând de luni, să poarte masca în mod obligatoriu", pe cei 2.500 de kilometri ai reţelei de autobuze şi tramvai, a anunţat miercuri, la RTL, primarul oraşului Nisa, Christian Estrosi.

Guvernul recomandă deocamdată purtarea măştii în mijloacele de transport în comun, fără a impune această măsură, dar potrivit primarului Estrosi "măsura va fi obligatorie deoarece au fost înregistrate peste 200.000 de cazuri în mai puţin de 24 de ore şi este clar că suntem în al şaptelea val care va creşte şi care ne conduce către o începere a şcolii în condiţii de risc ridicat".

Numărul contaminărilor cu COVID-19 a crescut la peste 206.000 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate marţi seara de Serviciul de sănătate publică din Franţa.

Marţi, noul ministru al Sănătăţii, François Braun, a încurajat efectuarea unui al doilea rapel (a patra doză) pentru persoanele cu o stare a sănătăţii foarte fragilă şi a recomandat purtarea măştii "în locurile aglomerate".

Autorităţile din Cipru au ordonat miercuri reintroducerea obligativităţii privind purtarea măştii sanitare în spaţiile închise pentru a combate pandemia de COVID-19, la doar o lună după eliminarea acestei restricţii, în contextul în care numărul infectărilor locale cu noul coronavirus a început din nou să crească, informează Reuters.

Obligativitatea de purtare a măştii sanitare în spaţiile închise va intra în vigoare începând de vineri, a anunţat ministrul Sănătăţii din Cipru, Michalis Hadjipantela.

Experţii din domeniul sănătăţii au recomandat această măsură după o creştere bruscă a numărului de infectări din cauza unor persoane care nu s-au protejat suficient de bine, a adăugat ministrul cipriot într-o şedinţă de Guvern.

Cipru a anulat obligativitatea de purtare a măştii sanitare în cele mai multe spaţii începând din data de 1 iunie.

Această ţară nu mai raportează în fiecare zi numărul noilor infectări. Autorităţile de la Nicosia au raportat 10.879 de cazuri noi de COVID-19 pentru săptămâna care s-a încheiat pe 1 iulie, în comparaţie cu 7.263 de cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

"Situaţia sanitară se află sub control", a declarat ministrul Michalis Hadjipantela.

De la depistarea în martie 2020 a primului caz de infectare cu noul coronavirus în Cipru, autorităţile din această ţară au raportat 1.075 de decese asociate COVID-19.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#masca de protectie obligatorie, #cipru, #Nisa , #stiri internationale