Noua mască de protecție contra COVID-19 revoluționară: Distruge virusul în 30 de secunde VIDEO

Miercuri, 27 Iulie 2022, ora 05:32
8556 citiri
Noua mască de protecție contra COVID-19 revoluționară: Distruge virusul în 30 de secunde VIDEO
Noua mască de protecție contra COVID-19 distruge total virusul FOTO: Uky

Pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat încă pe plan mondial și în România, dar pe măsură ce trece timpul, oamenii de știință învață din ce în ce mai multe despre boală. Astfel, o echipă de cercetători de la Universitatea Kentucky din Statele Unite a reușit să dezvolte o mască de protecție revoluționară cu membrană, care distruge proteinele spike ale virusului SARS-CoV-2 în doar 30 de secunde.

Conform testelor efectuate de către experți, noua mască de protecție împotriva COVID-19 a reușit să distrugă 99% din particulele virusului, oferind purtătorilor acesteia un strat suplimentar vital de protecție, atunci când vine vorba de evitarea infecției, potrivit Science Alert.

”Acest material nou poate filtra virusul la fel ca masca tip N95, dar include și enzime antivirale care îl dezactivează complet”, a spus inginerul chimist Dibakar Bhattacharyya de la Universitatea Kentucky.

Scandal în lumea medicală: Doctorii ne-au îndopat cu milioane de pastile, care nu aveau efect

”Această inovație este un alt strat de protecție împotriva SARS-CoV-2, care poate ajuta la prevenirea răspândirii virusului”, a completat autorul studiului publicat în revista Communications Materials din 24 mai 2022.

Cercetătorii au dezvoltat noua membrană împreună cu un producător, iar ulterior ei au testat-o cu ajutorul particulelor sintetice. Noua mască de protecție a reușit să oprească aerosolii coronavirusului, distrugând proteinele spike în numai 30 de secunde.

Baterie revoluționară pentru mașini electrice, premieră mondială: Autonomie de peste 600 de kilometri și reîncărcare în 15 minute VIDEO

Membrana poate fi ajustată în ceea ce privește grosimea și porozitatea, lăsând deschisă posibilitatea unor îmbunătățiri ulterioare, în viitor. Potrivit echipei de la Universitatea Kentucky, masca de protecție contra COVID-19 poate fi folosită două ore pe zi, timp de câteva zile, fără a afecta respirația.

Factorul de protecție oferit de noua mască este mai mare decât standardul măștii tip N95, care este certificat ca fiind capabil să filtreze 95% din particulele coronavirusului. Acum, noua mască a ajuns să aibă o protecție de 99% pentru particulele de aerosoli de 100 de nanometri (inclusiv cele care au SARS-CoV-2).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#masca protectie coronavirus, #Covid 19, #masca protectie, #masca protectie covid, #virus covid19, #coronavirus , #stiri sanatate
Comentarii