Mașina minune care se transformă în avion, în doar trei minute: A primit aprobările și se va pune în vânzare VIDEO

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 04:43
7314 citiri
Mașina minune care se transformă în avion, în doar trei minute: A primit aprobările și se va pune în vânzare VIDEO

Mașina zburătoare denumită ”AirCar” este un vehicul revoluționar care va schimba industria de transport din întreaga lume. Noul autoturism, care se poate transforma în avion, în doar trei minute, a primit certificarea autorităților pentru a fi utilizat pe autostrăzile și pe rutele aeriene din Slovacia.

”AirCar” a trecut toate testele de siguranță, după ce a finalizat 200 de decolări și aterizări, el fiind în conformitate cu standardele europene EASA (Autoritatea pentru siguranță aeriană din Uniunea Europeană), potrivit Daily Mail.

”Certificarea AirCar deschide ușa producției în masă de mașini zburătoare foarte eficiente. Este oficial și confirmarea finală a capacității noastre de a schimba pentru totdeauna călătoriile pe distanțe medii”, a spus profesorul Stefan Klein, inventatorul AirCar.

Anton Zajac, cofondatorul proiectului, a afirmat: ”Acum cincizeci de ani, mașina era simbolul libertății. AirCar ne permite să fim din nou liberi”.

Autoritățile din Slovacia au anunțat că au finalizat testele de siguranță ale mașinii-zburătoate AirCar, ea fiind certificală oficial, pentru a putea circula și zbura. ”Autoritatea de transport a monitorizat cu atenție toate etapele dezvoltării unice a AirCar, încă de la începutul său din 2017.

Tehnologia 5G provoacă o criză în Statele Unite. Companiile aeriene anulează în masă zborurile pentru pasageri VIDEO

Siguranța transportului este cea mai mare prioritate a noastră. AirCar combina inovațiile de top cu măsurile de siguranță, în conformitate cu standardele EASA. Certificarea sa a fost atât o sarcină provocatoare, dar și fascinantă”, a spus Rene Molnar, directorul Autorității de transport din Slovacia.

Certificarea de zbor vine la șase luni după ce AirCar a finalizat primul său zbor dintre două orașe din Slovacia.

Fenomenul inversării polilor magnetici a început: Misteriosul proces care va afecta grav lumea VIDEO

Vehiculul zburător se transformă într-o mașină sport în mai puțin de trei minute, înainte de a a ajunge pe străzile din centrul Bratislavei. AirCar Prototype 1 are un motor cu elice fixa de 160 de cai putere și a fost dezvoltat de către firma KlienVision din Slovacia.

AirCar a parcurs distanța de 75 de kilometri dintre Nitra și Bratislava în zbor, în numai 35 de minute. Mașina zburătoare este echipată cu un motor BMW, funcționează cu benzină obișnuită și poate transporta două persoane.

Elon Musk avertizează omenirea: Sunt 100% șanse să aibă loc extincția în masă pe Pământ

Poate atinge în zbor viteza de 160 de kilometri pe oră și o altitudine de 2.400 de metri. Modelul de producție va fi certificat în 12 luni, apoi se va fabrica în serie și va putea fi comercializat. Deocamdată firma producătoare nu a anunțat încă prețul AirCar.

Citeste si:
Premierul Republicii Portugheze Antonio Costa efectuează o vizită de lucru în România. Acesta are întrevederi cu Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis
Premierul Republicii Portugheze Antonio Costa efectuează o vizită de lucru în România. Acesta are întrevederi cu Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis
Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, efectuează joi, 19 mai, o vizită de lucru în România, în cadrul căreia se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă,iar mai apoi va fi...
Cum ar putea fi afectat USR de plecarea lui Dacian Cioloș din partid și ce șanse ar putea avea acesta pe cont propriu
Cum ar putea fi afectat USR de plecarea lui Dacian Cioloș din partid și ce șanse ar putea avea acesta pe cont propriu
Dacian Cioloș s-a întâlnit săptămâna trecută cu mai mulți apropiați din USR, foști membri PLUS, și ar pregăti o demisie din partid, potrivit unor surse politice. Șansele sale de...