Mașina minune care se transformă în avion, în doar trei minute: A primit aprobările și se va pune în vânzare VIDEO

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 04:43
7867 citiri
Mașina minune care se transformă în avion, în doar trei minute: A primit aprobările și se va pune în vânzare VIDEO
Mașina avion certificată în Slovacia FOTO: Daily Mail

Mașina zburătoare denumită ”AirCar” este un vehicul revoluționar care va schimba industria de transport din întreaga lume. Noul autoturism, care se poate transforma în avion, în doar trei minute, a primit certificarea autorităților pentru a fi utilizat pe autostrăzile și pe rutele aeriene din Slovacia.

”AirCar” a trecut toate testele de siguranță, după ce a finalizat 200 de decolări și aterizări, el fiind în conformitate cu standardele europene EASA (Autoritatea pentru siguranță aeriană din Uniunea Europeană), potrivit Daily Mail.

”Certificarea AirCar deschide ușa producției în masă de mașini zburătoare foarte eficiente. Este oficial și confirmarea finală a capacității noastre de a schimba pentru totdeauna călătoriile pe distanțe medii”, a spus profesorul Stefan Klein, inventatorul AirCar.

Anton Zajac, cofondatorul proiectului, a afirmat: ”Acum cincizeci de ani, mașina era simbolul libertății. AirCar ne permite să fim din nou liberi”.

Autoritățile din Slovacia au anunțat că au finalizat testele de siguranță ale mașinii-zburătoate AirCar, ea fiind certificală oficial, pentru a putea circula și zbura. ”Autoritatea de transport a monitorizat cu atenție toate etapele dezvoltării unice a AirCar, încă de la începutul său din 2017.

Tehnologia 5G provoacă o criză în Statele Unite. Companiile aeriene anulează în masă zborurile pentru pasageri VIDEO

Siguranța transportului este cea mai mare prioritate a noastră. AirCar combina inovațiile de top cu măsurile de siguranță, în conformitate cu standardele EASA. Certificarea sa a fost atât o sarcină provocatoare, dar și fascinantă”, a spus Rene Molnar, directorul Autorității de transport din Slovacia.

Certificarea de zbor vine la șase luni după ce AirCar a finalizat primul său zbor dintre două orașe din Slovacia.

Fenomenul inversării polilor magnetici a început: Misteriosul proces care va afecta grav lumea VIDEO

Vehiculul zburător se transformă într-o mașină sport în mai puțin de trei minute, înainte de a a ajunge pe străzile din centrul Bratislavei. AirCar Prototype 1 are un motor cu elice fixa de 160 de cai putere și a fost dezvoltat de către firma KlienVision din Slovacia.

AirCar a parcurs distanța de 75 de kilometri dintre Nitra și Bratislava în zbor, în numai 35 de minute. Mașina zburătoare este echipată cu un motor BMW, funcționează cu benzină obișnuită și poate transporta două persoane.

Elon Musk avertizează omenirea: Sunt 100% șanse să aibă loc extincția în masă pe Pământ

Poate atinge în zbor viteza de 160 de kilometri pe oră și o altitudine de 2.400 de metri. Modelul de producție va fi certificat în 12 luni, apoi se va fabrica în serie și va putea fi comercializat. Deocamdată firma producătoare nu a anunțat încă prețul AirCar.

Citește și:
Țara europeană în care marile lanțuri de supermarketuri plafonează prețurile a sute de produse de bază
Țara europeană în care marile lanțuri de supermarketuri plafonează prețurile a sute de produse de bază
Ministrul Agriculturii din Slovacia, Samuel Vlčan, a anunțat că opt mari lanțuri de supermarketuri vor plafona prețurile a 400 de produse de bază. Măsura va fi în vigoare trei luni,...
Kremlinul ironizează decizia Poloniei și a Slovaciei de a trimite Ucrainei avioane de luptă: ”Reciclează echipamente vechi şi inutile”
Kremlinul ironizează decizia Poloniei și a Slovaciei de a trimite Ucrainei avioane de luptă: ”Reciclează echipamente vechi şi inutile”
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri, 17 martie, că livrarea către Ucraina a unor avioane MiG-29 din Polonia şi Slovacia nu poate afecta rezultatul...
#masina avion, #Vehicul zburator, #masina avion aeromobil, #masina zburatoare, #masina zburatoare video, #slovacia , #inventii