Șoferul șocat de incidentul trăit la o lună după ce a cumpărat mașina: "M-a oprit poliția și mi-a luat talonul"

Miercuri, 22 Martie 2023, ora 04:00
19282 citiri
Șoferul șocat de incidentul trăit la o lună după ce a cumpărat mașina: "M-a oprit poliția și mi-a luat talonul"
Șofer oprit de poliție FOTO ziardesuceava.ro

O mașină nouă rămâne doar un vis pentru unii șoferi, mulți fiind nevoiți să achiziționeze una la mâna a doua.

Cumpărarea unei mașini second hand poate aduce diverse situații neplăcute. Unele autoturisme au istoric neclar, au trecut prin accidente sau nu funcționează în parametri normali.

Altele au probleme majore pe care noii proprietari le descoperă după ce le-au plătit.

Un român a aflat odată cu poliția, după ce a fost oprit pentru un control de rutină, că mașina a suferit modificări despre care nu știa nimic, după cum a relatat pe Facebook.

"Am cumpărat acum o lună și 10 zile un autovehicul de la o persoană fizică. În această seară m-a oprit poliția și mi-a luat talonul, pe motivul că pragurile sunt din spumă poliuretanică, fiind apoi chituite și vopsite, fiind imposibilă verificarea acestui lucru la momentul cumpărării autovehiculului, se poate rezilia contractul de vânzare cumpărare?", a întrebat șoferul pe grupul Avocatul online.

"Plângere penală pentru înșelăciune"

În comentarii, unii îi recomandă să facă plângere penală, cei mai mulți cred însă că este vina lui, nu a vânzătorului.

"Persoana fizică nu a oferit garanție. Trebuia să te uiți atent la mașină când ai cumpărat-o. Sau să chemi un tinichigiu. Acum mașina e a ta, poți să o repari și să mergi la RAR să-ți facă verificarea. Apoi îți va fi înapoiat talonul."

"Plângere penală înșelăciune. La secția de poliție de care aparțineți. Vine singur și vă dă banii înapoi."

"O mașină SH se verifică la cumpărare. Și în plus nu cred că i-a vândut mașina cu japca. Și mai ales după o lună și ceva, te trezești tu că avea spumă și nu mai știu ce. Dacă îi lua certificatul peste 5 ani, îl căuta pe fostul proprietar să îi dea banii înapoi?"

"Era datoria ta să o verifici înainte"

"În momentul în care ai achitat mașina înseamnă că ai fost de acord cu starea ei, dacă te opreau peste 6 luni, ce făceai? Te întorceai la el atunci? Era datoria ta să o verifici înainte."

"Nu înțeleg, dvs nu ați văzut pragurile, dar poliția, da! Cum le-a văzut? Le-a ciocănit cu ciocanu'? Dacă sunt așa bine chituite și vopsite. Ăla a vândut mașina, garanție ioc, nu mai recuperați nimic."

"Culmea da, cu ciocanul a bătut și a sesizat. Pentru că nu se vedea cu ochiul liber", a răspuns autorul postării.

"Evident puteți depune o plângere penală pentru înșelăciune, dar discutabil dacă se poate recupera suma plătită și anula vânzarea (părere personală, nu).

Dar repet întrebarea domnului de mai sus - cum a ajuns poliția să verifice pragurile, bănuiesc totuși că era vizibil dacă s-a ajuns la această verificare, nu?"

"Voi cumpărați mașini la 2000 de euro și apoi vreți să faceți plângere că au pragurile făcute cu spumă? Nu cred că e posibil așa ceva la mașinile sh".

#masina cumparata, #Sofer, #reziliere contract, #politie, #talon retinut , #stiri auto