Șocul unui șofer care a aflat cât îl costă să înlocuiască cheia mașinii electrice după ce a scăpat-o pe asfalt

Sambata, 25 Martie 2023, ora 10:55
6399 citiri
Șocul unui șofer care a aflat cât îl costă să înlocuiască cheia mașinii electrice după ce a scăpat-o pe asfalt
Mașină electrică la încărcat FOTO Pixabay

Un șofer care deţine un Jaguar I-Pace electric şi-a făcut un obicei din a-şi lua câinele cu el şi a-l plimba cât maşina stă la încărcare.

Într-o astfel de plimbare, norvegianului i-a scăpat cheia mașinii din mână și a căzut pe asfalt. Carcasa cheii s-a deteriorat, iar cheia nu a mai funcţionat.

A mers acasă pentru a doua cheie, dar ulterior l-a rugat pe fiul său să-i ducă maşina la service, la dealerul de unde cumpărase maşina nouă în 2019, cerând să afle dacă o pot repara sau trebuie înlocuită.

Estimarea de cost primită de la service pentru cheie

Cei de la service i-au spus iniţial că lucrarea va fi scumpă, apoi i-au dat şi estimarea de preţ: 25 mii coroane norvegiene, echivalentul a peste 2.200 euro.

Cheile moderne costă de obidei câteva sute de euro, preț care include lucrări de reprogramare şi asociere cu maşina, însă nici măcar în Norvegia nu mai există preţuri atât de mari pentru o cheie, scrie piataauto.md.

Explicaţia celor de la Jaguar e a fost în necesitatea înlocuirii unui modul de pe maşină, ce gestionează comunicarea cu cheia. Modulul ar fi încapsulat şi imposibil de reprogramat, totul fiind gândit pentru a nu putea fi spart de hoţi, însă în asemenea cazuri trebuie înlocuit cu tot cu cheie.

Șoferul le-a cerut celor de la service să mai aştepte şi a încercat să-şi contacteze compania de asigurări, însă reprezentanții au refuzat să-i plătească o asemenea daună.

Proprietarul mașinii a desfăcut cheia şi a lipit nişte fire în ea, fiind de profesie inginer.

Cheia a funcționat, dar reparaţia improvizată cu bandă adezivă n-a ţinut prea mult.

Între timp, cazul său a ajuns în presă, iar compania de asigurări a acceptat până la urmă să-i acopere circa 1.300 euro din costul reparaţiilor, spunând că asta e limita maximă pe care o poate aproba pentru o simplă înlocuire de cheie.

Șoferul a acceptat să plătească diferenţa de 900 euro.

#masina electrica, #cheie, #inlocuire, #pret mare, #service auto, #Sofer , #masini electrice
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Diferența față de-ale de la noi e doar de monedă!