Vacanță la volanul Tesla. Șoferul român care a parcurs peste 5.000 de kilometri în 6 zile: ”E mai simplu decât cu o mașină pe combustibil” VIDEO

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 04:25
17979 citiri
Vacanță la volanul Tesla. Șoferul român care a parcurs peste 5.000 de kilometri în 6 zile: ”E mai simplu decât cu o mașină pe combustibil” VIDEO
Tesla Model 3 FOTO Unsplash

Ciprian este un român pasionat de mașini electrice care a creat canalul de YouTube Eco Drive, iar de atunci împărtășește experiențele sale la volan.

De curând a plecat în vacanță, la volanul unei Tesla Model 3 Performance, cu care a parcurs nu mai puțin de 5.044 de kilometri în doar șase zile.

”O să pornim de la o afirmație pe care am auzit-o de foarte multe ori despre mașinile electrice, și anume: dacă pleci în concediu cu o mașină electrică, trebuie să îți planifici foarte bine unde încarci, să stai mereu cu ochii pe baterie, să nu rămâi fără autonomie pentru că pur și simplu se va dezlănțui apocalipsa asupra ta dacă nu ești atent.

O să fac de la început o separare între Tesla și celelalte mașini electrice pentru că rețeaua de încărcare de la Tesla nu are rival nicăieri în lume. Ar fi fost poate puțin mai complicat să fac traseul acesta cu altă mașină electrică, dar nu imposibil, nici pe departe, sunt foarte multe stații de încărcare, în schimb cu rețeaua de la Tesla aș spune că e mai simplu decât cu o mașină pe combustibil”, spune Ciprian la începutul videoclipului.

Acesta s-a hotărât să meargă la Milano, plecarea fiind din București, iar din Milano să se îndrepte către Lacul Como, iar apoi Genova, Monte Carlo, Nisa, toată Coasta de Azur.

Nu a apucat să plece bine, că a ajuns pe Valea Oltului, unde a staționat obligat forțat, fiind ”cel mai mare blocaj în care a stat vreodată”. Astfel, a ajuns să facă de la București la Sibiu aproape opt ore.

Ei bine, planul s-a schimbat rapid, astfel că după ce a ajuns în Veneția, a decis să se îndrepte către Roma, iar apoi au urmat Napoli, Coasta Amalfi, San Marino, iar apoi întoarcerea spre București.

”Concluzia acestei plimbări este că nicio secundă nu am avut probleme cu încărcarea. Deși Italia nu este o țară cu foarte multe superchargere, sunt puse exact acolo unde ai nevoie. (...) Pentru cei care plănuiesc să facă plimbări prin Europa, sau chiar prin România, Tesla este opțiunea numărul unu. Tesla e singura care a ales să facă investiții în România și în momentul de față acoperă orașele Constanța, București, Pitești, Sibiu, Timișoara și a anunțat că vor urma încă patru locații”, mai spune Ciprian.

Referitor la prețurile pentru încărcare, spune că a dat undeva la 0,5 euro pe kilowattul oră. În România și Ungaria în continuare nu se plătește. Cu alte cuvinte, plimbarea l-a costat undeva la 200 de euro.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#masina electrica, #masina electrica tesla, #Tesla Model 3, #vacanta , #masini electrice
Comentarii
Poza MyTwoCents
MyTwoCents
rank 5
Macar puneti, bey jmekerilor, semnul (P) la vrajelile voastre!...
Poza Avantul_Propasirea
Avantul_Propasirea
rank 2