Vacanță la volanul Tesla. Șoferul român care a parcurs peste 5.000 de kilometri în 6 zile: ”E mai simplu decât cu o mașină pe combustibil” VIDEO

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 04:25
14745 citiri
Vacanță la volanul Tesla. Șoferul român care a parcurs peste 5.000 de kilometri în 6 zile: ”E mai simplu decât cu o mașină pe combustibil” VIDEO
Tesla Model 3 FOTO Unsplash

Ciprian este un român pasionat de mașini electrice care a creat canalul de YouTube Eco Drive, iar de atunci împărtășește experiențele sale la volan.

De curând a plecat în vacanță, la volanul unei Tesla Model 3 Performance, cu care a parcurs nu mai puțin de 5.044 de kilometri în doar șase zile.

”O să pornim de la o afirmație pe care am auzit-o de foarte multe ori despre mașinile electrice, și anume: dacă pleci în concediu cu o mașină electrică, trebuie să îți planifici foarte bine unde încarci, să stai mereu cu ochii pe baterie, să nu rămâi fără autonomie pentru că pur și simplu se va dezlănțui apocalipsa asupra ta dacă nu ești atent.

O să fac de la început o separare între Tesla și celelalte mașini electrice pentru că rețeaua de încărcare de la Tesla nu are rival nicăieri în lume. Ar fi fost poate puțin mai complicat să fac traseul acesta cu altă mașină electrică, dar nu imposibil, nici pe departe, sunt foarte multe stații de încărcare, în schimb cu rețeaua de la Tesla aș spune că e mai simplu decât cu o mașină pe combustibil”, spune Ciprian la începutul videoclipului.

Acesta s-a hotărât să meargă la Milano, plecarea fiind din București, iar din Milano să se îndrepte către Lacul Como, iar apoi Genova, Monte Carlo, Nisa, toată Coasta de Azur.

Nu a apucat să plece bine, că a ajuns pe Valea Oltului, unde a staționat obligat forțat, fiind ”cel mai mare blocaj în care a stat vreodată”. Astfel, a ajuns să facă de la București la Sibiu aproape opt ore.

Ei bine, planul s-a schimbat rapid, astfel că după ce a ajuns în Veneția, a decis să se îndrepte către Roma, iar apoi au urmat Napoli, Coasta Amalfi, San Marino, iar apoi întoarcerea spre București.

”Concluzia acestei plimbări este că nicio secundă nu am avut probleme cu încărcarea. Deși Italia nu este o țară cu foarte multe superchargere, sunt puse exact acolo unde ai nevoie. (...) Pentru cei care plănuiesc să facă plimbări prin Europa, sau chiar prin România, Tesla este opțiunea numărul unu. Tesla e singura care a ales să facă investiții în România și în momentul de față acoperă orașele Constanța, București, Pitești, Sibiu, Timișoara și a anunțat că vor urma încă patru locații”, mai spune Ciprian.

Referitor la prețurile pentru încărcare, spune că a dat undeva la 0,5 euro pe kilowattul oră. În România și Ungaria în continuare nu se plătește. Cu alte cuvinte, plimbarea l-a costat undeva la 200 de euro.

Citește și:
De unde să cumpărați îmbrăcăminte turistică de înaltă calitate?
De unde să cumpărați îmbrăcăminte turistică de înaltă calitate?
Vă place să faceți drumeții pe trasee turistice, să câștigați experiențe noi și să vedeți lumea din vârful munților? Dacă da, probabil că vă întrebați de unde să obțineți...
Cu ce se mai întorc românii din vacanțe: "Am găsit un coral la malul Mării Roșii, îl pot aduce în țară?"/ "Trebuie să-l cipezi înainte"
Cu ce se mai întorc românii din vacanțe: "Am găsit un coral la malul Mării Roșii, îl pot aduce în țară?"/ "Trebuie să-l cipezi înainte"
Spre finalul sezonului estival, unii români sunt în continuare în vacanțe. Mulți dintre cei care și-au petrecut concediul în afara țării s-au întors cu produse tradiționale pe care le...