Doi bărbați au furat o mașină în care erau 140.000 de euro, parcată într-un centru comercial din Brașov

Joi, 26 Mai 2022, ora 14:07
6992 citiri
Doi bărbați au furat o mașină în care erau 140.000 de euro, parcată într-un centru comercial din Brașov

Doi bărbați au ajuns în arest miercuri, 25 mai, după ce au furat din parcarea unui centru comercial din Brașov, o mașină în care se aflau 140.000 de euro.

Unul dintre suspecți, din județul Brăila, a furat mașina și a abandonat-o câțiva kilometri mai departe, după ce a luat banii. Complicele său, din Brașov, l-a preluat de la locul faptei.

Dosarul de furt calificat a fost instrumentat de Serviciul de Investigații Criminale Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Cei doi au fost reținuți miercuri, 25 mai, după percheziții la 8 locații din Brașov și Brăila, unde s-au găsit bani, droguri și medii de stocare electronice.

Anunțul Poliției

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că două persoane de sex masculin ar fi sustras un autoturism ce se afla parcat în incinta unui centru comercial din municipiul Brașov, iar din interiorul acestuia ar fi sustras suma de aproximativ 140.000 euro.

În urma activităților investigativ-operative efectuate în cauză, polițiști au identificat persoanele bănuite de săvârșirea faptei ca fiind doi bărbați, unul în vârstă de 40 ani, din județul Brăila și celălalt, în vârstă de 52 ani, din județul Brașov.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul, în vârstă de 40 ani, ar fi sustras autoturismul în cauză și l-ar fi condus pe raza municipiului Brașov, ulterior abandonându-l, iar din interiorul acestuia ar fi sustras suma de aproximativ 140.000 de euro.

Activitatea infracțională a acestuia ar fi fost înlesnită de către bărbatul, în vârstă de 52 ani, din județul Brașov, care i-ar fi asigurat deplasarea până la locul săvârșirii faptei și ulterior, preluarea acestuia de la locul abandonării autovehicului”, a precizat comisarul de poliție Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Reținuți în arest preventiv

La data de 25 mai a.c., polițiștii au efectuat 8 percheziții domicilare în județele Brașov și Braila, la locuințele și sediile profesionale ale persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunilor cercetate, „ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe sume de bani, obiecte de vestimentație, resturi vegetale, 2 instalații artizanale destinate inhalării de substanțe pe cale orală, medii de stocare electronice și alte mijloace materiale de probă necesare continuării cercetărilor”, se arată în raportul Poliției.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în arestul IPJ de la Brașov.

Acuzațiile formulate în acest caz sunt Brașov, „furt calificat”, „furt în scop de folosință”, „complicitate la furt calificat” și „complicitate la furt în scop de folosință”.

În anchetă s-au implicat și Poliția Aeroportului Otpeni, și Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, scrie bzb.ro.

Citeste si:
Cum înveţi să devii cumpătat la cumpărături. Top 8 recomandări de preţ ca să opreşti urgia cheltuirii banului peste bugetul stabilit
Cum înveţi să devii cumpătat la cumpărături. Top 8 recomandări de preţ ca să opreşti urgia cheltuirii banului peste bugetul stabilit
Mergem la cumpărături, trebuie să mâncăm, să ne îmbrăcăm, insă, în acest context neprietenos, este necesar să devenim suficient de cumpătaţi cu cheltuirea banului. În timp ce...
Horoscop zilnic. Joi, 7 iulie. Zodia care nu ar trebui să își asume riscuri inutile
Horoscop zilnic. Joi, 7 iulie. Zodia care nu ar trebui să își asume riscuri inutile
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Te vei...