Cine este autorul carnagiului din Berlin. Anunțul poliției VIDEO

Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 15:29
11986 citiri
Cine este autorul carnagiului din Berlin. Anunțul poliției VIDEO
60 de oameni din personalul de urgenţă se află la faţa locului FOTO captură Twitter

O persoană a murit şi alte opt au fost rănite miercuri dimineaţă, 8 iunie, la Berlin, după ce un șofer a intrat cu maşina în mulţime şi într-un magazin de pe un bulevard din centrul Berlinului, relatează dpa, citându-i pe pompieri.

Potrivit poliţiei, accidentul s-a produs în jurul orei 10.30 (08.30 GMT) pe Tauentzienstraße, o arteră majoră din apropierea bisericii memoriale Kaiser Wilhelm, în centrul părţii de vest a oraşului.

"Nu ştim la acest moment dacă este una act intenţionat sau un accident de trafic", a declarat ofiţerul de poliţie însărcinat cu comunicarea Thilo Cablitz. Şoferul care conducea vehiculul a fost reţinut de poliţie la faţa locului, după ce iniţial a fost imobilizat de trecători.

Ulterior, poliţia a anunţat că bărbatul care a intrat cu maşina în mulţime este un german de origine armeană care trăia la Berlin, în vârstă de 29 de ani.

A fost o "operaţiune majoră", a declarat Kevin Bartke, din cadrul brigăzii de pompieri din Berlin, pentru postul de ştiri german ntv.

Poliţia a izolat zona şi mai multe ambulanţe şi maşini ale forţelor de ordine s-au deplasat la faţa locului.

"În prezent, aproximativ de 60 de oameni din personalul de urgenţă se află la faţa locului sau se deplasează spre zona respectivă", a postat pe Twitter brigada de pompieri.

Iniţial, pompierii au anunţat că 30 de oameni au fost răniţi în urma impactului cu autoturismul.

Într-o fotografie postată pe internet poate fi văzută o maşină care a trecut prin vitrina unui magazin.

Locul în care s-a produs incidentul este unul sensibil după atacul de la târgul de Crăciun din Berlin din 2016.

Atunci, tunisianul Anis Amri, un solicitant de azil a cărui cerere fusese respinsă, a intrat cu un camion furat în mulţimea aflată în piaţa din faţa unei biserici din apropiere de Kurfürstendamm, principalul bulevard de cumpărături din vestul Berlinului. Amri a fost împuşcat mortal câteva zile mai târziu în Italia.

11 oameni au murit imediat în urma atacului, în timp ce un bărbat grav rănit şi-a pierdut viaţa în octombrie 2021. Alte peste 70 de persoane au fost rănite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
Pericol de moarte la Cluj. Cinci persoane, dintre care 4 minori, au ajuns la spital intoxicate cu dioxid de carbon
O femeie şi patru copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani, au ajuns, joi seară, 18 aprilie, la spital fiind transportați de către echipaje medicale din Cluj. Cei cinci prezentau...
#masina multime, #berlin, #victime, #autor, #politie , #Germania