Mașina primită de Zoe Ceaușescu de la părinți cu prilejul căsătoriei, scoasă la licitație

Marti, 10 Mai 2022, ora 13:26
7448 citiri
Mașina primită de Zoe Ceaușescu de la părinți cu prilejul căsătoriei, scoasă la licitație
Maşina a fost comandată la Uzinele Renault din Franţa FOTO Artmark

Renault Fuego GTS, o maşină care a aparţinut lui Zoe Ceauşescu, primită cadou din partea cuplului de dictatori Nicolae şi Elena Ceauşescu cu prilejul căsătoriei acesteia în 1983 cu Mircea Oprean, va fi licitată pe 19 mai cu un preţ de pornire de 500 de euro.

Potrivit Artmark, maşina a fost comandată direct la Uzinele Renault din Franţa. Istoria zice că pentru achiziționarea exemplarului GTS s-ar fi vândut un alt autoturism Mercedes care ar fi aparținut familiei și ar fi fost condus tot de Zoia Ceaușescu.

Atât de vânzarea Mercedesului, cât şi de procurarea Renaultului, s-a ocupat un serviciu specializat al securităţii. După evenimentele din 1989, automobilul a fost pus sub sechestru de către procuratura generală. Şapte ani mai târziu, printr-o ordonanţă a procuraturii s-a dispus încetarea urmăririi penale şi restituirea bunurilor personale.

Alături de exemplarul care a aparţinut Zoiei Ceauşescu sunt scoase la licitaţiei şi alte 6 maşini circumscrise genului intrat în moda de modern classics, modele istorice, dar perfect funcţionale, provenind din colecţiile unor pasionaţi ori din patrimoniile unor instituţii.

Cea mai valoroasă apariţie este Maserati Quattroporte, care are preţul de pornire de 15.000 de euro. Maşina, sinonimă cu sedanurile de lux, a fost realizată în 1980 într-un număr de 2133 de modele, iar piesa din licitaţie are numărul 606.

Este cunoscut faptul că specificaţiile Maserati Quattroporte din 1980 pentru motor au fost impresionante pentru epocă, iar interiorul maşinii, care poate găzdui confortabil 5 persoane pentru călătorii scurte sau lungi, reprezintă o simfonie a luxului somptuos.

În cadrul evenimentului „Licitaţiei de Eleganţă” din 19 mai ce se va desfăşura doar pe platforma online Artmark Live, vor fi scoase la licitaţie pentru preţul de pornire de doar 8.000 de euro, fiecare, şi un Fiat 124 Spider din 1973, un Chevrolet Silverado din 1977, dar şi un elegant Mercedes decapotabil, model SL380, produs doar între anii 1981-1985, fiind atât de popular încât a fost a doua cea mai lungă serie single produsă vreodată de Mercedes-Benz. Pentru preţul de pornire de 5.000 de euro va fi scoasă la licitaţie şi „bijuteria albastră” Pontiac Trans Am Firebird. Maşina a fost produsă în 1987 într-o ediţie limitată, având motor de Corvette.

Iubitorii de maşini pot testa până pe 19 mai, data Licitaţiei de Eleganţă, cele 6 modele rare, care sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Eveniment Quarterly Report

Primăria Capitalei caută o firmă care să întrețină gazonul de pe Arena Națională. Suma pusă în joc pentru următorii patru ani
Primăria Capitalei caută o firmă care să întrețină gazonul de pe Arena Națională. Suma pusă în joc pentru următorii patru ani
Primăria Municipiului Bucureşti anunţă pe SEAP licitaţie pentru servicii de întreţinere a gazonului de la Arena Naţională. Acordul cadru va avea o durată patru ani şi o valoare...
Se schimbă tichetele de masă și voucherele de vacanță. Care va fi valoarea lor și cum vor fi acordate de acum înainte
Se schimbă tichetele de masă și voucherele de vacanță. Care va fi valoarea lor și cum vor fi acordate de acum înainte
Noua Lege privind măsurile fiscal-bugetare care a fost adoptată de Guvern pe 25 septembrie și urmează să treacă prin camerele Parlamentului pentru promulgare conține numeroase modificări...
#masina, #licitatie, #Ceausescu, #Zoe Ceausescu , #stiri auto