Pățania unei femei care și-a împrumutat mașina unui prieten de familie: ”Nici nu știm unde și la cine se află acum”

Joi, 07 Decembrie 2023, ora 04:04
40915 citiri
Pățania unei femei care și-a împrumutat mașina unui prieten de familie: ”Nici nu știm unde și la cine se află acum”
Femeia care a vrut să facă o faptă bună a ajuns să plătească mult mai mult pentru asigurarea obligatorie FOTO Pixabay

O femeie care, din generozitate, a împrumutat mașina unui prieten de familie a ajuns în situația să nu mai știe unde se află autoturismul. Aceasta susține că respectivul amic a dat mașina mai departe unei rude care a dispărut fără urmă.

Problema este că proprietarii continuă să plătească impozitul și asigurarea obligatorie, neavând acte sau alte probe prin care să dovedească faptul că nu mai sunt în posesia mașinii.

Femeia cere acum sfaturi de la cei care s-au aflat într-o situație similară, sperând că va reuși să scape de corvoada asigurării a cărei valoare a crescut în ultima perioadă, cel mai probabil automobilul căutat fiind implicat într-un accident. ”A influențat valoarea asigurării pe care o plătește soțul la mașina lui actuală”, explică femeia.

”Soțul meu a dat mașina personală pe care o avea acum câțiva ani și nu se folosea de ea (pentru că își achiziționase alta mai noua) unui prieten de familie, fără să facă acte de vânzare-cumpărare la momentul respectiv (știm că e mare greșeala). Acesta la rândul lui a dat-o mai departe unui fin de-al lui, noi încercând de câteva ori să luăm legătura cu el pentru acte. Nu s-a reușit pentru că se mutase din oraș etc. Problema este ca noi încă plătim impozit la ea, ne-a crescut și asigurarea pentru că probabil a avut accident cu ea, acte nu mai avem la ea (nici măcar copii). Nu știm cum am putea să o radiem sau sa o scoatem de la impozit, pentru ca nici nu știm unde și la cine se afla acum. Ce soluții credeți ca exista? Mulțumesc anticipat pentru ajutor!”, este mesajul femeii care cere ajutor pe un grup de Facebook dedicate problemelor juridice.

Autoarea postării susțină că valoarea RCA-ului a crescut inclusiv pentru mașina nouă, având în vedere că în acte, ambele autoturisme au același proprietar.

”Fiind înscrise pe același nume, persoana respectiva primește un bonus malus în funcție de vârstă, accidente avute, reînnoire la timp etc. Soțul nu mai are acel bonus. Așa ni s-a explicat și nouă. Ideea principală este totuși să vedem cum putem repara prostia făcută și să nu mai deținem aceea mașină în acte (…)O sa încerc sa aplic din variantele primite și poate reușim să o radiem. Iar în legătură cu polița RCA, soțul nu mai plătește pentru mașina aceea nimic, dar îi este influențat prețul asigurării la cea pe care o deținem deoarece cine conduce mașina veche a avut cu ea accident probabil. Adică de la B6, cât avea bonusul, acum este undeva la B0 cred”, a explicat femeia.

Cei mai mulți dintre oamenii care s-au oferit să ajute cu sfaturi au îndrumat-o să se adreseze poliției, singura instituție care ar putea să o ajute într-o astfel de situație complicată.

”Faceți plângere la Poliție, cu toate datele mașinii. Explicați detaliat tot ceea ce s-a întâmplat, și solicitați restituirea mașinii, sau perfectarea corectă a actelor”.

”Copii de pe acte ar trebui sa găsiți la Serviciul Impozite și Taxe, dacă le-ați depus când s-a înscris autoturismul”, a fost un alt sfat.

”Prin ceva asemănător am trecut și eu, am rezolvat cu plângere la Poliție, cu toate datele mașinii. Explicați detaliat tot ceea ce s-a întâmplat și solicitați restituirea mașinii, sau perfectarea corectă a actelor. Cu declarația pe propria răspundere la Fisc numai dacă sunteți sigură că nu mai este în circulație altfel intrați la fals în declarații”, a sugerat un alt pățit.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Deciziile partidelor, dincolo de ierarhii sau experiență pentru o anumită funcție, sunt luate și în funcție de rezultatele pe care un candidat sau o formațiune politică le au în sondajele...
Cât de real este pretextul economisirii banilor în comasarea alegerilor: ”Pentru o a doua rundă costurile sunt la jumătate”
Cât de real este pretextul economisirii banilor în comasarea alegerilor: ”Pentru o a doua rundă costurile sunt la jumătate”
Unul dintre motivele pentru care s-a promovat ideea comasării alegerilor este acela că se va face o economie în contextul în care bugetul trebuie să acopere în 2024 cinci runde de alegeri....
#masina, #masina furata, #masina imprumutata prieten, #polita RCA , #stiri sociale