Poveştile necunoscute ale celor mai râvnite 10 sigle din industria auto. Cât de mult contează notorietatea brand-ului în alegerea maşinii

Luni, 27 Iunie 2022, ora 03:50
6978 citiri
Poveştile necunoscute ale celor mai râvnite 10 sigle din industria auto. Cât de mult contează notorietatea brand-ului în alegerea maşinii
Când iţi alegi maşina mult-visată, te interesează şi notorietatea brand-ului FOTO Pixabay.com

Unii dintre noi, când eram mici, eram pasionaţi să colecţionăm surprizele cu maşini de la gumele de mestecat. Ne fascinau vehiculele de putere şi brandurile de lux.

Acum, când suntem în căutarea unui autoturism, printre multe alte criterii, brandul auto a rămas un aspect care atârnă greu la cântar.

Anumite mărci s-au impus pe piață mult mai bine decât altele și sunt râvnite de șoferi datorită istoriei, modelelor reușite dar și ”poziției sociale” care vine la pachet odată cu achiziționarea acestora.

Sigla reprezintă una dintre cele mai importante aspecte din identitatea unui brand, mai cu seamă că prin intermediul acesteia, brandul este recunoscut la nivel mondial de către consumatori.

Mai jos, îţi prezentăm Top 10 dintre cele mai importante sigle din industria auto, selecţie si analiză realizate de cautimasina.ro.

Audi

Audi este unul dintre cei mai vechi producători de automobile din Germania. Cele patru inele ale logo-ului reprezintă patru companii auto (Audi, Horch, DKW şi Wanderer), care au fuzionat în 1932 pentru a crea compania Auto Union.

Afirmaţia că „AUDI” ar fi abrevierea denumirii „Auto Union Deutschland Ingolstadt” nu corespunde adevărului. Fondatorul, August Horch, a fost forţat să înceteze folosirea propriului său nume de familie în noua sa firmă constructoare de autovehicule, potrivit danyrolux.blogspot.com, astfel, acesta a fost nevoit să găsească altă denumire.

"În timpul unei şedinţei, fiul gazdei Franz Fikentscher, un băiat de zece ani, Heinrich, studia în linişte limba latină într-un colţ al camerei. De câteva ori a părut că vrea să zică ceva, dar se răzgândea, până când, în cele din urmă, a zis: „Tată! – audiatur et altera pars... Nu ar fi o idee bună să îi spuneţi Audi în loc de Horch?”. (horch în germană înseamnă „ascultă”, echivalentul în latină fiind „audi”). Ideea a fost acceptată cu entuziasm de toţi cei de faţă".

În luna iulie 1910, este fabricat primul Audi la uzinele din Zwickau, şi în anul 1915 a fost fondată firma Audi Werke AG.

BMW

La începuturile sale, BMW construia motoare pentru avioane iar sigla de astăzi reflectă aceste începuturi. Emblema BMW reprezintă elicea unui avion aflată în mișcare, vopsită în culorile steagului Bavariei: alb și albastru.

Numele de BMW este un acronim al Bayerische Motoren Werke, adică Uzinele de Motoare Bavaria.

Mercedes

Steaua cu trei colţuri simbolizează dominaţia pământului, a mărilor şi a aerului. Daimler a desenat-o pentru a sugera că Mercedes produce motoare pentru uzul terestru, maritim şi aerian.

Volkswagen

Compania s-a lansat ca una ce voia sa producă mașini fiabile și accesibile pentru toată lumea. Numele Volkswagen înseamnă ”mașina poporului”.

Inițialele cuvintelor Volks și Wagen au fost incluse și în sigla automobilelor, într-un cerc alb, pe un fundal albastru.

Toyota

Sigla Toyota este reprezentată de trei elipse suprapuse, încadrate într-un cerc, și a fost aleasă în 1935 de către fondatorul companiei, Toyoda Sakichi, în urma unui concurs.

Deși simplu, logo-ul are diferite semnificații și înglobează toate literele din care e format cuvântul Toyota.

Opel

Sigla este sub formă de cerc, în interiorul căreia a fost introdus un fulger dispus orizontal, simbol al vitezei. Aceasta traduce valorile companiei sinonime cu ”less is more”.

Peugeot

Simbolul mărcii Peugeot este similar cu blazonul orașului în care a fost construită prima fabrică a companiei, în acest caz, Belfort (Franța).

Stema, reprezentată de un leu, a fost realizată de sculptorul francez Frédéric Auguste Bartholdi, în anul 1880, pentru a celebra eroismul în luptă al soldaților francezi.

Alfa Romeo

Sigla Alfa Romeo a împrumutat elemente grafice ale orașului care a găzduit-o pentru prima dată, Milano. Ambele elemente din sigla acestei mărci, respectiv șarpele care atacă un om și crucea roșie, reprezintă blazoanele a două familii puternice din Milano, care au marcat istoria orașului.

Numele de Alfa Romeo a fost generat în două perioade de timp diferite: cuvântul ALFA, reprezentând un acronim al Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, iar Romeo a fost adăugat în anul 1920, când Nicola Romeo a cumpărat compania.

Skoda

În 1930, a fost realizată sigla care înglobează celebra săgeată înaripată albastră, încadrată într-un cerc de aceeași culoare.

Această siglă a fost una dintre cele mai longevive din industria auto, fiind înlocuită abia în 1999, însă doar parțial, întrucât a căpătat doar un design modern și i-a fost introdus numele companiei.

Jaguar

"Jaguar Cars Limited a fost fondată iniţial sub numele Swallow Sidecar Company, în 1922, de doi entuziaşti ai motociclismului, pe nume William Lyons şi William Walmsley.

Cei doi au construit initial ansamble simple pentru motocicletele prietenilor şi familiilor. În 1931 au început să instaleze motoare şi șasiuri în caroserii pentru modele sport S.S., abreviere pentru Standard Swallow. În 1945, numele companiei s-a schimbat, fiind numită Jaguar, iar din 1989 trece în proprietatea companiei Ford.

Logo-ul Jaguar a fost creat cu stil, asemeni maşinilor ce aparţin acestui brand. Jaguarul reprezentat în siglă, simbolizează putere şi agilitate, calităţi deţinute şi de maşinile cu acelaşi nume", potrivit artline.ro. Realizat în 1935, logo-ul a fost utilizat pentru prima dată pentru modelele S.S. 100 Jaguar.

Eveniment Quarterly Report

Veniturile brute ale românilor s-au ridicat în octombrie 2023 la 6.190 de lei. Cât se câștigă în cele mai bine plătite domenii din țară
Veniturile brute ale românilor s-au ridicat în octombrie 2023 la 6.190 de lei. Cât se câștigă în cele mai bine plătite domenii din țară
Venitul brut realizat de salariaţii care au lucrat cu contract de muncă având un program complet de lucru şi au fost plătiţi pentru întreaga lună octombrie 2022 a fost 6.190 lei, cu peste o...
"Generația decrețeilor", lovită puternic de noua Lege a Pensiilor. Modificările drastice aduse stagiilor de cotizare
"Generația decrețeilor", lovită puternic de noua Lege a Pensiilor. Modificările drastice aduse stagiilor de cotizare
Generația născută între anii 1966 și 1971, cunoscută ca „generația decrețeilor”, va fi prima care va resimți impactul noii Legi a Pensiilor, potrivit unei analize cursdeguvernare.ro...
#masina, #sigla, #auto, #branduri, #audi, #alfa romeo, #Mercedes, #Toyota, #bmw, #skoda , #stiri auto
Comentarii