6 motive pentru care bogații nu cumpără mașini de lux. Pe ce preferă să cheltuiască banii: "Mințile practice și orientate spre viitor se uită în altă parte"

Sambata, 18 Mai 2024, ora 23:08
12260 citiri
6 motive pentru care bogații nu cumpără mașini de lux. Pe ce preferă să cheltuiască banii: "Mințile practice și orientate spre viitor se uită în altă parte"
Mașină de lux Unsplash

Cei bogați sunt cunoscuți pentru că își cheltuiesc banii pe lux. Acesta poate lua forma unor vile în cartiere selecte sau a unor călătorii exotice în locații pe care doar cei foarte bogați și le pot permite. Cu toate acestea, un lucru pe care cei bogați nu îl cumpără de obicei în ceea ce privește luxul sunt mașinile.

De ce se întâmplă acest lucru? Nu este ca și cum nu și-ar putea permite să aibă câteva automobile de marcă. Cu adevărat, ideea că un vehicul este prea scump nu ar fi un factor în ecuație. Dar, de asemenea, este puțin probabil ca ei să aibă în garaj mașini ieftine și second-hand parcate. De obicei, cei bogați evită mărcile de mașini de lux în favoarea unor vehicule fiabile pentru a se deplasa în călătoriile de zi cu zi.

Iată șase motive pentru care bogații nu cumpără mașini de lux. Unele dintre ele s-ar putea să vă surprindă.

Activ care se depreciază

Cei bogați știu, la fel ca majoritatea dintre noi, că în momentul în care scoți o mașină din parcare, valoarea acesteia scade drastic. Așadar, de ce ar cheltui bogații bani în plus pe ceva care nu le va aduce nimic pe termen lung?

Kevin Huffman, expert în finanțe personale și proprietar al Kriminil Trading, a citat un articol din Kelley Blue Book care afirmă că mașinile de lux pierd până la 20% din valoarea lor în primul an.

"Cineva care a muncit din greu pentru a acumula avere va dori să își păstreze banii cât mai mult timp posibil, iar pierderea a 20% din ei în primul an de conducere a unei mașini noi nu este o modalitate bună de a face acest lucru", a declarat Huffman.

"Unul dintre principalele motive pentru care cei bogați s-ar putea feri de mașinile de lux de înaltă clasă se datorează deprecierii rapide", a declarat David J. Greiner, avocat, președinte al Greiner Law Corp. și fost președinte al Greiner Buick GMC.

"O mașină nu este, de obicei, o investiție care se apreciază; își pierde semnificativ din valoare, în special modelele de lux, în momentul în care [este] scoasă din parcare. Multe persoane bogate dau prioritate investițiilor care își păstrează sau cresc valoarea."

Practicitate

Să deții o mașină de lux este un lucru dacă o scoți la plimbare doar la ocazii speciale sau pentru un motiv de distracție. Dar cât de des plănuiți să conduceți vehiculul dvs. scump pe autostrăzile aglomerate, la magazinul alimentar local și doar pentru a vă face comisioanele zilnice? Pentru cei bogați, pur și simplu nu merită.

"Practicitatea" este o parte importantă, potrivit lui Derek DiManno, consilier financiar fondator la Flagship Asset Services.

"În timp ce mașinile de lux oferă mari simboluri ale statutului, multe persoane dau prioritate funcționalității și raportului calitate-preț față de vehiculele ostentative", a declarat DiManno. "Aceștia pot opta pentru vehicule care oferă performanțe superioare, tehnologie avansată și fiabilitate, fără a avea prețul mare asociat cu multe dintre mărcile de lux."

Mentalitate de investiții

Cei 1% nu se gândesc să piardă bani pe o achiziție precum o mașină. În schimb, ei se concentrează pe creșterea banilor lor cu investiții care vor avea un randament semnificativ.

Greiner a explicat că majoritatea celor bogați tind să funcționeze cu o "mentalitate de investiție", ceea ce înseamnă că atunci când își investesc banii într-o achiziție, se așteaptă ca aceasta să se amortizeze pe parcurs cu o valoare crescută.

În loc de mașini de lux, "ar putea alege să aloce fonduri pentru active precum proprietăți imobiliare sau acțiuni", a spus Greiner, menționând că clienții săi bogați care achiziționează vehicule de lux le aleg pe cele care "își păstrează mai mult din valoare în timp sau chiar aleg mașini clasice care au potențial de apreciere".

Statutul subtil

Un alt motiv pentru care cei bogați renunță la achiziționarea de vehicule de lux este "preferința pentru subtilitate și evitarea afișării evidente a bogăției, care poate atrage atenția nedorită sau poate semnala bogăția în moduri în care unele persoane bogate se simt inconfortabil", a declarat Greiner.

A rămâne sub radar este cheia pentru cei bogați, potrivit lui Rhett Stubbendeck, directorul general și fondatorul Leverage Planning. "În vremuri economice nesigure, afișarea unei mașini scumpe poate atrage o atenție nedorită", a spus Stubbendeck.

Greiner a declarat că clienții bogați cu care a lucrat "ar alege vehicule de înaltă calitate, dar mai puțin ostentative, deoarece preferau să păstreze un profil scăzut".

"Erau mai degrabă interesați de vehicule care ofereau lux în ceea ce privește confortul și tehnologia, mai degrabă decât de branding", a spus Greiner.

Experiențe în locul lucrurilor

Cei bogați pot cumpăra cam tot ce le place. Ceea ce este un pic mai greu de obținut este o experiență cu adevărat unică. De aceea, ei vor cheltui bani pe călătorii somptuoase în jurul lumii, excursii care sfidează moartea și aproape orice altceva care nu poate fi găsit într-un magazin - sau la o reprezentanță.

"Cei bogați preferă să își cheltuiască banii pe experiențe decât pe lucruri. Ei știu că o amintire sau o dezvoltare personală obținută în urma unei călătorii, a unui hobby sau a unui demers educațional poate fi mult mai valoroasă decât o mașină care se depreciază", a declarat Huffman. "Cei bogați ar prefera să-și cheltuiască banii pe o experiență îmbogățitoare decât pe o mașină care își va pierde valoarea pe aleea lor."

Vehiculele electrice sunt viitorul

"Mulți dintre cei bogați privesc spre viitor, în special odată cu apariția vehiculelor electrice... Ei sunt adesea mai fascinați de cele mai recente inovații tehnologice decât de luxul tradițional", a declarat Stubbendeck, potrivit finance.yahoo.com.

"La Leverage, am văzut o schimbare în care caracteristicile de ultimă generație și ecologice ale unor vehicule precum Tesla devin noul standard de lux", a explicat el. "Am văzut că, în timp ce mașinile de lux ar putea încă să atragă unele priviri, mințile practice și orientate spre viitor se uită în altă parte."

"Mandat european pentru ultrașii de dreapta români"
"Mandat european pentru ultrașii de dreapta români"
”Este o onoare să fii comparat cu Corneliu Zelea Codreanu”, spune avocata Diana Ivanovici-Șoșoacă, proaspăt aleasă în Parlamentul European. Ea face astfel o declarație ideologică,...
Nivelul de civilizație la alegerile locale, rezultat al "României educate"
Nivelul de civilizație la alegerile locale, rezultat al "României educate"
Nivelul de civilizație la alegerile locale, rezultat al “României educate” probabil, generează dispute degradante între candidații angrenați în procesul electoral din 9 iunie. De...
#masini de lux, #bogati, #alegeri, #evitare, #motive , #soferi
  1. S-a deschis Conferința internațională privind pacea în Ucraina. Lideri din 100 de țări sunt așteptați în Elveția
  2. Patru bărbați au fost reținuți după ce au bătut un tânăr de 21 de ani în Botoșani
  3. Un colonel rus din tabăra propagandiștilor Z îl atacă pe Putin: ”S-ar putea sfârși cu moartea Rusiei și dispariția ei de pe harta lumii”
  4. Republica Moldova mai face un pas major spre aderarea la UE. Acordul important votat de 27 de țări
  5. Situație de nedescris într-un fast-food din Oradea. Un client a găsit bucăți de lemn și os în gyros
  6. Noi bombardamente israeliene în Gaza. „Mâncam și dintr-o dată casa s-a prăbuşit peste noi” FOTO/VIDEO
  7. Grecii vor construi 1.000 de kilometri noi de autostradă. Turiștii români vor putea ajunge mai rapid în zonele preferate VIDEO
  8. UPDATE: Accident grav în Vâlcea: Un autocar plin cu elevi s-a ciocnit de un alt autoturism. Șoferul mașinii a decedat. A fost activat Planul Roșu de intervenție VIDEO
  9. Femeie bătută pentru că a votat cu alt partid. Fetița victimei a fost martoră la agresiune
  10. Țara care se pregătește pentru un val de căldură sufocant. Sunt așteptate „câteva zeci de recorduri” zilnice