MAI va cumpăra peste 4.000 de mașini. „Dacă la BMW au făcut unii figuri, mergem cu Loganul”

Vineri, 20 Ianuarie 2023, ora 10:41
4867 citiri
MAI va cumpăra peste 4.000 de mașini. „Dacă la BMW au făcut unii figuri, mergem cu Loganul”
Mașini de poliție în București FOTO Facebook/ Poliția Română

Ministerul Afacerilor Interne a demarat o licitație pentru achiziția a 4.471 de autospeciale de poliție.

Direcția Asigurare Logistică Integrată din cadrul D.G.L. a M.A.I. a postat pe S.E.A.P. - Sistemul Electronic de Achiziții Publice un anunț de participare prin care intenționează să achiziționeze mii de autovehicule pentru structurile M.A.I.

„Mai exact D.A.L.I. va achiziționa în cadrul unui acord cadru un număr de autovehicule începând de la minimul de 446 până la maximul de 4471 în funcție de contractele subsecvente ce vor fi semnate de către beneficiarii finali”, transmite Sindicatul de poliție Sidepol.

De aceste vehicule vor beneficia mai multe instituții aflate în subordinea MAI, printre care IGPR, DGPI sau DGA, potrivit sindicatulpolitistilor.ro.

Valoarea totală a contractului este de 548.057.501,90 lei, echivalentul a 110 milioane de euro.

Din analizarea caietului de sarcini reiese că Poliției Române îi revin expres 4 loturi din cele 17:

  • Autoturism 4x2 benzină neinscripționat la un preț de ≈ 11.300 EURO/buc. - cel mai probabil Logan, min. 87 C.P., cat. M1, caroserie AA, iar ca dotări: ”covorașe față spate și cric”;
  • Autoturism 4x4 benzină neinscripționat la un preț de ≈ 18.700 EURO/buc. - cel mai probabil Duster, min. 147 C.P., cat. M1G, caroserie AC/AF (break), 4x4, iar ca dotări: ”covorașe față spate și cric”, sistem stroboscoape + acustic și o priză suplimentară pe partea stângă a șoferului(?!);
  • Autoturism 4x4 motorină neinscripționat la un preț de ≈ 18.300 EURO/buc. - cel mai probabil Duster, min. 107 C.P:, cat. M1G, caroserie AC/AF (break) 4x4, iar ca dotări: ”covorașe față spate și cric”, sistem stroboscoape + acustic și o priză suplimentară pe partea stângă a șoferului;
  • Autoturism benzină 4+1 locuri neinscripționat la un preț de ≈ 22.500 EURO/buc. - min. 124 C.P., cat. M1, caroserie AF sau AC (SUV), cutie manuală/automata 6+1, sistem stroboscoape + acustic;

Toate cele 4 loturi vor fi achiziționate fără alte mijloace sau dotări specifică cum ar fi un cele de telecomunicații în standard TETRA, caroserie specială, motorizare specială, tabletă, radar mobil, kit specific, arată reprezentanții sindicatului.

„Dacă la BMW au făcut unii figuri, mergem cu Loganul.

Este nevoie de autospeciale, mai ales în zona de Ordine și Siguranță Publică, acolo unde trebuie neapărat dube.

Aceste gen de autospeciale lipsesc de peste 20 de ani din dotarea Poliției Române.

De asemenea, ducem o lipsă acută de autospeciale pentru transport animale de serviciu și aici ma refer grupele de poliție canină, în care nu s-au mai făcut investiții de ani de zile”, a declarat pentru Ziare.com președintele Sidepol, Gabriel Gîrniță.

Cum ar trebui să arate o dubă pentru câini

Flota Poliției Române este de peste 14.000 de autovehicule. Dintre acestea, 83% reprezintă autovehicule autohtone. În perioada 2017 - 2021, la nivelul Poliției Române, au fost achiziționate 613 autospeciale, cu performanțe ridicate, restul de 8.300 fiind autospeciale de la producător autohton, respectiv Dacia, fiecare dintre aceste achiziții fiind pentru un anumit specific al muncii de poliție.

În cele 613 autospeciale, au fost achiziționate mărci precum Mercedes, Ford, Volkswagen și BMW. Autoturismele marca BMW achiziționate au cutie de viteze 8+1.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#masini de politie, #mai, #Politia Romana , #politie