Mirajul mașinii electrice începe să devină un coșmar. Șoferii de Dacia Spring blochează întreaga rețea de chargere din România

Duminica, 26 Iunie 2022, ora 21:50
145696 citiri
Mirajul mașinii electrice începe să devină un coșmar. Șoferii de Dacia Spring blochează întreaga rețea de chargere din România
Dacia Spring la încărcat FOTO autolastest.ro

Numărul românilor care aleg să cumpere o mașină electrică este în creștere și tot mai mulți se interesează ce ar implica o astfel de achiziție.

Rămâne o problemă cea legată de opțiunile pe care le au proprietarii mașinilor electrice atunci când trebuie să încarce mașina în locuri publice.

O situație nouă este semnalată într-un articol pe site-ul autolatest.ro. Mulți români au cumpărat Dacia Spring și unii dintre ei nu respectă regulile atunci când își încarcă mașinile, complicând și mai tare situația.

Cei care au mașină electrică sunt puși în fața unei situații în care alimentarea devine problematică în toate stățiile publice de încărcare.

Aplicația PlugShare devine inutilă pentru șoferul de Spring, pentru că acesta nu bifează alimentarea, iar asta devine cu adevărat o mare problemă pentru ceilalți, pentru că anulează încărcarea mașinilor deja aflate la încărcare.

Relatarea unui șofer care și-a lăsat mașina la încărcat

“Verificăm Plugshare, nimeni la stație. Ajungem la stație, un Spring (deja nu le mai suport, sincer) la încărcat. CCS-ul liber. Bag la CCS, mă bifez în aplicație (Plugshare) și intrăm în magazin pentru 25 minute. Revin la mașină după cele 25 de minute, pentru că urmărind în aplicația mășinii, am văzut că procentul stagnează, și descopăr cu stupoare că sesiunea mea fusese oprită.

Lângă mine, un alt Spring (am menționat că nu le mai suport deloc?). Că a oprit cel care plecase, că a oprit cel care încărca, nu am de unde să știu, important este că răul fusese făcut.

Am repornit sesiunea, și a trebuit să aștept încă 30 minute să se încarce (bateria începuse să se răcească, momentul prielnic fusese pierdut), când puteam deja să plec mai departe pe drum”.

Situații similare la Cluj

"Hai să mergem la încărcat, cât vizităm centrul orașului. Mașina cu 15% baterie. Identificăm o zonă cu vreo 8 prize ale primăriei, ne îndreptăm către locație… Ce să vezi? 7 ocupate, iar a 8-a, deși era disponibilă, din cauza celei de-a 7-a mașini parcată extrem de prost, nu putea fi accesată.

Singură mufă funcțională, respectiv Type2-ul, era ocupată de o mașină nebifată pe Plugshare, fără vreun număr de telefon la vedere, și care peste toate, nici măcar nu încărca în acel moment. Doar stătea mufată la stație, ocupând locul inutil", a relatat un șofer pe electromobilitate.com.

Aventuri și la Pitești

"Am încărcat doar vreo oră, aveam suficientă baterie până la Pitești, am plecat. Ajungem la Pitești, unde începe adevărata aventură, și miezul povestirii.

Verificăm Plugshare, nimeni bifat ca încărcând, doar un ALT Spring în așteptare. La fața locului, situația era alta. Un Spring la CCS, nebifat, și la Type2 o Skoda Citigo sau VW E-up (nu mai rețin exact) nebifat de asemenea, al cărui posesor stătea de vorbă cu posesorul Spring-ului în așteptare. Toți trei localnici. Toți trei (pentru că la un moment dat a venit și cel de-al treilea de și-a luat mașina de la încărcat) de vârsta a patra (fără supărare), probabil cu foarte mult timp liber, și dornici de socializare.

Merg și întreb care-i situația/planul, mi se explică de cel în așteptare că el urmează la CCS, întreb către celălalt cât mai intenționează să mai stea, îmi spune că 10 minute. Îi anunț că rămân să aștept la Type2, mă bifez ca atare în aplicație, și așteptăm (cu motorul pornit, și clima de asemenea, consumând procente importante din baterie). Trec 10 minute, nimic. Trec 15 minute, nimic. După 20 minute (dublul timpului care mi-a fost comunicat) mă duc și întreb: mai stați? Că mi-ați spus 10 minute, acum 20 minute.

Aaaa, păi încarcă greu, îmi răspunde. Nu asta am întrebat. Cât mai stați vreau să știu. Păi, cred că încă 20 minute. Revin, și precizez iarăși: localnic, într-o zi liberă, garantat pensionar, care probabil se plictisea acasă. Am decis să plec, după ce mie personal, mi s-a părut bătaie de joc la adresa mea, și m-am simțit luat la mișto."

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#masini electrice Romania, #statii incarcare masini electrice, #reguli, #aplicatie, #Dacia Spring, #soferi , #stiri auto
Comentarii
A
Amerlocu
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Lasă, că vin ele de anul viitor Olandezele cu încărcare solară!