Aventura unui șofer care a plecat la drum cu o mașină electrică pe vreme rece: A fost nevoit să se oprească de 6 ori într-o zi pentru a o încărca

Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 03:40
24860 citiri
Aventura unui șofer care a plecat la drum cu o mașină electrică pe vreme rece: A fost nevoit să se oprească de 6 ori într-o zi pentru a o încărca
Mașină electrică la încărcat FOTO Pixabay

Tot mai mulți șoferi sunt interesați de achiziția unei mașini electrice. Unii au cumpărat deja una, în timp ce alții încă se documentează.

Este cazul unor frați din America care au vrut să testeze o mașină Tesla și au ales să o închirieze.

Xaviar Steavenson și sora sa Alice au condus din Orlando, Florida, la Wichita, Kansas.

Cei doi au vrut să afle cum este să conduci o Tesla, așa că au închiriat una de la Hertz pentru o călătorie.

Ei spun că știau că mașina electrică va avea nevoie de încărcare pe drum și se așteptau să dureze mai mult după ce vremea s-a răcit la sfârșitul lunii decembrie, dar la ce nu se așteptau frații a fost cât de des ar trebui să o conecteze.

Xaviar Steavenson a spus pentru Insider că a ajuns la punctul în care „bateria se descărca mai repede decât se încărca”.

Când au pornit, a spus Steavenson, a putut conduce cel puțin 2 ore și jumătate înainte de a trebui să încarce Tesla.

„Am ajuns să ne oprim la fiecare oră și jumătate pentru a încărca timp de o oră, apoi o oră și jumătate, apoi două ore”, a spus el.

„Deci, dincolo de timpul pierdut, a ajuns și la punctul în care a fost între 25 și 30 de dolari pentru reîncărcare”, a spus Steavenson. „Doar într-o singură zi, ne-am oprit de șase ori pentru a încărca cu acel cost”.

Steavenson a spus că Hertz a anunțat pe site-ul său că închirierea unei Tesla a fost „întotdeauna mai ieftină decât benzina”, dar consideră că afirmația este departe de experiența sa.

El a spus că atunci când el și sora lui au sunat pentru prima dată la Hertz, agentul i-a spus că „nu a avut altceva decât apeluri Tesla astăzi” și „habar nu are de ce au probleme”.

Un reprezentant Hertz a declarat pentru Insider: „Nu am experimentat o creștere semnificativă a comunicării din partea clienților cu privire la bateria vehiculelor electrice. Cu toate acestea, bateria variază în funcție de producătorul vehiculului și poate fi influențată de mai mulți factori, inclusiv vremea și condițiile de condus”.

Totuși Steavenson nu a fost singurul care a raportat probleme de încărcare Tesla pe vreme rece.

Un prezentator de radio în vârstă de 44 de ani din orașul Lynchburg din estul Virginiei a declarat pentru Insider că erau minus 7 grade Celsius, când a rămas blocat chiar înainte de Crăciun, deoarece Modelul lui S nu se încărca.

Steavenson a spus că agentul de la Hertz i-a recomandat să meargă la cea mai apropiată sucursală pentru a-și lua o mașină nouă.

„Totuși, ei nu au Tesla acolo sau nici măcar echivalentul, așa că mă întorc într-un Nissan Rogue Sport, cel puțin este economic”, a spus el.

Tesla nu a răspuns la solicitarea de a formula o reacție.

Citește și:
Pierderi de trei miliarde de dolari pentru divizia de mașini electrice a Ford
Pierderi de trei miliarde de dolari pentru divizia de mașini electrice a Ford
Ford Motor se aşteaptă ca divizia sa de vehicule electrice să piardă 3 miliarde de dolari în acest an, dar reprezentanții companiei susțin că este pe cale să atingă o marjă înainte de...
Cine e vedeta tv din România care și-a micșorat sânii: "Menopauza își lasă amprenta în timp" FOTO
Cine e vedeta tv din România care și-a micșorat sânii: "Menopauza își lasă amprenta în timp" FOTO
Întrucât medicii i-au recomandat acest lucru, deoarece avea dureri de spate, Dana Săvuică (53 de ani) a decis să facă o operație de micșorare a sânilor. Prima femeia care a pozat pentru...
#masini electrice, #drum, #sezon rece, #probleme, #incarcare masina electrica , #masini electrice