Mașinile electrice cu cea mai mare autonomie. Modelul care duce până la 836 de kilometri cu o singură încărcare FOTO

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 04:05
26788 citiri
Mașinile electrice cu cea mai mare autonomie. Modelul care duce până la 836 de kilometri cu o singură încărcare FOTO
BMW iX xDrive 50 are o autonomie de 521 de kilometri FOTO Twitter/ Chasing Cars

Autonomia este una dintre grijile principale pe care le au șoferii în momentul în care cântăresc plusurile și minusurile achiziționării unei mașini electrice. Cel mai negru scenariu este să rămână pe marginea drumului, fără baterie, foarte departe de o stație de încărcare.

Ei bine, producătorii auto lucrează constant la îmbunătățirea acestui aspect, iar noile modele de mașini electrice care apar au baterii din ce în ce mai bune.

Dacă v-ați uitat vreodată la gamele de vehicule electrice din diferite părți ale lumii, este posibil să fi observat că cifrele privind autonomia nu se potrivesc.

De exemplu, în Statele Unite, Tesla Model 3 oferă până la 576 de kilometri de autonomie, dar această cifră crește la 601 de kilometri în Regatul Unit, potrivit tomsguide.com.

Acest lucru se datorează faptului că nu există un standard global unificat de testare a autonomiei pentru mașini, iar regiunile calculează autonomia și kilometrajul în moduri diferite. Obiceiurile de șofat sunt diferite în întreaga lume, testarea ar trebui să reflecte situațiile în care se vor afla șoferii.

În SUA, această testare este stabilită de EPA, în timp ce în Europa și în alte părți ale lumii se efectuează conform procedurii Worldwide Armonized Light Vehicle Test.

Topul mașinilor electrice cu cea mai mare autonomie

1. Lucid Air Dream Edition - 836 kilometri

Mașina cu cea mai mare autonomie posibilă este Lucid Air Dream Edition (Range), care înregistrează 836 de kilometri. Din păcate, toate exemplarele acestui model special au fost vândut de luni de zile, dar puteți opta pentru Lucid Air Grand Touring, care are o autonomie de 830 de kilometri. Prețurile încep de la 139.000 de dolari.

2. Tesla Model S - 651 kilometri

Cu până la 651 de kilometri per încărcare, cu condiția să optați pentru roțile mai mici de 48 de centimetri, Tesla Model S este una dintre cele mai bune mașini electrice pentru distanțe lungi.

Modelul S vine, de asemenea, cu autopilot ca standard. Viteza maximă este de 249 de kilometri la oră.

3. Mercedes EQS — 563 de kilometri

Din păcate, modelul american are doar 563 de kilometri față de cele 729 de kilometri anunțați în Europa. Acest lucru arată cât de mare este impactul diferitele standarde de testare.

Totuși, 563 este totuși o cifră bună și totul se datorează bateriei de 107,8 kWh a lui EQS. Are 329 de cai putere și încărcare rapidă de 200 kW.

4. Tesla Model 3 Long Range — 576 de kilometri

Cel mai ieftin model Tesla de pe piață vine și cu o autonomie foarte bună. Modelul 3 Long Range oferă până la 576 de kilometri cu o singură încărcare, în timp ce o oprire la supercharger poate restabili până la 281 de kilometri de autonomie în doar 15 minute.

5. Tesla Model X - 560 de kilometri

Cea mai mare mașină a Tesla nu este mai prejos când vine vorba de autonomie, deși SUV-ul Model X nu poate concura cu aerodinamica elegantă a celorlalte modele. Cu toate acestea, cu 560 de kilometri pe modelul standard, veți parcurge un drum lung cu o singură încărcare.

6. GMC Hummer EV1 - 529 de kilometri

Dimensiunea lui înseamnă că Hummer-ul are spațiul necesar pentru o baterie gigantică de 212,7 kWh – aproape dublu față de dimensiunea modelului Mercedes EQS. Tocmai din acest motiv poate oferi o autonomie maximă de 529 de kilometri.

7. BMW iX xDrive 50 - 521 de kilometri

BMW iX are o mulțime de avantaje, inclusiv faptul că este capabil să parcurgă până la 521 de kilometri cu o singură încărcare. Toate acestea datorită bateriei de 111,5 kWh, care se poate reîncărca la viteze de până la 200 kW și poate recupera 144 de kilometri de autonomie în doar 10 minute.

8. Ford F-150 Lightning - 514 kilometri

Camionul Ford din Seria F continuă cel mai bine vândut vehicul din istoria Americii, așa că a existat o presiune mare pe F-150 Lightning electric să fie pe măsura așteptărilor. Din fericire, autonomia sa nu dezamăgește, modelele Long Range oferind până la 514 kilometri cu o singură încărcare.

Cel mai ieftin F-150 Lightning costă 46.974 de dolari, dar acest model oferă doar 370 de kilometri de autonomie. Cel mai ieftin model cu autonomie de 514 kilometri este modelul XLT, dar acesta costă cel puțin 81.417 de dolari.

Citește și:
Mașina anului 2023 în România. Cât consumă și câți cai putere are câștigătoarea
Mașina anului 2023 în România. Cât consumă și câți cai putere are câștigătoarea
Academia Titi Aur a găzdui jurizarea finală pentru Mașina Anului 2023, eveniment organizat de Asociația Presei Auto din România, ajuns anul acesta la ediția cu numărul 24. Astfel, în...
Soluțiile șoferilor care au mașini electrice și stau la bloc: "Doresc să încarc cu un cablu de la etajul 6"
Soluțiile șoferilor care au mașini electrice și stau la bloc: "Doresc să încarc cu un cablu de la etajul 6"
Cei care iau în calcul achiziția unei mașini electrice trebuie să se asigure și că au opțiuni la îndemână pentru încărcare. Numărul stațiilor la care pot fi încărcate este...