Topul celor mai ieftine mașini electrice în 2022. Vehiculul cu cea mai mare autonomie FOTO

Duminica, 25 Septembrie 2022, ora 03:45
17160 citiri
Topul celor mai ieftine mașini electrice în 2022. Vehiculul cu cea mai mare autonomie FOTO
Mașinile electrice, tot mai populare FOTO Unsplash

Industria mașinilor electrice a luat avânt, iar fenomenul va lua amploare în contextul în care statele membre UE au aprobat planul Comisiei Europene de a reduce la zero emisiile de CO2 la maşinile noi începând din 2035, impunând astfel motoare 100% electrice.

Deși prețurile încă nu sunt pentru toate buzunarele, pe piață au apărut modele accesibile, capabile să parcurgă peste 160 de kilometri cu o încărcare completă, iar guvernele mai multor state oferă diverse beneficii fiscale pentru șoferii care decid să cumpere o mașină electrică.

Car and Drive a alcătuit un top al celor mai avantajoase mașini electrice în 2022, luând în calcul și facilitățile pe care le au, nu doar prețul în sine, susținând că, în prezent, oamenii pot cumpăra un astfel de vehicul performant cu mai puțin de 30.000 de dolari.

Topul celor mai avantajoase mașini electrice în 2022

1. Nissan Leaf - 28,495$

Potrivit sursei citate, primul loc este ocupat de Nissan Leaf, compania japoneză venind cu un vehicul electric compact, modern, pentru un buget redus.

Motorul are 147 de cai putere, un acumulator de 40,0 kWh și are o autonomie de rulare evaluată la 239 de kilometri.

2. Mini Cooper SE Hardtop - $30,750

Cei dispuși să treacă peste raza de rulare limitată a Mini Cooper SE vor găsi multe avantaje la această mașină electrică în două uși. Concepută drept mașină de oraș, are 181 de cai putere și o autonomie de 253 de kilometri, potrivit site-ului oficial.

3. Mazda MX-30 - $34,695

Toate modelele MX-30 se bazează pe un motor electric montat frontal care produce o putere modestă de 143 de cai putere. Are un acumulator de 30,0 kWh, care asigură o autonomie de rulare evaluată EPA la 257 de kilometri.

4. Chevrolet Bolt EV - $32,495

Chevrolet Bolt EV intră în 2022 cu designuri interioare și exterioare reproiectate, cu un motor de 200 de cai putere în timp ce acumulatorul său de 66,0 kWh oferă 416 kilometri de autonomie EPA.

Bolt EV ar putea să nu fie din punct de vedere tehnic cea mai ieftină mașină electrică pentru anul 2022, dar cu siguranță se dovedește ca fiind una dintre cele mai bune ale segmentului.

5. Chevrolet Bolt EUV - $34,495

Chevrolet intră în segmentul SUV-urilor electrice cu Bolt EUV. Cu o autonomie de 397 de kilometri, SUV-ul cu tracțiune frontală este încă o opțiune relativ ieftină pentru piața mașinilor electrice.

6. Hyundai Kona Electric - $35,295

Kona Electric are un motor electric de 201 cai putere care este alimentat de un acumulator de 64,0 kWh. Are o autonomie evaluată de EPA la 425 kilometri. Vine cu un sistem de infotainment cu ecran tactil de 8,0 inchi și cu compatibilitate wireless Apple CarPlay și Android Auto.

7. Kia Niro EV - $41,285

Cei care doresc să dețină cel mai ieftin vehicul electric Kia trebuie să arunce o privire la Niro EV. Niro EV are un motor electric de 201 cai putere montat în față și un acumulator de 64,0 kWh care îi oferă o autonomie de 471 de kilometri.

Pe lângă capacitatea sa de a accelera până la 100 km/h în doar 6,2 secunde, Niro EV vine, de asemenea, cu un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10,3 inchi, navigație din fabrică, un încărcător wireless pentru telefonul mobil și multe altele.

Românii au cumpărat substanțial mai multe mașini electrice în 2024. Ce mărci se vând cel mai bine în țară
Românii au cumpărat substanțial mai multe mașini electrice în 2024. Ce mărci se vând cel mai bine în țară
Peste 45.200 de maşini electrice circulă, în prezent, pe şoselele din România, dintre care aproape 5.000 de unităţi au fost înmatriculate în primele patru luni din 2024, conform unei...
Mutare agresivă la Bruxelles contra Beijingului. UE trece peste așteptările analiștilor și lovește industria Chinei
Mutare agresivă la Bruxelles contra Beijingului. UE trece peste așteptările analiștilor și lovește industria Chinei
Comisia Europeană a transmis miercuri, 12 iunie, că va crește taxele de import pentru automobilele electrice chineze, începând din 4 iulie. Măsura, asupra căreia Comisia a refuzat să ia o...
#masini electrice, #masini electrice ieftine, #masini electrice Romania , #masini electrice
  1. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  2. Românii petrec mai mult timp la mall. Cât ne costă o vizită în magazine în 2024
  3. Acţiunile Antibiotice Iaşi ating un maxim istoric. Cum se explică creșterea colosală a performanței bursiere din ultima săptămână
  4. Vești bune pentru economia României în 2024. Prognoză pozitivă și pentru 2025
  5. Inflația își continuă scăderea – TradeVille
  6. Cum arată ultimul tronson din Drumul Expres Craiova-Pitești la care lucrează firmele lui Umbrărescu FOTO&VIDEO
  7. Răspunsul Beijingului la tarifele impuse de Bruxelles ar putea lovi un sector crucial pentru Europa."Poate duce la modificarea pieţelor globale"
  8. Românii sunt europenii cei mai expuși riscului de sărăcie
  9. Grecia promite plata în avans a datoriilor colosale ale țării. Semnalul trimis către investitori privind redresarea economică
  10. Procesele „dieselgate” din Marea Britanie au prăbușit acțiunile mai multor producători auto europeni. Ce mărci văzut cele mai mari scăderi