Înmatriculările de mașini electrice, în cădere. Cota din piața românească a scăzut la 7,4%

Luni, 08 Aprilie 2024, ora 15:59
2122 citiri
Înmatriculările de mașini electrice, în cădere. Cota din piața românească a scăzut la 7,4%
Mașină electrică la încărcat FOTO Pixabay

Luna martie a acestui an a adus scăderi importante ale înmatriculărilor de autoturisme noi, în România, trend în care s-a situat şi segmentul maşinilor electrice, cu un recul de 35,9%, faţă de aceeaşi perioadă din 2023, reiese din statistica publicată luni, 8 aprilie, de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

La nivel general, în intervalul analizat s-a consemnat o scădere de 22% a înmatriculărilor de autovehicule noi, comparativ cu martie 2023, respectiv de 17,4% faţă de luna februarie din anul în curs, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, autoturismele (care reprezintă aproximativ 82% din total) au înregistrat, în luna martie 2024, un volum de 8.925 de unităţi, cu 26,6% mai puţin decât în luna similară din anul precedent.

În ceea ce priveşte cota de piaţă, segmentul SUV este pe prima poziţie, cu o cotă 52,2% din total, în creştere cu 8,6% de la un an la altul, urmat de Clasa C cu o cotă de 27,1% (-21,4%) şi Clasa B - cu o cotă de 10,7% (-44,5%).

În funcţie de tipul de combustibil al autoturismelor înmatriculate, în luna martie a acestui an, motorizările pe benzină plus mild hybrid benzină au raportat o scădere de 39,1% faţă de perioada similară din 2023, până la o pondere de 58,4%.

Pe segmentul autoturismelor echipate cu motoare diesel plus mild hybrid diesel, s-a consemnat o creştere de 24,9% şi o cotă de 17,7% din total piaţă.

Pe de altă parte, autoturismele "electrificate", respectiv cele electrice (100% şi hibride plug-in), precum şi cele full hybrid (care dispun şi de propulsie electrică fără încărcare din sursă externă) au ajuns la o cotă de piaţă de 23,9%, în martie anul curent, indice care depăşeşte cu 6,2 puncte procentuale cota deţinută de motoarele diesel.

De asemenea, autoturismele complet electrice deţin o cotă de 7,4% din piaţă, în luna martie a anului 2024, în comparaţie cu datele din martie 2023, când reprezentau 8,4%, iar înmatriculările s-au diminuat cu 35,9%.

În acelaşi timp, autoturismele plug-in hibrid au înregistrat o cotă de 4,9%, în creştere cu 2,6%, la nivel comparativ martie 2024 vs martie 2023.

În luna martie a anului 2024, primele trei cele mai vândute autoturisme 100% electrice sunt: Dacia Spring - cu 212 unităţi şi o scădere de 57,8%, Tesla Model 3 (cu 83 unităţi şi o creştere de 84,4%) şi Tesla Model Y (78 de unităţi, -2,5%).

La categoria autoturismelor Plug-in, topul este condus, în martie 2024, de Mercedes Benz GLE, cu 35 unităţi şi o creştere de 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, urmată de Toyota RAV4 - cu 33 unităţi (+230%), Ford Kuga şi Porsche Cayenne (cu câte 32 de unităţi).

Autoturismele hibride, fără reîncărcare din surse externe, au pe primele trei poziţii: Toyota Corolla (190 de unităţi, +20,3% faţă de martie 2023), Toyota RAV4 - cu 165 unităţi şi 44,7% creştere, şi Toyota C-HR (115 unităţi).

Datele APIA relevă faptul că, în prima lună de primăvară a acestui an, vehiculele comerciale uşoare şi minibus înregistrează o creştere a înmatriculărilor de 9,7% faţă de luna martie 2023, din care autovehiculele comerciale uşoare fără minibus o diferenţă de doar două unităţi, de la un an la altul.

În plus, vehiculele comerciale grele şi bus au consemnat, în intervalul de referinţă, un salt de 4%.

Quarterly Report - Editia 4

Programul ”Rabla Plus” a pus frână după înjumătăţirea voucherului pentru maşinile electrice. Unde vor ajunge fondurile destinate persoanelor fizice
Programul ”Rabla Plus” a pus frână după înjumătăţirea voucherului pentru maşinile electrice. Unde vor ajunge fondurile destinate persoanelor fizice
Sumele neconsumate în Programul ”Rabla Plus” pentru persoane fizice vor fi direcţionate către secţiunea destinată persoanelor juridice, unde se pare că lucrurile merg mai bine, a declarat...
Cum a ajuns România la un dezechilibru major între firmele falimentare și cele noi înființate. Problemele domeniului IT în UE
Cum a ajuns România la un dezechilibru major între firmele falimentare și cele noi înființate. Problemele domeniului IT în UE
Mediul de afaceri din Uniunea Europeană nu și-a revenit încă după șocul dublu al pandemiei de coronavirus și criză energetică, arată ultimele informații la nivel european. În primele...
#masini electrice, #masini hibrid, #inmatriculari masini noi , #masini electrice