Top 5 cele mai accesibile maşini electrice în 2022. Sunt ideale și pentru cei cu foarte puțină experiență de șofat

Duminica, 17 Aprilie 2022, ora 21:59
10150 citiri
Top 5 cele mai accesibile maşini electrice în 2022. Sunt ideale și pentru cei cu foarte puțină experiență de șofat
"Smart Fortwo EQ pune la bătaie 82 CP, care îi permit să atingă 100 km/h în 11.6 secunde" FOTO smart.mercedes-benz.com

Ai început să devii o persoană conştient atentă la mediul înconjurător. Şi asta pentru ai înţeles cu adevărat că, în cele din urmă, acţiunile fiecărui om de pe planetă influențează direct calitatea aerului iar subiectul spinos al schimbărilor majore climatice nu mai este o simplă poveste peste care să treci cu vederea.

Iar dacă nici nu te regăseşti printre șoferii pasionați de senzațiile pe care le oferă un motor cu cilindru mare şi vezi mașina ca pe un mijloc prin care conectezi punctele de pe harta orașului şi pui preț pe ușurința de a parca, acum, ai mai multe variante decât oricând.

Toate acestea le aflăm din analiza realizată, recent, de autovit.ro, care a pus la dispozitie pasionaţilor de vehicule un clasament al celor mai prietenoase maşini electrice cu buzunarul tău, mai ales că oferta citadinelor cu emisii zero este, în acest moment, destul de diversă.

Beneficiile pe care le oferă şofatul unei maşini electrice de oraş

Modelele prezentate în acest clasament sunt ideale pentru șoferii care vor să facă tranziția de la un model de clasă B, echipat cu o motorizare convențională. Oricare dintre opțiuni îți va aduce beneficii importante.

Printre acestea se numără impozitul zero, posibilitatea de a încărca bateria gratuit, în unele stații din orașele mari, precum și rularea silențioasă.

Cel mai mare factor de impulsionare al achiziției unei electrice este subvenția oferită de stat, prin programul Rabla Plus, a cărei valoare se cifrează anul acesta la 51.000 de lei, pentru casarea unei mașini vechi, respectiv la 54.000 de lei, în schimbul casării a două mașini vechi. În ambele cazuri, cuantumul subvenției nu poate avea o valoare mai mare de 50%, în raport cu valoarea mașinii electrice achiziționate.

Indiferent de model și de prețul acestuia, un automobil electric are mai puține piese în mișcare, comparativ cu o mașină diesel sau pe benzină. Scapi de griji precum schimbul de ulei sau de antigel, de problemele pe care le-ar cauza uzarea bujiilor sau chiar de deteriorarea sistemului de distribuție.

Topul de mai jos "cuprinde nu doar automobile, ci și un cvadriciclu, ideal pentru cei cu foarte puțină experiență de șofat", potrivit autovit.ro.

Citroën AMI

În universul electromobilității, micul vehicul al francezilor reprezintă nivelul de bază. Cu o autonomie de doar 75 km, cvadriciclul se adresează exclusiv mediului urban. Vei parca foarte ușor, datorită lungimii de doar 2,4 metri, și diametrului cercului de virare de doar 7,20 m.

În habitaclul lui Citroën AMI pot lua loc doar două persoane, dar marele avantaj al acestui model este acela de a putea fi condus de persoanele cu vârsta de până la 16 ani, care posedă permis de conducere B1. Acest lucru se datorează faptului că AMI atinge o viteză maximă de 45 km/h. Prețul de achiziție, cu tot cu tichetul Rabla Plus, este de 4.990 de euro.

Dacia Spring

Puține mașini au stârnit atât de mult interes pe cât a făcut-o electrica producătorului din Mioveni. Chiar dacă Spring este produs tocmai în China, tot poate fi considerată o realizare importantă a Dacia, datorită prețului de doar 8.250 de euro, prin programul Rabla Plus și Dacia Avantaj.

Fără subvenție, modelul cu o putere de 45 CP și o autonomie de 230 km are un preț care o menține la baza piramidei mașinilor electrice: 19.100 euro. Spring este disponibilă într-un singur nivel de echipare, Comfort Plus, care vine cu aer condiționat, limitator de viteză, închidere centralizată, oglinzi cu reglaj electric și sistem de navigație cu ecran tactil.

Smart Fortwo EQ

Tot cu două locuri și tot pentru o exploatare exclusiv urbană, cel mai mic model al grupului Daimler aduce două avantaje importante: calitatea premium și o putere superioară modelelor de mai sus.

Mai exact, Smart Fortwo EQ pune la bătaie 82 CP, care îi permit să atingă 100 km/h în 11.6 secunde și să ruleze cu o viteză maximă de 130 km/h. Producătorul promite o autonomie de până la 135 km.

Un alt avantaj greu de egalat de competitorii acestui model este celula de siguranță tridion, care garantează siguranță maximă în caz de impact frontal. Totul vine, însă, cu un preț pe măsură: 23.120 euro.

Volkswagen e-Up

Producătorul din Wolfsburg vine cu o propunere care pare să combine avantajele modelelor prezentate până acum. Avem patru portiere, ca pe Dacia Spring, dar o putere de 83 CP și o viteză maximă de 130 km/h, valori aproape similare celor oferite de Smart Fortwo EQ.

Așadar, de ce ar merita Volkswagen e-Up prețul de 25.595 euro? Ei bine, modelul oferă o autonomie net superioară, estimată la 259 km, și dotări precum aer condiționat „Climatronic”, scaun șofer reglabil, airbaguri frontale, laterale și cortină, sistem de monitorizare a presiunii din pneuri, precum și asistent pentru menținerea benzii de circulație.

Fiat 500 Electric

La un preț de 27.223 de euro, acest model reeditează una dintre legendele lumii auto. Cochetul 500 este pregătit pentru viitor și a renunțat la motorul termic. În cadrul acestui clasament, avem de-a face cu cel mai puternic model, ai cărui 95 CP îl ajută să atingă o viteză maximă de 150 km/h.

Autonomia urbană a modelului este estimată la 257 km. Pe lista dotărilor standard intră display-ul multifuncțional cu diagonala de 7 inchi, asistentul pentru menținerea benzii de circulație sau sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație.

Propunerile autovit.ro reprezintă cele mai accesibile mașini electrice iar "aceste modelele vin de la producători care nu activau în acest business în urmă cu un deceniu, cu excepția unor modele experimentale. Evoluția de până acum arată că viitorul poate aduce modele cu zero emisii, chiar și mai ieftine".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Chery Auto din China a semnat un acord cu EV Motors din Spania în vederea înfiinţării unei companii mixte pentru a produce maşini la prima sa fabrică din Europa, au anunţat marţi, 16...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#masini electrice, #soferi, #modele, #emisii zero, #Rabla Plus, #autovit ro, #Dacia Spring, #Daimler , #masini electrice