Care sunt cele mai ieftine mașini la întreținere. "1.500 lei în 6 ani, de când o avem noi. Mai bine de atât nu cred că se poate"

Luni, 20 Mai 2024, ora 19:21
50981 citiri
Care sunt cele mai ieftine mașini la întreținere. "1.500 lei în 6 ani, de când o avem noi. Mai bine de atât nu cred că se poate"
Mașină la reparat în service FOTO Pexels

Sunt puțini cei care iau în calcul să cumpere o mașină nouă atunci când decid să o achiziționeze pe prima sau să o schimbe pe cea deținută. Prețurile unui autoturism nou sunt mari, iar unii iau în calcul că pierd o bună parte din sumă dacă decid să îl vândă câțiva ani mai târziu.

În consecință, mulți aleg să cumpere mașini la mâna a doua, cu toate riscurile pe care le implică. Unele autoturisme arată și funcționează bine la început, însă au probleme costisitoare nedepistate la timp.

Dincolo de ghinion, unele mașini sunt mai fiabile decât altele, iar șoferii sunt dornici să fie la curent. Piesele de schimb și reparațiile pot costa mai mult sau mai puțin.

Un român a deschis o discuție pe această temă în mediul online.

Mașinile cele mai ieftine la capitolul mentenanță

"Discuție despre mașinile cele mai ieftine la capitolul mentenanță să știe mai ales cine caută să cumpere mașini și urmărește costuri mici de întreținere.

Eu am un singur exemplu de adăugat: Opel Corsa C. O revizie la ulei și filtre costă 450 lei, ușor de făcut și în regim propriu. Schimbat toate amortizoarele până în 1000 lei.

Discuri + plăcute 400 lei.

Schimbat tot traseul de evacuare de la racord până la tobă finală 600 lei.

Pompă de apă 150 lei. Pompă de benzină 250 lei.

Servisare compresor de AC 150 lei + Freon 80 lei.

Toate costurile astea au fost în decurs de 7 ani de exploatare, mai puțin reviziile la ulei și filtre + plăcute de frână pe care le făceam la intervalele stabilite. Practic cea mai mare grijă a fost să mă plimb cu mașina și să-i bag kilometri.

Am avut și un Megane 3, dar nu pot să zic că a fost prea ieftin, că am băgat în el în 1.5 ani aproape 2000 EUR, se tot strică câte ceva la ea", a scris acesta pe Reddit.

"Încă sunt foarte ieftine la întreținere"

Postarea a strâns zeci de comentarii în care șoferii au relatat experiențele bune sau proaste pe care le-au avut. Unii au menționat calcule precise. Mulți laudă mașinile autohtone.

"În afară de Dusterul 4x4, Daciile, chiar și astea noi, încă sunt foarte ieftine la întreținere. Pe lângă faptul că piesele rezistă, când pică ceva nu e the end of the world."

"Aceeași părere o am și eu. Dacă vrei o mașină cât de cât fiabilă și mai ales ieftină la întreținere, Dacia încă este o variantă de luat în seamă."

"Mecanicul meu zice că dacă vrei mașina ieftină de întreținut = Logan sau ceva de la Dacia. Sunt cele mai ieftine la întreținere, practic cu asta se și laudă ca să facă vânzare. Restul sunt povești. Omul știe costul pieselor, deci nu zic din amintiri sau ceva. După mine și Renault e tot pe acolo că piesele îs comune. Ai mei au avut Renault Megane și efectiv cu 100 lei maxim reparau orice la el, chiar și când nu mai pornea. Mi s-a părut extrem de ieftină la întreținere."

"E un cost de întreținere infim față de alte mărci"

"Eu am un Renault Fluence din 2013 și deși nu o trec ca mașină scumpă la întreținere am avut următoarele costuri (manoperă inclusă):

Distribuție: 850 lei Bujii + filtre + schimb ulei + curea accesorii: 1100 lei Modul și ventilator habitaclu: 1300 lei, bucșăraie: 600 lei Freon: 100 lei.

E un cost de întreținere infim față de alte mărci, dar 100 de lei is the dream".

"Nu o să întru în detalii prea multe, sunt dealer de mașini în UK, și din tot ce mi-a trecut prin mâna, Suzuki a fost cel mai ieftin brand de întreținut, de la frâne la distribuție, e dirt cheap. După probabil brandurile low-mid class sub marca Renault, și după ar fi branduri din grupul Vag."

"Logan piese ieftine. Toyota că nu se prea strică."

"Nissan Qashqai 1.6 benzină motor Nissan pe lanț. Mașină din 2008 noi o avem din 2018. Până acum, în afară de revizii am cheltuit 1500 lei cu ea însemnând un braț, bielete, discuri pe față și curățat radiatorul și schimbat lichidul de răcire. 1500 lei în 6 ani de când o avem noi. Mai bine de atât nu cred că se poate."

"Aceleași costuri mici (300 lei revizia) sunt și pe Ford Fiesta, deși nu excelează la nimic, motorul de 1.4/1.5 tdci este chiar ok..cele de la 2019 încolo full de electronică nu știu, dar 2017 inclusiv sunt la nivel de japoneze, sau am avut eu noroc. "

"Mașini superbe ca design și confort, dar dezastru pe partea de fiabilitate"

Un șofer care a deținut mai multe mașini de-a lungul timpului a făcut o analiză detaliată, precizând că ar putea fi subiectiv.

"Din experiență proprie, o iau în ordine cronologică. (menționez că e o opinie proprie, e posibil să fiu un pic biased):

VW (3 buc) - cele pe benzină ieftine la întreținere, însă consumă de rup (1.6 lua minim 13-14 în oraș). Cele pe motorină consumă decent, au întreținerea puțin mai costisitoare, dar ambele pe care le-am deținut (Golf și Passat) au fost destul de des în service.

Mercedes - mașini superbe ca design și confort, dar dezastru pe partea de fiabilitate și piese f scumpe. De obicei a crăpat ceva scump și ciudat.

BMW (2) - mașini minunate dacă sunt întreținute corect. Reviziile mai scumpe decât la VW, dar merită.

Toyota (2) - mașini rezistente, revizii ieftine (la nivel de vw) dar dacă crapă ceva trebuie să bagi mâna în buzunar. După piese originale am așteptat în general între 3 săptămâni și 2 luni."

Ajutor pentru șoferii cărora le sunt reținute actele de către Poliție. Ce proiect de lege a fost depus în Parlament
Ajutor pentru șoferii cărora le sunt reținute actele de către Poliție. Ce proiect de lege a fost depus în Parlament
Un proiect de lege, prin care autorităţile statului să genereze un mecanism prin care şoferii să poată vedea, în timp real, unde le sunt actele şi când pot ajunge să le ridice de la...
Lucruri aparent nevinovate pe care un șofer le face și pot provoca daune majore mașinii. Avertismentul unui mecanic
Lucruri aparent nevinovate pe care un șofer le face și pot provoca daune majore mașinii. Avertismentul unui mecanic
O practică obișnuită de condus poate "distruge motorul" și durata de viață a uleiului, avertizează un mecanic, iar șoferii ar putea ajunge să plătească sume uriașe pentru reparații....
#masini, #intretinere, #soferi, #cheltuieli, #service auto, #piese de schimb , #soferi
  1. Țara din Uniunea Europeană care anunță că refuză să o susțină pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene
  2. Orașul mare din România unde jumătate dintre locuitori rămân fără apă potabilă pentru o zi
  3. Accident cu 5 mașini și 18 victime, dintre care zece copii, pe un drum din Constanța. A fost chemat elicopterul SMURD FOTO VIDEO
  4. Ce doi răniți din explozia de la Dedeman din Botoșani care au fost aduși la Floreasca respiră singuri. ”Au o evoluție lent favorabilă”
  5. Cod galben și portocaliu de caniculă. Valul de căldură aduce și nopți cu temperaturi sufocante. Care sunt zonele afectate
  6. Decizie în Dosarul Revoluției. „Faptele nu se prescriu”. Ce trebuie să facă procurorii 
  7. Siguranța online pe timpul vacanței. Sfaturile esențiale pentru călătorii români în concediu
  8. Zeci de soldați din Coreea de Nord au intrat în zona demilitarizată de la granița spre Sud. Mai mulți au fost răniți și uciși
  9. Jandarm, arestat preventiv după ce și-a violat partenera. Bărbatul a fost suspendat din funcție
  10. Două zile de foc pentru bucureșteni. Sunt așteptate temperaturi greu de suportat