Crearea unei divizii de vehicule electrice Renault ar duce la listare separată la bursă. Director: ”Este exact ceea ce analizăm”

Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 09:28
1761 citiri
Crearea unei divizii de vehicule electrice Renault ar duce la listare separată la bursă. Director: ”Este exact ceea ce analizăm”
Sediul companiei din România FOTO / gruprenault.ro

Directorul general al Renault, Luca de Meo, a declarat marţi că planurile producătorului auto francez de a crea o divizie separată pentru activele sale electrice (EV) ar putea duce în cele din urmă la o listare separată a acesteia la bursă, transmite Reuters.

"Acest lucru ar putea însemna o listă separată. Aceasta este o decizie condiţionată, asta este exact ceea ce analizăm", a declarat De Meo într-o conferinţă de presă.

Planul de separare a producţiei de automobile cu motoare cu ardere internă ar putea interesa Nissan sau investitorii pe termen lung, a adăugat el.

De Meo vrea să continue cu planurile de a crea divizii separate pentru vehiculele electrice (EV) şi pentru cele cu motoare cu combustie internă, în pofida incertitudinii posibil costisitoare cu privire la interesele grupului în Rusia, au declarat trei surse pentru Reuters, săptămâna trecută.

Încercând să ajungă din urmă rivali precum Tesla şi Volkswagen, producătorul de automobile francez şi-a prezentat pentru prima dată schimbarea strategiei în februarie, cu câteva zile înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia, spunând că planul său de redresare progresează înainte de termenul stabilit.

De Meo a declarat marţi că Renault este ”foarte încrezător” că îşi va îndeplini planul de redresare, deoarece a fost finanţat în pofida impactului suspendării activelor ruseşti.

Războiul din Ucraina a determinat puterile occidentale să impună sancţiuni ample împotriva Rusiei, lăsând Renault, proprietarul majoritar al celui mai mare producător de automobile din Rusia, Avtovaz, să se confrunte cu ceea ce de Meo a numit ”o situaţie foarte complexă”.

După ce a anunţat suspendarea activităţilor din Rusia, Renault îşi revizuieşte opţiunile pentru uzina din Moscova şi acţionariatul său la Avtovaz.

”Suntem bine înarmaţi pentru a încerca să găsim o soluţie pe termen lung care să ne protejeze bunurile şi angajaţii şi, de fapt, să nu insultăm complet viitorul pentru că viaţa continuă şi sperăm că situaţia de pe teren va reveni la normal”. a spus De Meo marţi.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Volumul tranzacțiilor imobiliare redus la jumătate în 2023 – TradeVille
Volumul tranzacțiilor imobiliare redus la jumătate în 2023 – TradeVille
Tendințe In Evoluția Activității Economice Pentru Următoarele 3 Luni In cadrul anchetei de conjunctura, aferenta lunii februarie 2024, managerii din industria prelucrătoare estimează,...
Cei 11 Granolas – TradeVille
Cei 11 Granolas – TradeVille
Piața Hotelieră Se Redresează Piața hotelieră din România s-a redresat în anul 2023, rata de ocupare hotelieră fiind de 66%, comparativ cu un procent de 61% aferent anului 2022. Totodată,...
#masini, #Renault, #Automobile, #bursa , #bursa