Eveniment unic în istorie pentru masoneria din România. Întrunirea importantă care se va ține în București

Sambata, 20 August 2022, ora 10:16
5848 citiri
Eveniment unic în istorie pentru masoneria din România. Întrunirea importantă care se va ține în București
FOTO Facebook/ Supremul Consiliu Al Romaniei, Ritul Scotian Antic Si Acceptat

Capitala României va găzdui un eveniment important pentru masonerie, fiind vorba despre Conferinţa Mondială a Supremelor Consilii de Grad 33 şi Ultim ale Ritului Scoţian Antic şi Acceptat, ce va avea loc în anul 2025.

Între 25 şi 30 iulie 2022, Ritul Scoţian Antic şi Acceptat a organizat Conferinţa Mondială a Supremelor Consilii de Grad 33 şi Ultim al Masoneriei la Asuncion (Paraguay), potrivit Mediafax.

Pe 27 iulie, Supremele Consilii ale Ritului Scoţian au adoptat, în unanimitate, o propunere istorică cu privire la România. În termeni împrumutaţi din ştirile sportive ale acestor zile, ”triplu record mondial pentru România şi în masonerie: poziţia şi mandatul de Vicepreşedinte al Conferinţei Mondiale până în 2025 şi apoi poziţia şi mandatul de Preşedinte al Conferinţei Mondiale pentru cinci ani, din 2025 până în 2030 (prin Suveranul Mare Comandor Stelian Nistor) şi organizarea, pentru prima oară în existenţa multiseculară a Ritului Scoţian, a Conferinţei Mondiale!” Bucureştiul va intra şi va rămâne astfel pe lista selectă a capitalelor Organizaţiei

mondiale.

Cum este România percepută de masonii din alte țări?

La 6 august a avut loc la Bucureşti Sesiunea Naţională a Ritului Scoţian Antic şi Acceptat din România, ocazie cu care au sosit delegați din 21 de țări.

D.G., SUA: Masoneria nu conduce lumea, dar unii masoni pot ajunge să o facă. În masonerie, România nu e deloc o ţară mică. Iar reputaţia ei masonică poate deveni, la fel de discret ca oriunde în lume, un cadru favorizant pentru acţiunile decidenţilor voştri politici şi economici.”

J.M., Republica Cehă: ”Sunt pentru a şasea oară la Bucureşti. Urmăresc cu admiraţie de mulţi ani activitatea diplomatică a fraţilor români în forurile masonice internaţionale ale Ritului Scoţian: e eficientă, demnă şi fermă, de natură a genera rezultate dincolo de masonerie, ca de exemplu o atitudine favorabilă asupra ţării voastre în ansamblu în momente cheie, de unde nimeni nu se aştepta iniţial.”

Stelian Nistor, Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu de Grad 33 şi Ultim al Masoner din România, a declarat că, dacă străinii respectă România, atunci și românii ar trebui să o facă zi de zi.

”Această imensă bucurie are şi doza ei de amărăciune, deoarece piedicile au fost generate şi susţinute activ... din ţară. La 11.500 km de Bucureşti, votul unanim al Conferinţei mi-a confirmat că se poate face în aşa fel ca România să fie văzută cu mult mai mare, mai demnă şi mai importantă decât încearcă unii să ne facă să acceptăm a fi. Dacă străinii pot fi determinaţi, la acest înalt nivel, să respecte România fie şi măcar din când în când, noi, românii, de ce să nu o respectăm în fiecare zi? Să învăţăm, cu demnitate, să ne ridicăm privirea de jos, să ne gândim la Ţara noastră nu doar ca la bucata de pământ pe care călcăm, ci şi ca la bucata noastră de cer. Şi să scrieţi aici Ţara cu ”Ţ” mare: poate că a venit timpul ca acest cuvânt să se vadă mai bine! Mergem fix înainte!”

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#masonerie, #masonerie Romania , #stiri sociale