A plecat la Madrid in trening si cu 200 de euro - Interviu cu Andrei, castigatorul MasterChef

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 06:58
8289 citiri
A plecat la Madrid in trening si cu 200 de euro - Interviu cu Andrei, castigatorul MasterChef
Foto: Pro TV

Competitia MasterChef s-a incheiat in urma cu cateva zile, castigatorul fiind, dupa o lupta stransa, Andrei Voica.

Manager al unui restaurant de la Madrid, Andrei, in varsta de 32 de ani, a dat dovada de o stapanire de sine ce nu a trecut neobservata. Calm, concentrat, meticulos, acesta a adunat punct cu punct, pana cand a ajuns la premiul cel mare, de 50.000 de euro.

Ce fel de rival a fost Liviu, ce va face cu banii castigati si daca va lasa Spania pentru Romania, aflati din interviul acordat de Andrei Voica Ziare.com.

Finala MasterChef: Cine e marele castigator (Foto)

Ai castigat MasterChef. Felicitari! Poti spune ca te asteptai?

Eu am declarat inca de la inceputul competitiei ca imi doream sa castig. Ma cunosc foarte bine, sunt o persoana foarte muncitoare si serioasa la locul de munca. Am stiut ca nu va fi usor, insa am crezut tot timpul in mine si in sansa mea de reusita.

Liviu ce fel de adversar a fost?

In primul rand, vreau sa-l felicit pentru parcursul pe care l-a avut in MasterChef. Pentru mine, a fost un adversar care a demonstrat ca poate sa lupte cu mine in finala, dar nu mi-a fost frica de el.

Care crezi ca a fost atuul tau? Dar slabiciunea lui Liviu?

Eu cred ca atuul meu a fost stapanirea de sine, am stiut sa-mi stapanesc emotiile (care nu au fost putine) foarte bine. Cel mai mare atuu cred ca a fost pasiunea pentru bucatarie, dar si respectul pentru acest domeniu.

Cat despre slabiciunea lui Liviu, cred ca nu a stiut sa-si stapaneasca trairile.

Poti spune ca, pe parcursul concursului, ti-a fost mai teama de vreunul dintre chefi?

Nu, nu mi-a fost teama de niciunul dintre ei. Cred ca daca te prezinti in fata lor cu un preparat demn de MasterChef, cei trei chefi nu au cum sa te critice sau sa te intimideze.

Toti au fost de acord ca reusesti sa te concentrezi perfect in momente-cheie. Care e secretul tau? Folosesti vreo tehnica?

Nu exista o tehnica. In viata mea am trecut prin momente grele si dificile si cred ca acest lucru m-a facut sa trec fara probleme peste momentele cheie de la MasterChef.

"Semnatura" precedentului castigator de la Masterchef era prazul. A ta care e?

Pasiunea.

Castigatorul MasterChef: Semnatura mea e prazul Interviu

Ce urmeaza pentru tine acum?

Sarbatorile de Iarna. Cu familia. Dupa noua ani de zile, reusim sa ne strangem cu totii. Din ianuarie va urma un nou capitol profesional.

La Academia Barilla din Parma vei fi coleg cu cel care ti-a fost rival, Liviu. Acum, ca MasterChef s-a terminat, care e relatia dintre voi? Sunteti amandoi de acord ca tu ai fost mai bun?

Relatia dintre mine si Liviu a fost intotdeauna buna. Suntem prieteni, ne-am respectat mereu. In casa MasterChef m-am inteles foarte bine cu toti concurentii. De abia astept sa mergem amandoi la Academia Barilla si sa invatam lucruri noi si sa ne imbunatatim vocabularul gastronomic.

Intrevezi un viitor frumos in ale gatitului pentru vreunul dintre fostii colegi de la MasterChef?

Da, mi-au placut foarte mult Claudiu, Florin (care este un baiat foarte muncitor). Cred ca o sa-si puna amprenta in peisajul gastronomic romanesc.

Esti manager la un restaurant din Madrid. Trofeul schimba ceva in acest sens?

MasterChef a schimbat deja acest lucru. Ca sa pot participa la competitie, am fost nevoit sa renunt la functia de conducere a acestui restaurant. Trofeul sper sa-mi schimbe in bine vocatia pe care o am in bucatarie.

Cum ai ajuns la Madrid si care a fost primul tau job acolo?

Imi aduc aminte ca am ajuns acum noua ani cu un trening si 200 de euro. Mi-a fost foarte greu, pot spune ca am dormit si prin parcuri, iar primul job pe care l-am avut (ca orice roman) a fost in constructii.

Te vei intoarce in tara sau vei ramane in Spania?

Scopul meu este sa ma reintorc acasa, in Romania. Imi doresc sa fac ceva pentru familia mea si pentru romani in general.

Ce vei face cu cei 50.000 de euro?

In primul rand imi doresc sa continui sa ma perfectionez in domeniul gastronomic. Cu siguranta, voi investi in mine. Pe urma, imi doresc sa ajut pe cineva care are nevoie de sprijin. Si, nu in ultimul rand, imi doresc sa plec intr-o vacanta cu sotia mea.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Andrei Voica castigat MasterChef, #castigator MasterChef, #Andrei Voica premiu MasterChef, #interviu Andrei Voica MasterChef , #concurenti