Adrian Hadean, jurat la MasterChef: Nu mi-am propus sa joc niciun rol - Ce sfat le da gospodinelor Interviu

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 09:04
5419 citiri
Adrian Hadean, jurat la MasterChef: Nu mi-am propus sa joc niciun rol - Ce sfat le da gospodinelor Interviu
Foto: Pro TV

Adrian Hadean este unul dintre cei trei jurati ai MasterChef. Are in spate stagii de pregatire in Spania, Franta, Germania, dar si in Thailanda, Singapore, Malaezia. Totusi, n-a plecat niciodata din tara cu ideea de a ramane peste hotare.

"Simt ca pot face lucruri frumoase in tara mea. Am proiecte, am vise multe legate de meseria mea, de viata mea aici. Voi simti mereu ca asta e locul meu. Si cred ca inca am multe de spus si de facut in drumul pe care l-am ales", declara el pentru Ziare.com.

Juratul ne asigura ca ceea ce vedem in emisiunea de la Pro TV nu e un rol, ci "doar omul Adrian Hadean". Chef Adrian Hadean are insa un sfat pentru gospodinele din Romania: sa iasa din tipare.

Sunteti foarte grabit sa va intoarceti la loc, pe scaunul de jurat, dupa ce ati gustat mancarea. E vorba de un rol sau nu?

Daca va referiti la faptul ca nu dau multe explicatii in timpul degustarii, ei bine, prefer sa o fac de pe scaun. Asa am sanse mai bune ca omul din fata mea sa le auda si sa le inteleaga.

Cand ma aflu la o jumatate de metru de concurent, acesta e prea stresat, prea preocupat de cum mi se pare mie mancarea lui si nu mai poate fi foarte atent la explicatiile mele.

Sigur ca facem un show TV, dar pentru mine e important sa stiu ca participantii ies din aceasta experienta cu un bagaj de cunostinte ceva mai greu decat la intrare. Ce vedeti pe sticla este doar omul Adrian Hadean. Nu mi-am propus sa joc niciun rol si nici nu voi fi altfel decat sunt in realitate de dragul aparentelor.

Pe ce vedeta v-ar placea sa o vedeti gatind?

Nu ma pot gandi la nimeni anume. Imi place sa vad gatind oameni care chiar o fac din pasiune si au inclinatie spre a gati, oameni care sa ma inspire fie prin tehnica, fie prin atitudinea si originalitatea lor transpusa in preparatele gatite. Iar asta nu tine de statutul de vedeta, ci doar de caracterul si talentul fiecaruia ca om.

V-ati uitat la MasterChef cu vedete? Cine v-a surprins cel mai placut?

M-am uitat la editiile trecute ale MasterChef in masura in care timpul mi-a permis-o, dar nu mi-a ramas cineva anume in minte.

Ce nu inteleg concurentii care vin la MasterChef?

Uita repede si des ca participa la un concurs cu o miza mare. Isi pierd des concentrarea. Asta ii costa. Nu-i destul sa fii un bucatar bun la tine acasa, trebuie sa fii un bucatar bun in fiecare proba MasterChef. Daca vrei sa castigi, trebuie sa fii un bucatar mai bun decat toti ceilalti participanti.

Ce concurent inca asteptati la MasterChef?

Nu stiu daca astept un anumit tip de concurent. Mai degraba, astept sa vad evolutia concurentilor selectati pe parcursul emisiunii. Imi doresc sa vad ca profita de aceasta experienta pentru a invata si a-si perfectiona tehnica. Si, la final, fiecare dintre ei sa plece cu ceva in plus care sa faca diferenta in viata si cariera lor. Cred ca asta e cel mai important pana la urma din aceasta emisiune.

Ati facut stagii de pregatire in Spania, Franta, Germania, dar si in Thailanda, Singapore, Malaezia. De ce ati revenit in Romania?

In primul rand, nu am plecat nicaieri cu gandul de a ramane acolo. Simt ca pot face lucruri frumoase in tara mea. Am proiecte, am vise multe legate de meseria mea, de viata mea aici. Voi simti mereu ca asta e locul meu. Si cred ca inca am multe de spus si de facut in drumul pe care l-am ales.

Cea mai creativa bucatarie este, din punctul dvs de vedere...

E complicat. Ar trebui sa presupun ca stiu ce se petrece in toate bucatariile lumii si asta e fals. Daca vorbim despre ce razbate in media, catalanii sunt foarte buni, acolo s-au antrenat multi dintre bucatarii europeni care lucreaza acum in restaurante cu 2-3 stele in ghidul Michelin. Bucataria japoneza e extrem de creativa, bucataria franceza nu si-a terminat partitura si mai are multe de dat.

Ce-ar trebui sa imprumute bucataria noastra din afara?

Cred in capacitatea bucatariei romanesti de a oferi spectacol culinar delicios si pledez de fiecare data pentru transpunerea filonului traditional romanesc intr-o forma moderna, coerenta si atractiva. Totusi, inca mai avem multe de invatat din bucatariile straine. Daca am reusi sa aplicam mai bine tehnicile altor bucatarii, folosind ingredientele pe care ni le ofera Romania, am ajunge foarte departe.

S-a intamplat sa gatiti mancare romaneasca in afara tarii? Care a fost piesa de rezistenta si unde a fost cel mai laudata?

Am gatit romaneste in toate bucatariile in care am intrat pentru a invata. A fost darul meu pentru profesorii mei locali, pentru oamenii alaturi de care am gatit si care mi-au oferit bucuria de a imparti cu ei o parte din cultura mea.

Dati-ne o idee de mancare pe care o femeie o poate pune pe masa, in fata viitoarei soacre si sigur nu va da gres

Nu prea are relevanta mancarea gatita. Daca cineva e setat sa-ti gaseasca nod in papura, orice ai gati nu va rezolva cu nimic situatia in sine. E mai important sa gatesti ceva ce-ti place si sa o faci cu drag, decat sa te concentrezi pe a impresiona incercand preparate pe care nu le stapanesti ca si tehnica de a le gati. E reteta cea mai sigura pentru a o da in bara.

Oamenii ar trebui sa se concentreze mai mult pe ceea ce sunt si pe potentialul lor, decat pe a impresiona cu ceva ce nu ii caracterizeaza.

Daca ar fi sa dati un sfat legat de bucatarie gospodinelor din Romania, care ar fi acela?

Sa gateasca des. Sa iasa din tiparele cu care suntem obisnuiti de atata vreme. Sa experimenteze si sa-si imbogateasca astfel familiile cu preparate cat mai variate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#chef Adrian Hadean experienta, #Adrian Hadean Masterchef, #chef Adrian Hadean rol, #chef Adrian Hadean interviu , #stiri MasterChef
Comentarii