Consiliul Județean Prahova cumpără măști medicale în valoare de 8,2 milioane de euro. Produsele vor ajunge exclusiv în școli

Miercuri, 23 Noiembrie 2022, ora 21:50
3861 citiri
Consiliul Județean Prahova cumpără măști medicale în valoare de 8,2 milioane de euro. Produsele vor ajunge exclusiv în școli
Măști de protecție în valoare de peste opt milioane de euro cumpărate pentru elevii din Prahova la final de pandemie

Consiliul Județean (CJ) Prahova cumpără măști de protecție sanitară pentru școli în valoare de 8,2 milioane de euro, licitația fiind lansată pe SEAP în data de 17 noiembrie 2022.

Finanțarea pentru această achiziție este asigurată exclusiv din fonduri europene.

Reprezentanții administrației județene nu au oferit până la această oră o explicație cu privire la motivul pentru care licitația pentru cumpărarea de materiale sanitare este organizată la final de pandemie și dacă mai este oportună cheltuirea acestei sume mari de bani pentru achiziționarea de măști medicale.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul e-licitatie.ro, în data de 17 noiembrie 2022, ora 16.00, Consiliul Județean Prahova prin Direcția de Achiziții Publice, cumpără pachete de măști de protecție sanitară și dezinfectanți pentru mâini - 90.292 pachete.

Fiecare pachet va conţine un număr de 252 bucăți de măşti de protecţie sanitară şi 6 litri dezinfectanţi pentru mâni. În cadrul aceluiași contract, CJ Prahova cumpără - 25.080 litri de dezinfectanți pentru suprafețe.

Cu aceste produse (măști de protecție sanitară, dezinfectanți sanitari) urmează să fie dotate 190 de unități de învățământ din județ, de care vor beneficia 90.292 elevi, cadre didactice și personal auxiliar/administrative. Scopul achiziției, conform caietului de sarcini este, protejate la infectare cu COVID-19.

Fiind vorba de o finanțare prin fonduri europene, măștile trebuie să ajungă în instituțiile pentru care vor fi cumpărate, adică în școli, nu în spitale sau în alte instituții.

Valoarea totală a achiziției este de 40.393.301.76 lei din care 39.753.761,76 lei sunt doar pentru măști și dezinfectanți pentru mâini, iar restul de bani, adică 639.540,00 lei sunt destinați achiziționării de dezinfectanți pentru suprafețe.

În caietul de sarcini, la specificațiile tehnice ale produselor, se preciează, printre altele, că măștile trebuie să aibă diferite culori, mov, galben, roșu, negru, turcoaz, cobalt, verde, să aibă patru straturi și minim 3 pliuri. Aceste măști trebuie să vină în pachete de câte 252 de bucăți fiecare, în total fiind vorba despre 90.292 pachete. Fiecare dintre aceste pachete va trebui să conțină câte 6 litri de dezinfectant pentru mâini.

Autoritatea contractantă, în cazul de față CJ Prahova, a ales criteriul de atribuire ”cel mai bun raport calitate-preț”. Consiliul Județean Prahova se obligă să plătească furnizorului prețul produselor achiziționate prin ordin de plată într-un termen de maximum 30 de zile de la înregistrarea facturii.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27.12.2022, ora 15:00.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, și nici cei doi vicepreședinți, Cristian Apostol și Dumitru Tudone, dar nici administratorul public al județului, Ana Maria Vasile, nu au putut fi contactați pentru o explicație cu privire la oportunitatea acestei achiziții cu o valoare considerabilă, în condițiile în care COVID-19 nu mai este considerat un pericol.

Învățătoarea din Constanța care își jignește elevii făcându-i ”tâmpiți”, ”urâți”, nesimțiți” a demisionat. Poliția a deschis o anchetă
Învățătoarea din Constanța care își jignește elevii făcându-i ”tâmpiți”, ”urâți”, nesimțiți” a demisionat. Poliția a deschis o anchetă
Învăţătoarea din Constanţa înregistrată când jigneşte copiii, pe care îi face urâţi, tâmpiţi sau nesimţiţi, și-a dat demisia. Poliția a început o anchetă pentru purtare...
Burse de la stat în programul „Primul student din familie”. Câți bani vor primi tinerii
Burse de la stat în programul „Primul student din familie”. Câți bani vor primi tinerii
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educaţie şi Ocupare, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, lansează apelurile pentru...
#masti de protectie, #masti, #licitatie, #elevi, #scoala, #covid, #Prahova , #stiri sociale