Agenția Națională pentru Protecția Mediului solicită primăriilor să ia zece măsuri cruciale pentru a proteja populația de caniculă

Miercuri, 10 Iulie 2024, ora 10:00
1107 citiri
Agenția Națională pentru Protecția Mediului solicită primăriilor să ia zece măsuri cruciale pentru a proteja populația de caniculă
Primariile trebuie să ia mai multe măsuri pe canicula FOTO ObservatorNews.ro

România se confruntă cu un val de căldură extremă, iar autoritățile locale sunt în alertă maximă pentru a proteja sănătatea publică și mediul înconjurător. Agenția Națională pentru Protecția Mediului a elaborat o listă de 10 măsuri urgente, menite să atenueze impactul caniculei asupra populației și a ecosistemelor locale, arată Observator Antena 1.

Meteorologii anunță că temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius în multe zone ale țării în următoarele zile, motiv pentru care măsurile preventive sunt considerate cruciale.

Printre recomandările ANPM se numără:

Irigarea spațiilor verzi: Primăriile sunt sfătuite să ude generos parcurile și spațiile verzi în primele ore ale dimineții sau după apusul soarelui, folosind sisteme de irigație eficiente sau stropind manual pentru a menține vegetația verde.

Umplerea cu apă a spațiilor amenajate pentru lacuri sau iazuri: Aceste locuri publice pot răcori atmosfera și pot reduce temperatura locală.

Montarea corturilor anti caniculă: În punctele intens circulate din localități, corturile oferă locuitorilor un loc de adăpost la umbră și acces la apă proaspătă, asigurându-le un refugiu temporar în zilele caniculare.

Pornirea fântânilor arteziene stradale sau din parcuri: Funcționarea acestora pe timpul zilei și seara contribuie la răcorirea atmosferei și la crearea unui climat mai confortabil pentru locuitori.

Strângerea deșeurilor de pe străzi: Ridicarea regulată a gunoaielor este esențială pentru evitarea acumulării de mirosuri neplăcute în condițiile temperaturilor ridicate.

Măturatul mecanizat al străzilor: Această activitate ar trebui să fie frecventă, în special înaintea stropirii străzilor, pentru a contribui la răcorirea și curățarea aerului.

Umiditatea drumurilor: Aplicarea de apă pe suprafața drumurilor contribuie la răcorirea mediului urban și poate fi efectuată seara sau dimineața pentru a avea un impact semnificativ asupra temperaturii.

Limitarea lucrului în spațiile exterioare în mijlocul zilei: Este recomandată adaptarea programelor de lucru ale angajaților care lucrează în aer liber pentru a minimiza expunerea la căldură și a asigura hidratarea adecvată.

Amplasarea de recipiente cu apă pentru animalele fără stăpân și pentru păsările sălbatice: Acest lucru poate contribui la reducerea stresului termic și la menținerea confortului pentru toate viețuitoarele în zilele toride.

Curățarea vegetației lacurilor și iazurilor: Eliminarea vegetației din aceste medii acvatice poate preveni fenomenele de eutrofizare și poate îmbunătăți calitatea apei, protejând astfel viața acvatică.

Purtătorul de cuvânt al PNL: „George Simion și AUR nu vor da nici apartamente, nici credite ieftine. O schemă frauduloasă”
Purtătorul de cuvânt al PNL: „George Simion și AUR nu vor da nici apartamente, nici credite ieftine. O schemă frauduloasă”
Oferta electorală a președintelui AUR, George Simion, este din ce în ce mai criticată de liderii partidelor. Mai exact, „Planul Simion” prin care românii se înscriu în baza unui formular...
Liderul AUR ar putea da explicații Parchetului despre ”Planul Simion”: ”Se angajează în numele unei funcţii pe care presupune că o va ocupa”
Liderul AUR ar putea da explicații Parchetului despre ”Planul Simion”: ”Se angajează în numele unei funcţii pe care presupune că o va ocupa”
”Planul Simion” stârnește tot mai multe controverse în spațiul public, după apariția imaginilor cu zeci de persoane care stau la coadă să semneze contracte pentru case ieftine și...
#masuri canicula, #Protectia Mediului, #protejarea populatiei , #canicula
  1. Militarii ruși se răzvrătesc împotriva ordinelor de la Moscova. Conducerea politică, acuzată de decizii „populiste” și „fanteziste”
  2. Unul dintre cei mai diabolici pedofili a fost prins, după luni de căutări. Ucigașul fusese eliberat în baza legii recursului compensatoriu
  3. Crima din Brăila. Noi înregistrări telefonice între principalul suspect și mama acestuia. „Nu mi-a găsit nimic” STENOGRAME
  4. Cât costă o înmormântare în România. Prețurile firmelor de pompe funebre după creșterea ajutorului de deces
  5. Peste 98 la sută dintre elevii cu opțiuni completate au intrat la liceu. Câți au fost admiși la prima opțiune
  6. Un spital din România, obligat să plătească daune uriașe după ce o fetiță de 1 an și jumătate s-a infectat cu o bacterie: ”Viața copilului a fost în pericol”
  7. Doi copii au sunat la Poliție ca să facă o farsă. Ce amendă a primit mama minorilor
  8. Avertizări de vreme severă imediată. Localitățile în care vor fi vijelii și va cădea grindină
  9. Scandalul de la Universitatea de Arhitectură București, la un alt nivel. Procurorii ar putea intra pe fir
  10. Un nou ”azil al groazei”, în Argeș. Un bărbat a murit după ce a fost neglijat și a făcut cangrenă la un picior