Business Focus: Quarterly Report - transmisie online

Campionul Max Verstappen își atacă echipa după al doilea abandon în trei curse: ”E inacceptabil”. Ce s-a petrecut în Australia

Duminica, 10 Aprilie 2022, ora 13:23
8572 citiri
Campionul Max Verstappen își atacă echipa după al doilea abandon în trei curse: ”E inacceptabil”. Ce s-a petrecut în Australia
Max Verstappen

Campionul mondial Max Verstappen a catalogat drept "inacceptabil" al doilea său abandon din motive tehnice în primele trei curse ale sezonului

Pilotul Red Bull a abandonat prima dată anul acesta la Sakhir, în Bahrain, unde a avut loc, la 20 martie, startul sezonului. Atunci a fost vorba de o defecţiune a pompei de combustibil, care a provocat şi retragerea din cursă a celui de-al doilea pilot Red Bull, mexicanul Sergio Perez.

A urmat Marele Premiu al Arabiei Sudite, de la Jeddah, pe care olandezul l-a câştigat, dar duminică el a fost din nou împiedicat să termine cursa, în Australia, din cauza unei probleme tehnice. Verstappen şi-a parcat monopostul pe marginea pistei, în turul 39/58, la Melbourne Park.

"Astăzi, în general, a fost din nou o zi proastă. Nu aveam ritm, îmi gestionam pneurile ca să încerc să le duc până la capăt, locul 2 părea destul de uşor de obţinut şi ştiam că nu mă pot lupta cu Charles, aşa că nu avea rost să încerc să pun presiune pe el.

Dar nici măcar nu am terminat cursa, aşa că este destul de frustrant şi inacceptabil. Ştiam că există o problemă, aşa că era tot timpul un semn de întrebare pentru a termina cursa. Dar astfel de lucruri, dacă vrei să lupţi pentru titlu, nu se pot întâmpla", a declarat el, la microfonul Sky TV.

Max Verstappen ştia la Melbourne că îi va fi greu să termine întrecerea, deoarece problema a apărut înaintea cursei. El a precizat că deocamdată nu cunoaşte motivul acestui al doilea abandon, soldat cu un început de incendiu la monopostul Red Bull.

Olandezul de 24 de ani a adăugat că nu se gândeşte încă la lupta pentru apărarea titlui, pe care a început-o rău.

"Suntem deja la kilometri în urmă, aşa că nici nu vreau să mă gândesc la lupta din campionat în acest moment, cred că este mai important să termin cursele", a spus el.

Şeful echipei Red Bull, Christian Horner, a declarat că înţelege frustrarea lui Verstappen.

"Este total de înţeles frustrarea lui. Acesta a fost un rezultat cu adevărat foarte dezamăgitor, să nu termina cursa. Încă nu ştim care este problema. Nu cred că este ceva legat de motor, cred că ar putea fi o problemă de combustibil, dar trebuie să aducem maşina înapoi, ca să vedem ce s-a întâmplat exact. Aşa că, până nu primim maşina înapoi, nu avem datele, nu avem informaţiile. Dar e extraordinar de frustrant", a afirmat Horner.

Pilotul monegasc al echipei Ferrari, Charles Leclerc, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Australiei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Perez a salvat ziua pentru Red Bull, terminând al doilea, înaintea britanicului George Russell de la Mercedes, clasat al treilea, şi a coechipierului acestuia, Lewis Hamilton, care a trecut linia de sosire al patrulea.

Rezultat uimitor la CM de rugby. Ce-a reușit Portugalia contra Australiei
Rezultat uimitor la CM de rugby. Ce-a reușit Portugalia contra Australiei
Naționala de rugby a Portugaliei, aflată în eșalonul doi valoric, alături de România, a reușit un nou rezultat de senzație la Cupa Mondială de rugby aflată în desfășurare în Franța....
Vapor cu motor, lovit și răsturnat de o balenă. Un bărbat a murit și altul a fost rănit
Vapor cu motor, lovit și răsturnat de o balenă. Un bărbat a murit și altul a fost rănit
O balenă a lovit un vapor, în largul coastei de est a Australiei, sâmbătă, 30 septembrie, şi a cauzat moartea unui bărbat şi rănirea altuia. Cei doi bărbaţi se aflau la bordul unui...
#Max Verstappen, #formula 1, #Australia , #stiri Formula 1