Un fotbalist cu 98 de selecții la națională a fost diagnosticat cu autism

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 21:15
2060 citiri
Un fotbalist cu 98 de selecții la națională a fost diagnosticat cu autism
Mc Clean suferă de autism FOTO facebook

Internaţionalul irlandez James McClean a dezvăluit că a fost diagnosticat cu autism, o tulburare de care suferă şi fiica lui.

Mijlocaşul de 33 ani de la Wigan şi-a făcut public diagnosticul, marţi, într-o postare pe Instagram, în timpul Săptămânii Mondiale de Acceptare a Autismului.

McClean a suferit o evaluare a tulburării de spectru autist după recunoaşterea unor caracteristici similare la fiica sa Willow-Ivy pe care o are cu partenera sa Erin: ''După cum ştiţi cu toţii, fiica mea este autistă. Ultimii patru ani ne-au schimbat viaţa în cel mai uimitor mod, dar au fost de asemenea vremuri dificile, deoarece tatăl ei o privea cum depăşeşte numeroase obstacole în viaţa ei şi a învăţat cum să gestioneze provocările cu care se confruntă zilnic. Cu cât Erin şi eu am învăţat mai mult despre autism, am început să recunosc că eram foarte asemănător fiicei mele în mai multe feluri decât am crezut. Am văzut atâtea mici caracteristici în ea pe care le văd în mine, aşa că am decis să merg şi să fac o evaluare. Acum am un diagnostic şi simt nevoie să-l împărtăşesc. Am o avut o dezbatere pentru a face acest lucru public, aşa cum am făcut şi în cazul lui Willow, pentru ca să afle că eu înţeleg şi că a fi autist nu ar trebui s-o împiedice niciodată să-şi atingă obiectivele ei, visele ei''.

La meciul de luni cu Franţa (0-1), din preliminariile EURO 2024, McClean a disputat al 98-lea său meci în tricoul Irlandei, intrând ca rezervă.

#Mc Clean, #autism, #boala, #suferinta, #probleme, #Irlanda , #stiri fotbal