Soluții extreme în fața penuriei forței de muncă: Copii de 10 ani, descoperiți lucrând în ture lungi și neplătite la un McDonald's

Miercuri, 03 Mai 2023, ora 10:55
2904 citiri
Soluții extreme în fața penuriei forței de muncă: Copii de 10 ani, descoperiți lucrând în ture lungi și neplătite la un McDonald's
Restaurant MCDonald\'s FOTO Unsplash

Doi copii de zece ani au fost descoperiți lucrând în ture lungi și neplătite la un McDonald's din Louisville, Kentucky. Aceștia sunt doar doi dintre cei 305 minori cu vârsta sub 16 ani, descoperiți de investigatorii Departamentului Muncii că lucrau ilegal la McDonald's. În întreaga țară, afacerile au recurs la angajarea de lucrători mai tineri pentru a face față penuriei de forță de muncă.

Doi copii de zece ani au fost descoperiți lucrând în ture neplătite la un McDonald's din Kentucky, uneori până la ora 2 dimineața. Copiii au pregătit și servit mese la McDonald's-ul din Louisville, au lucrat la fereastră și la casa de marcat și au fost nevoiți să curețe podeaua.

Unul dintre ei chiar a fost lăsat să lucreze la friteuză, o sarcină care este considerată ilegală pentru oricine cu vârsta sub 16 ani, deoarece implică un "echipament periculos".

Acești doi copii sunt doar câțiva dintre cei 305 cu vârsta sub 16 ani pe care investigatorii Diviziei pentru Salarizare și Ore de Muncă a Departamentului Muncii din Statele Unite le-au descoperit că lucrau ilegal la restaurante McDonald's din Kentucky, Indiana, Maryland și Ohio.

Această situație vine în contextul în care afacerile din întreaga țară s-au îndreptat către lucrătorii mai tineri pentru a face față penuriei de forță de muncă - unele state trecând legi pentru relaxarea legilor privind munca copiilor.

Potrivit Departamentului Muncii, s-au descoperit 62 de restaurante McDonald's care au încălcat legile privind munca copiilor.

Acestea sunt operate de trei francize: Bauer Food LLC, Archways Richmond LLC și Bell Restaurant Group LLC, care au fost obligate să plătească amenzi în valoare totală de 212.754 de dolari.

Funcționarii spun că Bauer Foods, cu sediul în Louisville, a angajat 24 de tineri cu vârsta sub 16 ani, inclusiv cei doi copii de zece ani, angajați în august 2022.

Acești copii au lucrat 10 ture între două și patru ore pe noapte, au declarat investigatorii pentru Miami Herald. Potrivit legii americane, vârsta minimă de muncă este de 14 ani, însă există limite de timp pentru cei sub 16 ani și interdicții privind locurile de muncă periculoase pentru oricine sub 18 ani.

Franciza a primit o amendă de 39.711 de dolari ca urmare a acestor încălcări.

Între timp, Archways Richmond, cu sediul în Walton, la aproximativ 80 de mile nord-est de Louisville, a angajat 242 de copii cu vârsta de 14 și 15 ani care au lucrat fie prea devreme, fie prea târziu, în timpul zilei.

Investigatorii au declarat că franciza a avut uneori adolescenți care lucrau peste trei ore într-o zi de școală. Ca urmare, a fost obligată să plătească amenzi în valoare de 143.566 de dolari.

Și Bell Restaurant Group, cu sediul în Louisville și restaurante suplimentare în Maryland și Indiana, a avut de asemenea adolescenți de 14 și 15 ani care lucrau prea devreme sau prea târziu în noapte și mai mult decât este permis de lege.

Cincizeci și opt dintre acei adolescenți nu au primit salarii suplimentare, spun oficialii federali.

În acest caz, amenzile au ajuns la 14.730 de dolari în salarii restante și daune plătite lucrătorilor.

DailyMail.com a încercat să ia legătura cu Bauer Foods, Archways Richmond și președintele Bell Restaurant Group pentru a comenta.

Vicepreședintele senior și directorul de resurse umane McDonald's, Tiffanie Boyd, a furnizat o declarație după ce a fost contactat de DailyMail.com.

"Aceste rapoarte sunt inacceptabile, profund îngrijorătoare și se împotrivesc așteptărilor ridicate pe care le avem pentru întreaga marcă McDonald's. Nu ne este străină responsabilitatea semnificativă pe care o purtăm. Știu cât de important este ca fiecare restaurant să promoveze o cultură a siguranței. Ca mamă a unui fiu adolescent care a lucrat cu mândrie la McDonald's-ul nostru local, simt acest lucru la un nivel foarte personal. Suntem dedicați să ne asigurăm că francizații noștri au resursele necesare pentru a promova locuri de muncă sigure pentru toți angajații și pentru a respecta toate legile muncii."

Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, că şaisprezece copii ucraineni care fuseseră "transferaţi cu forţa în Rusia" au fost "reuniţi cu familiile lor", după ce...
Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Românii care își ajută părinții cu bani. Ce sume cheltuie: "Vreo 2.000 de lei pe lună. Iarna le dau mai mult"
Mulți tineri fac față cu greu cheltuielilor cotidiene și sunt sprijiniți financiar de părinți. Aceștia fie le oferă diferite sume de bani, fie le cumpără casă sau mașină. Ajutorul...
#McDonald s, #penurie, #forta de munca, #angajati, #copii , #stiri internationale