Restaurant McDonald`s din România, închis și amendat de Protecția Consumatorilor. Ce nereguli au fost descoperite

Luni, 17 Iunie 2024, ora 19:58
2568 citiri
Restaurant McDonald`s din România, închis și amendat de Protecția Consumatorilor. Ce nereguli au fost descoperite
Meniu McDonald`s FOTO Facebook/McDonald`s Romania

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Constanţa au dat o amendă de 10.000 de lei unui restaurant McDonald`s din municipiu, unde au găsit murdărie, resturi alimentare pe jos şi coşuri de gunoi fără capac. Totodată, ei au dispus suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au transmis că, în urma unui control făcut la McDonald`s City Park, s-a constatat că întreg pavimentul din blocul alimentar este neigienizat. Astfel, acesta prezenta resturi de materii primă/finită (felie burger, cartofi prăjiţi etc.), iar sub agregatele din bucătărie s-au identificat resturi de diferite alimente, ambalaje din plastic.

În plus, la colţurile de îmbinare a pereţilor cu pavimentul exista un grad ridicat de murdărie, ceea ce denotă faptul că nu s-a făcut o igienizare corespunzătoare.

De asemenea, între camera frig şi congelare a materiilor prime s-a găsit un gândac mort, acesta fiind ”un vector de transmitere a microbilor”.

Totodată, comisarii au constatat că, în partea din faţă, unde sunt servite preparatele, se utilizează coşuri de gunoi fără capac, acestea fiind încărcate excesiv cu gunoi menajer.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dat o amendă de 10.000 de lei/1.500 de lei în 15 zile şi au decis oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor, adică igienizarea completă şi corectă.

Alimente expirate și camere cu mucegai într-un hotel de tratament din Eforie Nord. ANPC a oprit temporar funcționarea
Alimente expirate și camere cu mucegai într-un hotel de tratament din Eforie Nord. ANPC a oprit temporar funcționarea
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a oprit temporar funcționarea unui hotel de tratament din Eforie Nord. A fost efectuat un control în urma căruia s-a constatat că...
Dragnea, atacat de Carmen Dan: ”Ne cunoaștem de 25 de ani, față de mine putea să fie corect. M-am simțit folosită”
Dragnea, atacat de Carmen Dan: ”Ne cunoaștem de 25 de ani, față de mine putea să fie corect. M-am simțit folosită”
Carmen Dan, fostul ministru de Interne din guvernele PSD în 2017-2019, a dat detalii despre decizia de a demisiona din funcția de președinte al partidului Mișcarea România Suverană....
#McDonalds Romania, #Constanta, #amenda, #anpc , #ANPC
  1. Proteste la Capitoliu, după ce Netanyahu a ajuns în SUA. Activiștii cer încetarea focului în Gaza VIDEO
  2. Macron va numi un alt premier abia după Jocurile Olimpice. Ce spune despre mandatul său
  3. O nouă alertă aeriană în România: mai multe drone, observate în apropierea graniței. Locuitorii din Tulcea, speriați de sunetul exploziilor
  4. Start energic pentru Kamala Harris. Atacuri dure la Trump și promisiuni importante, la primul său miting electoral VIDEO
  5. Explozie la o fabrică de tequila. Două persoane au murit și cel puțin cinci sunt date dispăruteFOTO/VIDEO
  6. Cetățean rus, arestat în Franța pentru un "complot la scară largă" legat de Jocurile Olimpice
  7. Momentul în care o balenă răstoarnă o barcă, în ocean. Doi oameni au fost aruncați în apă VIDEO
  8. Un tânăr român, succes răsunător în Spania. Cum a ajuns în topul celor mai bine vânduți poeți. „Publicul trebuie să decidă ce e artă și ce e show”
  9. Ce e în mintea psihopatului care abuza copiii din București. Explicația psihologului: „E o combinație de factori care duce la acest comportament grotesc"
  10. Ucraina în mare pericol înainte de venirea iernii: Situație critică, cu 50% mai gravă ca în 2023 VIDEO