De unde provine carnea de pui de la McDonald's?

Sambata, 15 Mai 2010, ora 11:27
8350 citiri
De unde provine carnea de pui de la McDonald's?

Carnea de pui de la McDonald's provinde de la o crescatorie de pui din Brazilia, de marimea unui teren de fotbal, in care se afla zeci de mii de pasari, iar fiecare inaripata are un spatiu echivalent cu o foaie de hartie A4.

Puiul traieste doar 40 de zile, perioada in care atinge greutatea de sacrificare. Cinci la suta dintre acesti pui sunt incapabili sa faca fata conditiilor si mor, iar cei care supravietuiesc vor fi taiati printr-un proces industrial.

Acestea sunt datele care descriu drumul pe care carnea de pui il parcurge pana ajunge in restaurantele si in produsele McDonald's din Marea Britanie.

Aproximativ 60 la suta din carnea de pui folosita de celebrul restaurant fast-food, echivalentul a 30 milioane de pasari pe an, este importata congelata din Brazilia. Inca 9% provine din Thailanda si 30 la suta din Olanda, informeaza Daily Mail.

In ultimii patru ani, lantul McDonald's din Marea Britanie si-a crescut vanzarile cu 465 millioane de lire sterline. In ceea ce priveste cresterea economica, Marea Britanie este lider in imperiul international McDonald's.

Consumul tot mai mare de produse MCDonlad's care contin carne de pui se explica prin faptul ca britanicii au gasit aceste alimente drept o alternativa sanatoasa la carnea rosie.

Datele vin sa contrazica parerea bucatarului faimos Jamie Oliver, care a laudat de curand lantul de restaurante McDonald's, desi anterior s-a pronuntat multi ani impotriva acestuia, spunand ca McDonald's le da lectii multor restaurante din Marea Britanie.

"McDonald's in Anglia este foarte diferit fata de modelul sau american. Calitatea carnii de vita, laptele organic, politica de reciclare, toate acestea s-au imbunatatit", a spus Oliver. Se pare ca nu s-a gandit si la pui.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...