De unde provine carnea de pui de la McDonald's?

Sambata, 15 Mai 2010, ora 11:27
9253 citiri
De unde provine carnea de pui de la McDonald's?

Carnea de pui de la McDonald's provinde de la o crescatorie de pui din Brazilia, de marimea unui teren de fotbal, in care se afla zeci de mii de pasari, iar fiecare inaripata are un spatiu echivalent cu o foaie de hartie A4.

Puiul traieste doar 40 de zile, perioada in care atinge greutatea de sacrificare. Cinci la suta dintre acesti pui sunt incapabili sa faca fata conditiilor si mor, iar cei care supravietuiesc vor fi taiati printr-un proces industrial.

Acestea sunt datele care descriu drumul pe care carnea de pui il parcurge pana ajunge in restaurantele si in produsele McDonald's din Marea Britanie.

Aproximativ 60 la suta din carnea de pui folosita de celebrul restaurant fast-food, echivalentul a 30 milioane de pasari pe an, este importata congelata din Brazilia. Inca 9% provine din Thailanda si 30 la suta din Olanda, informeaza Daily Mail.

In ultimii patru ani, lantul McDonald's din Marea Britanie si-a crescut vanzarile cu 465 millioane de lire sterline. In ceea ce priveste cresterea economica, Marea Britanie este lider in imperiul international McDonald's.

Consumul tot mai mare de produse MCDonlad's care contin carne de pui se explica prin faptul ca britanicii au gasit aceste alimente drept o alternativa sanatoasa la carnea rosie.

Datele vin sa contrazica parerea bucatarului faimos Jamie Oliver, care a laudat de curand lantul de restaurante McDonald's, desi anterior s-a pronuntat multi ani impotriva acestuia, spunand ca McDonald's le da lectii multor restaurante din Marea Britanie.

"McDonald's in Anglia este foarte diferit fata de modelul sau american. Calitatea carnii de vita, laptele organic, politica de reciclare, toate acestea s-au imbunatatit", a spus Oliver. Se pare ca nu s-a gandit si la pui.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#carne pui McDonalds, #mancare MCDonalds , #stiri McDonalds